Haaland beş attı; Enes Ünal, Yunus Akgün’e çarptı

Salı günü futbolda ulusal kupa mücadeleleri oynandı. FA Cup'ta sahne alan Yunus Akgün'lü Leicester City, Enes Ünal'ın Bournemouth'unu uzatmalarda eledi. Luton karşısına çıkan Manchester City'de ise Erling Haaland beş gol attı.

Spor 28 Şubat 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

İngiltere FA Cup’ta üç maç birden oynandı. Manchester City’nin Luton Town’a konuk olduğu maça Erling Haaland ve Kevin De Bruyne damga vurdu. İlk 40 dakikada hattrick yapan Haaland’a üç golün pasını veren isim de Kevin De Bruyne oldu. Devrenin son anlarında Ross Barkley’in asistinde golü bulan Jordan Clark farkı ikiye indirdi ve devre arasına 3-1’lik City üstünlüğüyle gidildi.

İkinci yarıda da rakiplerine nazire yapmayı sürdüren Barkley&Clark ikilisi yine aynı asist gol kombinasyonuyla fileleri sarsıp skoru 3-2’ye getirdi. Fark azalıp tehlike belirdikten sonra Norveç-Belçika ortak yapımı film Manchester’da yeniden vizyona girdi. Haaland’ın 55’te attığı gole asist yapan isim yine De Bruyne’deydi. 58’inci dakikada De Bruyne olmadan da yapabileceğini gösteren Haaland bu sefer Bernardo Silva’nın asistiyle kendisinin ve takımının beşinci golünü kaydetti. 72’de partiye Mateo Kovacic’de dahil olunca Manchester City rakibi Luton’u 6-2 mağlup edip bir üst tura yükseldi.

Türkler İngiltere’de karşılaştı, kazanan Yunus Akgün

FA Cup’ın beşinci tur maçında Enes Ünal’lı Bounremouth, Yunus Akgün’ün formasını giydiği Leicester City’yi ağırladı. İki milli futbolcu da karşılaşmaya ilk 11’de başladı. 32’nci dakikada sarı kart gören Enes ilk yarıda pozisyonlara girmesine karşın gol atma başarısı gösteremedi. Devre arasına 0-0 eşitlikle giden maçın ikinci yarısına Bournemouth oyuncu değişikliğiyle başladı. Enes Ünal kenara gelirken Antoine Semenyo oyuna dahil oldu.

90 dakikası da golsüz eşitlikle sonuçlanan maçta uzatma periyoduna geçildi. Uzatmaların 105’inci dakikasında Fatawu’nun ayağından harika bir gol bulan Leicester 1-0 öne geçti. Kalan sürede başka gol olmayınca Tilkiler Bournemouth’u eleyen taraf oldu. Mücadelede milli futbolcu Yunus Akgün 120 dakikanın tamamında sahada kaldı.

FA Cup’ta oynanan diğer maçta Newcastle, Blackburn deplasmanına çıktı. Karşılaşmanın 14’üncü dakikasında Bundesliga’da görmeye alıştığımız tenis toplu protesto Blackburn taraftarları tarafından adaya taşındı. Normal süresi 1-1 biten maçın uzatmalarında da eşitlik bozulmayınca kazananı belirlemek için penaltı vuruşlarına geçildi. Penaltıları 4-3 kazanan Newcastle tur atlayan taraf oldu.

Lyon penaltılarla turladı

Fransa Kupası çeyrek finalinde Olimpik Lyon, Strasbourg’u konuk etti. Ligue 1’de orta sıralarda seyredip beklentilerin uzağında kalan iki takım da kupaya ne kadar konsantre olduğunu gösterircesine çok kontrollü oyunlar oynadı. Bu tedbirli futbol sonucu karşılaşmanın 90 dakikası 0-0 eşitlikle sonuçlandı. Fransa Kupası’ndaki statü gereği 30 dakikalık uzatma dilimi oynanmadan direkt penaltı atışlarına geçildi. Lyon’da kullanılan dört penaltı da gole dönüşürken Patrick Vieira’nın çalıştırdığı Strasbourg’da ilk penaltıyı kullanan Delaine ve son atışı kullanan Perrin fileleri bulamayınca 4-3’lük skorla yarı finale adını yazdıran taraf Olimpik Lyon oldu.

İlk finalist

İspanya Kral Kupası yarı final maçında Real Sociedad ve Real Mallorca karşılaştı. İlk maçı Mallorca’nın evinde 0-0 biten eşleşmenin rövanşı da oldukça temposuz başladı. Mücadelede ilk şut 13’üncü dakikada Mallorca’dan geldi. Dani Rodriguez’in uzaklardan çektiği şut Cyle Larin’in önünden geçip auta çıktı. 29’a gelindiğinde Sociedad ilk kez tehlike üretti. Zakharyan’ın uzaklardan çektiği etkili şutta kaleci Greif hata yapmadı. İlk yarının son anlarına golsüz gidilirken 44’üncü dakikada San Sebastian temsilcisi Kubo’yla atağa çıktı. Japon oyuncunun pasıyla ceza sahasının sağında topla buluşan Zubimendi ortasını yaptı. Ortalanan top Mallorca’nı Raillo’nun eline temas edince hakem penaltı noktasını gösterdi. Penaltı için topun başına geçen Brais Mendez, kaleci Grief’i geçemeyince Sociedad öne geçme şansından yararlanamadı. Yarı finalde ilk devre golsüz sonuçlandı.

İkinci yarıya Mallorca etkili başladı. 50’nci dakikada Jaume Costa’nın arka direğe ortasıyla topla buluşan Gio Gonzales, bomboş pozisyonda net bir kafa vuruşu yaparak deplasman temsilcisini 1-0 öne geçirdi. Yenik duruma düştükten sonra baskı kuran Sociedad pek çok fırsattan yararlanamadı ancak 77’de Oyarzabal sahne aldı. Orta sahada kazandığı top sonucu hücuma kalkan Sociedad’da Brais Mendez’in ara pasıyla topla buluşan Oyarzabal, sağ ayağıyla uzak köşeden topu filelerle buluşturup skoru eşitledi. Bu golle birlikte karşılaşmada normal süre 1-1’lik eşitlikle bitti.

30 dakikalık uzatma diliminde de eşitlik bozulmayınca ilk finalisti belirleme görevi penaltı atışlarına düştü. İlk penaltıyı Oyarzabal kaçırınca Sociedad avantajı rakibine verdi. Kalan dokuz penaltının tamamı golle sonuçlanınca seri penaltılar sonucunda rakibini 5-4 yenen Mallorca finale adını yazdıran ilk takım oldu. Mallorca’nın finaldeki rakibi Athletic Bilbao – Atletico Madrid eşleşmesinden gelecek. İlk maçı 1-0 kazanan Bilbao, San Mames’te başkent temsilcisini ağırlayacak.

Süper Lig'deki 20 takımın süperleri! Skor onlardan sorulurSüper Lig’deki 20 takımın süperleri! Skor onlardan sorulur

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.