Guardiola İspanya’daki ırkçılıkla alakalı iyimser değil

İspanyol teknik direktör Pep Guardiola, Vinicius Jr’ın Valencia’da uğradığı ırkçı saldırıların ardından konuyla alakalı soruları yanıtladı. Pep, olaydan ders çıkarma konusunda ülkesi adına iyimser olmadığını belirtti.

Spor 28 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Guardiola, İspanya konusunda iyimser değil.

Vinicius Jr, geçen hafta içinde oynanan Valencia – Real Madrid maçında rakip takım taraftarları tarafından uzun süre ırkçı saldırıya maruz kaldı. Oyuncunun maç sonu çıkan olaylar gördüğü kırmızı kart iptal edildi, maçın VAR hakemi görevden alındı, Valencia’ya beş maç seyircisiz oynama cezası geldi.

Tüm bu yaşananlar İspanya kadar tüm Avrupa futbolunda gündem oldu. Konuyla alakalı mikrofon uzatılan isimlerden biri de eski Barcelona antrenörü, İspanyol teknik direktör Pep Guardiola oldu. Manchester City’yi çalıştıran Pep, İspanyolların olaya bakış açısını İngilizlerle karşılaştırdı: “Burada ırkçılıkla alakalı fazlasıyla katılar. Irkçılık özel olarak bir yerin değil tüm dünyanın problemi. Kendi ülkemizin ve dilimizin bu açıdan diğerlerinden iyi olduğunu düşünüyoruz ancak seyahat edip gördükçe aslında diğerleriyle aynı olduğunuzu anlıyorsunuz.”

Yine İspanya yine hırsızlık: Bu seferki mağdur KluivertYine İspanya yine hırsızlık: Bu seferki mağdur Kluivert

Pep, yaşanan son olayların İspanya’daki ırkçılık illetinin sonu getirmesi konusunda iyimser değil. İspanyol, konu hakkında “Bu belki de İspanya’nın ileri ufak bir adım atması için fırsat ancak ben pek iyimser değilim” dedi.

Oyunun gerçek teorisyeni olarak ‘Kulübedekiler’ ve tarihsel süreçleri…Oyunun gerçek teorisyeni olarak ‘Kulübedekiler’ ve tarihsel süreçleri…

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.