Hakim Ziyech’in maaşını FIFA ödeyecek

Afrika Uluslar Kupası'nda ülkesi Fas adına mücadele ederken sakatlanan Galatasaraylı Hakim Ziyech için yeni bir gelişme yaşandı. Ülkesi adına mücadele ederken sakatlanan oyuncunun bir aylık maaşını FIFA karşılayacak.

Spor 7 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı

İstanbul’da yapılan tetkikler Afrika Kupası’nda dizine aldığı darbeyle sakatlanan Hakim Ziyech’in durumunun düşünülenden daha ciddi olduğunu gösterdi. Yıldız oyuncunun yaklaşık bir ay sahalardan uzak kalması bekleniyor. Bu süreçte iki Sparta Prag maçını birden kaçıracak olan Ziyech için FIFA’dan Galatasaray’ı az da olsa mutlu edecek bir haber geldi.

Maaşı FIFA ödeyecek

Sakatlığı sebebiyle şubat ayı boyunca takımından uzak kalacak Faslı oyuncunun maaşını FIFA karşılayacak. 2012’de FIFA tarafından hayata geçirilen Kulüpleri Koruma Programı Galatasaray için devreye girdi. Milli takımlarında sakatlanan futbolcuların kulüp takımında maç kaçıracak duruma gelmesi halinde devreye giren programa göre FIFA Galatasaray’a 350 bin euro tutarında maaş yardımı yapacak.

3 martta oynanacak Beşiktaş maçına yetiştirilmeye çalışılan Ziyech bu sezon 14 karşılaşmada parçalı formayı terletti, dört gol attı, iki de asist yaptı.

Galatasaray rahat başladı, terleyerek bitirdiGalatasaray rahat başladı, terleyerek bitirdi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.