Halil Umut Meler ‘Saldırıyı Emre Belözoğlu provoke etti’ dedi, görüntü yalanladı

Ankaragücü – Rizespor maçı ardından eski Ankaragücü başkanı Faruk Koca'nın yumruklu saldırısına uğrayan Halil Umut Meler Hürriyet'e konuştu. Meler saldırıyı provoke eden kişiden Faruk Koca'yı affetmeyeceğine kadar birçok açıklama yaptı.

Spor 20 Aralık 2023
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Halil Umut Meler'den Emre Belözoğlu'yla alakalı çarpıcı açıklamalar.

11 Aralık Pazartesi akşamı Ankaragücü – Rizespor karşılaşmasının ardında Türk futbol tarihine geçen bir olay yaşandı. Eski Ankaragücü Başkanı Faruk Koca maçın son düdüğü ardından sahaya indi ve hakem Halil Umut Meler’e yumruk attı. Meler’in elmacık kemiğinde kırık oluştu. Hakem iki gün hastanede tedavi gördükten sonra taburcu edildi. Koca başkanlıktan istifa ederken Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede 13 seneye kadar hapsi istendi. TFF’nin ligleri erteleme kararı verdiği olayın ardından Halil Umut Meler ilk açıklamalarını Hürriyet’ten Mehmet Arslan’a yaptı.

Maçın ardından yaşananlarla ilgili konuşan Meler “Maçtan sonra düdüğü çaldıktan sonra oyuncular teşekküre ve tebrik etmeye geldi. Ki bu da görünüyor zaten ekranlarda. O arada Emre Belözoğlu’nun elini, kollarını gördüm. O arada rakip teknik direktör İlhan Palut onu tuttu. Tam biz ne oluyor ne bitiyor, neler deniyor diye oraya odaklandığımızda eylemi yapan şahıs sol tarafımdan yumruğu vurdu. Ondan sonrasını hatırlıyor muyum, hatırlamıyorum. Çünkü yerde darbe yiyordum. Zaten polis de temsilciler de bunu beklemiyordu. Beklenmeyen bir durum, çünkü oluşabilecek hiçbir hadise yoktu. Sadece bu durumu provoke eden teknik direktördü. Başka hiç kimse değildi” dedi.

Yumruğun bedeli: Faruk Koca'ya ömür boyu, Ankaragücü'ne beş maç cezaYumruğun bedeli: Faruk Koca’ya ömür boyu, Ankaragücü’ne beş maç ceza

Meler, Arslan’ın “Saldırıyı Emre Belözoğlu mu provoke etti” sorusuna “Evet” derken Belözoğlu’nun kendisiyle 2018 yılından kalma kişisel husumeti olduğunu söyledi ve  “Darbe yediğinde ben ona gülmüşüm. ‘Güldüğümü ispatlasın, tamam’ dedim ben. Benim için problem değil. Ben bunu hiçbir zaman şahsileştirmedim. Onun görüşüydü. Ama şu güne geldiğimizde beni üzen konu şu; bana o eylemi yapan kişi, yumruk atan kişi benden ve ailemden yazılı olarak özür dilemesine rağmen kendisi özür dilemedi. Emre Belözoğlu özür dilemedi. Varsa ispatlayın, yaptı deyin, ‘mesaj attım’ desin… Ama şu ana kadar, farkındaysanız iki gün öncesinde verdiği röportajda da herhangi bir şey yok. Üzgün olduğunu söylüyor ama neye üzgün? Şiddeti yapanın şu durumda olduğuna mı üzgün? Yoksa bu duruma kendisi getirdiği için mi üzgün? Yoksa ben darbe yediğim için mi üzgün?” dedi.

Halil Umut Meler taburcu edildiHalil Umut Meler taburcu edildi

Emre söz konusu dönemde verdiği bir röportajda “Hayatımda hiçbir hakemin ben tekme yerken güldüğünü görmedim. Halil Umut Meler’i hayatım boyunca unutmayacağım. O da bunu iyi bilsin” demişti.

