Güney Amerika’da favoriler dağıldı, Brezilya’da işler yoluna girmiyor

Güney Amerika Dünya Kupası Elemeleri'nde sekizinci maçlar geride kaldı. Brezilya, Paraguay deplasmanında hayal kırıklığına uğrarken Arjantin, Kolombiya deplasmanından çıkamadı.

Spor 11 Eylül 2024
Paraguay, Brezilya'yı geçti, Güney Amerika'da çekişme arttı.

Dünya Kupası Elemeleri Avrupa’da başlamamış olsa da diğer kıtalarda devam ediyor. Bu heyecanın yaşandığı kıtalardan biri de Güney Amerika. 10 takım lig usulü karşılaştıkları aşamanın ardından Dünya Kupası bileti almaya çalışıyor. 48 takımın katılacağı 2026 Dünya Kupası için bu 10 takımlı ligde ilk altıda olmak yeterli. Yedinci sırayı alan takım konfederasyonlar arası play-off aşamasında şansını deneyecek.

Bu heyecan dolu ligde ilk sekiz maçlar geride kaldı. Sekizinci hafta maçlarında geçmişte Dünya Kupası’na katılmasına alıştığımız büyük ekipler tökezledi. Bu ekiplerden Brezilya elemelerde son beş maçta dördüncü yenilgisini Paraguay karşısında aldı. Paraguay maçı 20. dakikada Diego Gomez’in attığı golle 1-0 kazandı. Brezilya maç boyu yüzde 71’le topa sahip olsa da rakip kaleyi yalnızca dokuz kez yoklayabildi. Dünya Kupası tarihinin en fazla şampiyon olan ekibi Brezilya 2003-2022 arasında Dünya Kupası elemelerinde 71 maça çıkıp yalnızca 5 yenilgi almıştı. Takım 2026 Dünya Kupası elemelerinde ise şu ana kadar çıktığı 8 maçta 4 yenilgi aldı. Brezilya bu sonuçla 10 puanla beşinci sırada kaldı.

Brezilya antrenörü Dorival Junior maç öncesi yaptığı açıklamalarda 2026 Dünya Kupası’nda final oynayacakları konusunda taraftarlara güvence vermişti. Ancak ne oynanan oyun ne de alınan sonuçlar taraftarları ikna etmekten uzak. Brezilya an itibariyle Dünya Kupası potasının dışında yer alan sekizinci sıradaki Bolivya’nın yalnızca bir puan önünde yer alıyor.

Lig aşamasının lideri son dünya şampiyonu Arjantin, Lionel Messi olmadan çıktığı Kolombiya deplasmanında rakibine 2-1 yenildi. Kolombiya’nın golleri Yerson Mosqueiro ve James Rodriguez’den gelirken Arjantin tek golünü Nico Gonzalez’le buldu. Son şampiyon 18 puanda kalırken liderliğini korudu. Kolombiya 16 puanla ikinci sıraya geldi. James’li ekip böylece Uruguay’ı geride bıraktı. Maçın ardından son derece sinirli haliyle dikkat çeken Arjantin kalecisi Emiliano Martinez yakın çekim yapmaya çalışan kameramanın kamerasına yumruk attı.

Venezuela deplasmanında 0-0 berabere kalan Uruguay 15 puanla üçüncü sıraya geriledi. Elemelerin sekizinci haftasını kötü kapatan ekiplerden biri de Şili oldu. Şili kendi sahasında Bolivya’ya 2-1 mağlup oldu. Bolivya bu sonuçla puanını dokuza getirirken Şili beş puanla dokuzuncu sırada kaldı.

Kerem Aktürkoğlu'ndan Galatasaray'a veda: Kendinize iyi bakınKerem Aktürkoğlu’ndan Galatasaray’a veda: Kendinize iyi bakın

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.