Milli Takım Galler sınavında

Türkiye, 2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri D Grubu 4. maçında Samsun’da Galler’i ağırlayacak. Grupta lider konumda bulunan Türkiye’nin Galler’i konuk edeceği maç 21.45’te başlayacak.

Spor 19 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
A Milli Takım, 2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde Galler sınavında.

Türkiye, Letonya deplasmanında son derece çekişmeli bir maç sonunda 3-2’yle üç puanı kazandı. 90+4’te gelen ev sahibi golüne 90+6’da İrfan Can Kahveci’yle yanıt veren milliler, Ermenistan’ın Galler deplasmanında 4-2 galip gelmesiyle beraber 6 puanla liderliğe yükseldi.

Temsilcimiz bu akşam Galler karşısında alacağı 3 puanla grupta ilk iki yolunda dev bir adım atmak, liderlik iddiasını da pekiştirmek istiyor. Milli Takım, elemelerdeki ilk maçını Ermenistan deplasmanında kazanmış, ardından içeride Hırvatistan’a kaybetmişti.

10 kişilik Letonya'ya karşı mucize 3 puan10 kişilik Letonya’ya karşı mucize 3 puan

Kuntz’la 18. kez

Milli Takımda Stefan Kuntz, zar zor kazanılan Letonya maçı sonrası yine fazlasıyla eleştirilmişti. Şampiyona elemelerine Ermenistan galibiyeti ve Hırvatistan mağlubiyetiyle başlayan millilerde Kuntz’u ipten alan isim adeta İrfan Can oldu. Alman çalıştırıcı maçın ardından İrfan Can’ı kadroya aldığı için yöneltilen eleştirilere yanıt verdi ve milli takıma seçilen oyuncuya koşulsuz destek verilmesi mesajını iletti. Milliler Kuntz yönetiminde 18. maçına çıkacak. Daha önceki 17 maç, 11 galibiyet, 4 mağlubiyet ve 2 beraberlikle tamamlandı. Bu maçlarda temsilcimiz ağları 41 kez havalandırıp, kalesinde 21 gol gördü.

Son anda ‘Can’landık…Son anda ‘Can’landık…

616. sınav

Türkiye, Galler maçıyla beraber tarihindeki 616. maçına çıkacak. Milliler bugüne kadar oynadığı 615 maçın 238’ini kazandı, 145’inde berabere kaldı ve 232’sinde yenildi.

Milli Takım Galler’le 8. kez karşı karşıya gelecek. Önceki 7 maçta 2 kez kazanan milliler, 4 kez mağlup oldu ve 1 de beraberlik aldı. İki takım son olarak Euro 2020 grup maçında karşılaştı. 16 Haziran 2021 tarihinde Bakü’de oynanan karşılaşma Galler’in 2-0’lık üstünlüğüyle sonuçlandı.

Kuntz’dan Arda Güler ve Barış Alper mesajı

Önemli maç öncesi düzenlenen basın toplantısına teknik direktör Stefan Kuntz’un yanı sıra Abdülkerim Bardakcı da katıldı. Kuntz, rakibi iyi analiz ettiklerini belirtti, Arda Güler’in Letonya maçındaki performansını beğendiklerini ancak bu akşamki maçta taktiksel bir değişikliğe imza atabileceklerini söyledi.

İşin hücum yönünde Barış Alper Yılmaz ismine dikkat çeken Alman “Maç öncesinde ilk 11 ile ilgili bilgi vermiyorum. Ben ilk 11’i ilk önce daima takımıma açıklarım. Ama Barış Alper’i kadroya dahil eden ilk hoca bendim. Biz ondaki ışığı gördük ve onun kalitesinden yararlanmak istiyoruz” dedi.

Daha önce Samsunspor forması da giyen Abdülkerim ise galibiyete odaklarını ifade edip şunları söyledi: “Samsun zaten çıkış yakaladığım bir takım. Takım arkadaşlarıma da buradaki atmosferi söyledim, inşallah buradan yarın galip ayrılacağız. Galler takımı iyi takım. Bizim adımıza Galler maçı zor olacak. Ülke olarak ve milli takım olarak odaklandığımız tek şey galibiyet.”

Abdülkerim, kariyerinin bir bölümünü Samsunspor’da geçirdi.

Galler teknik direktörü Rob Page ise Ermenistan mağlubiyeti sonrası oyuncularına referans olarak Letonya ve Hırvatistan maçlarını gösterdiğini vurgulayarak, “Bu maçlarda iyi bir performans göstermiştik. Buna dikkat ederek bundan sonrası için ‘neden olmasın’ diyoruz. Türkiye maçında da bu 2 maçı referans alarak gücümüzü ortaya koymak istiyoruz” dedi.

Page, kadroda birçok eksiğin olduğuna ve genç bir oluşum yarattıklarına dikkat çekip “Geçişte olan bir takımız. Dünya Kupası’ndaki kadromuz daha tecrübeliydi. Şu anda gençlere de bu fırsatın sunulması ve onların da kendini bu tarz platformlarda göstermesi gerekiyor. Bazı maçlarda yıkılmaz bir savunma hattı yaptık, Türkiye maçında da bunu göstermek istiyoruz” şeklinde konuştu.

Galler, milli takımla oynayacağı maçın hazırlıklarını Yeni 19 Mayıs Stadyumu’ndaki antrenmanla tamamladı.

Büyük yıldızlar yok

Galler’le karşı karşıya geldiğimiz son maçın ardından Britanya ekibinin kadrosu büyük değişime uğradı. Kağıt üstünde yalnızca bir oyuncunun denklemden çıktığı görünse de söz konusu ismin Gareth Bale olması fazlasıyla önem taşıyor. Bale’in Galler tarihinin en unutulmaz başarılarına önderlik etmiş oyuncu olarak futbol kariyerini sonlandırması öne çıkan bir eksik. Öte yandan Galler’de bir başka yıldız Keiffer Moore da Ermenistan maçında gördüğü kırmızı kart dolayısıyla Türkiye karşılaşmasında forma giyemeyecek. Öte yandan deneyimli sol bek oyuncusu Ben Davies de Galler karşısında takımdaki yerini alamayacak.

Euro 2024 elemelerinde 3. haftanın ilk günü böyle geride kaldıEuro 2024 elemelerinde 3. haftanın ilk günü böyle geride kaldı

Düdük Maresca’da

Türkiye ve Galler arasında oynanacak karşılaşmayı İtalya Futbol Federasyonu’ndan Fabio Maresca yönetecek. Maresca’nın yardımcılıklarını Daniele Bindoni ve Alberto Tegoni yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi Luca Massimi olacak. Müsabakada Massimiliano Irrati VAR, Gianluca Aureliano ise AVAR olarak görev yapacak.

21.45’te başlayacak mücadele TRT 1’den naklen yayınlanacak.

Fenerbahçe'de olaylı gün! Yerli teknik direktör, istifa, kavga...Fenerbahçe’de olaylı gün! Yerli teknik direktör, istifa, kavga…

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.