Meler röportajın ilerleyen kısımda Belözoğlu ile alakalı sözlerine “Bakın bu eylemi yapan kişi, yumruğu atan kişi benden ve ailemden özür dilemesine rağmen kendisi özür dilemedi. Buradan yola çıkarak söyleyeyim; siz ne düşünürsünüz? Soruyorum şimdi aleni bir şekilde; rakip teknik direktör İlhan Palut onu tutmasaydı ne olacaktı?” diye devam etti. O anlarda kendisini duyup duymadığı sorusuna da “Hiç duyamadım. Ellerini kollarını görüyorsunuz ama sözlerin ne olduğunu duymuyorsunuz. Temsilcilerden de bir şey gelmedi. Burada hastanede, okulda, trafikte, sosyal bir ortamda biz şiddete tepki göstermeye çalışırken kendisinin özür dilemeyişi hâlâ kafamda soru işareti” diye yanıt verdi.

Eserinle gurur duy TFF! O yumruk size atıldıEserinle gurur duy TFF! O yumruk size atıldı

Belözoğlu’ndan yanıt gecikmedi

Meler’in bu açıklamalarının yayınlanması üzerine Emre Belözoğlu da Haber Global’e konuştu ve Meler’e “Olayı duyunca sahaya çıktım ve Halil Umut Meler’e sarıldım. Koridorda da üç kez kendisinden yaşananlardan dolayı özür diledim. Daha sonra kendisini aradım, istirahatte olduğu için yardımcı hakemiyle konuştum. Yardımcı hakemi de bana ‘Ben şahidim koridorda yanımıza gelerek bize destek oldunuz. Yerde vuranlara da bağırarak, nerede sizin delikanlılığınız, diye tepki gösterdiniz. Kendisi de bana teşekkür etti. Gerekli açıklamaları yarın maçımızdan sonra da yapacağım” şeklinde yanıt verdi. Belözoğlu’nun sözünü ettiği soyunma odası koridorları görüntülerine Ajansspor ulaştı. 

Emre Belözoğlu: Faruk Koca ile kader birliği onurdurEmre Belözoğlu: Faruk Koca ile kader birliği onurdur

Belözoğlu idmanı ziyaret eden gazetecilerle de konuştu ve “Maçtan bir gün önce mecbur kaldığım için bu konuşmayı yapıyorum. Haklının acelesi yok. Maçla ilgili çok konuşacak şey olmadığını ve üzgün olduğumu söyledim ama çok karşılığı olmadı sanırım. Ben olayı duyduğumda soyunma odasındaydım. Halil Hoca ve ekibinin yanına giderek üzgün olduğumu ifade ettim. Takımım adına kendisinden 3-4 kere özür diledim. Kendisi de bugün yapmış olduğu ifade de üzülerek söylüyorum kendisini ele verdi. Kendisinin bahsettiği olaydan sonra 14 maçıma birinci hakem olarak atanmış, hiç böyle bir olayımız olmadı. Hayatım boyunca ani kararlar alarak Türk futbolundaki kötü çocuk oldum. Hiçbir maça bir planla çıkmadım. Beni bilen bilir; kendi işimi kendim hallederim, kimseyi kullanmam. Sayın başkanımız da kimsenin lafıyla iş yapmaz. Kırmızı çizgilerin başkanımız tarafından ihlal edildiğini ifade ettim. Gelinen noktada Türk futbolu adına üzgünüm” dedi.

Dış basın İstanbulspor - Trabzonspor maçını böyle yazdı: Türkiye'de daha fazla kaos!Dış basın İstanbulspor – Trabzonspor maçını böyle yazdı: Türkiye’de daha fazla kaos!

Ankaragücü basın sözcüsü Hüseyin Aytekin ise şu açıklamayı yaptı: “Sorumlular ile ilgili gerekli sevkler yapılmış olup PFDK tarafından karar verilmiştir. PFDK kararları için kulübümüz tarafından Tahkim Kuruluna itiraz hakkı kullanılacaktır. MKE Ankaragücü Kulübü olarak yaşanan olaylara ilişkin teknik direktörümüz Emre Belözoğlu’nun ısrarla olayların içine çekilmeye çalışılmasını üzülerek takip etmekteyiz. Hakem ve temsilci raporlarında olayların içinde ismi yer almayan teknik direktörümüz Emre Belözoğlu hakem Halil Umut Meler’den saha içinde ve koridorlarda defalarca özür dileyerek üzüntüsünü bildirmiştir. Hocamızın yapıcı tavrına karşı yıllar önce verilen bir röportaj üzerinden algı yaratmaya çalışan herkesi kaos ortamındaki Türk futbolu adına sağduyuya davet ediyorum. Dönem mağduriyetler üzerinden hesap görme değil, birlik içerisinde Türk futbolunu kriz ortamından çıkarma dönemidir.”

Türk futbolunda olaysız gün yok... Hakem kararına kızan İstanbulspor Başkanı takımını sahadan çekti, maç yarım kaldıTürk futbolunda olaysız gün yok… Hakem kararına kızan İstanbulspor Başkanı takımını sahadan çekti, maç yarım kaldı

Meler: Koca’yı affetmeyeceğim

Halil Umut Meler an itibarıyla tutuklu bulunan eski Ankaragücü Başkanı Faruk Koca’yla ilgili “Hayır affetmedim, affetmeyeceğim. Bunu özellikle bir çok yerde söyledim bunu yapan kendisi bir yumruk attı, yıkıldım ve yere düştüm. Ama asıl yerdeyken vurulanlar benim hayatım boyunca unutamayacağım bir durum olacak. O yüzden vicdanen asla affetmeyeceğim. Hiçbir şekilde affetmeyeceğim, yapanları da bunu tahrik edenleri de asla affetmeyeceğim. Bunu özellikle söylüyorum tahrik edeni de edenleri de affetmeyeceğim” sözlerini söyledi.

Meler bu olayları Ankaragücü’ne mâl etmediğini ve görevlerine devam eden hakemlerin Ankaragücü maçlarında gördüklerini çalacaklarına inandığını belirtti. Meler oğluna bir çarpışma yaşadığını belirttiğini, olay görüntülerini daha sonra hiç izlemediğini anlattı.

Faruk Koca başkanlıktan istifa ettiFaruk Koca başkanlıktan istifa etti

‘Derbiyi yönetemem’

Meler 29 Aralık tarihinde Riyad’da oynanacak derbiyi yönetip yönetemeyeceği sorusuna “Hayır yönetemem” yanıtı verdi ve nedenini “Psikolojik olarak hazır değilim. Çünkü o maçlar özel maçlar. Her maça gerekli özenin gerekli hassasiyetin gösterilerek en şeffaf şekilde psikolojik olarak kendini hazırlayarak gitmen gerekiyor. Emek harcayarak gitmen gerekiyor. Ondan dolayı hazır değilim” diye açıkladı.

Halil Umut Meler'den hakemlere mesajHalil Umut Meler’den hakemlere mesaj

Son karar ailede

Meler eşinin olayın şokunda olduğunu belirttiği açıklamalarında “Bunun olmaması lazımdı. Ailemin bu duruma düşürülmemesi lazımdı. Sonuç itibariyle bir aileyiz biz. Benim en çok üzüldüğüm onlar oldu. Şu anda zaten onların vereceği karar benim için daha önemli. Onların söylemleri ile bir şekilde yoluma devam edeceğim” diye konuştu.

Meler TFF’nin kendisini yalnız bırakmadığını belirterek federasyona ve Kulüpler Birliği’ne teşekkür etti. Bundan sonra her şeyin daha güzel olacağına inandığını söyleyen deneyimli hakem maçların sonuçlarını hakemlerin belirleyip belirlemediği sorusuna “asla” cevabı verdi ve benzeri iddiaların futbolcuların emeğine saygısızlık olduğunu söyledi.

Yumrukçu Faruk Koca savunmasında hakem Meler'i suçladı ama tutuklandı, üstelik Ak Parti'den de atılıyorYumrukçu Faruk Koca savunmasında hakem Meler’i suçladı ama tutuklandı, üstelik Ak Parti’den de atılıyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.