Halkbank, Fenerbahçe’yi devirdi: Şampiyon

Efeler Ligi finalinde Fenerbahçe'yi 3-0 yenen Halkbank seriyi 3-0'a getirdi ve şampiyon oldu. Ankara ekibi kupadan sonra ligi de kazanarak duble yaptı.

Spor 17 Nisan 2024
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Halkbank, Fenerbahçe'yi üç maçta geçti ve şampiyonluğa ulaştı.

Efeler Ligi’nde şampiyonun adı Ankara’da belli oldu. Final serisinin ilk iki maçını kazanmaya başaran Halkbank, sahasında Fenerbahçe’yi konuk etti. Sarı-lacivertlilerin kazanmaktan başka çaresi yoktu. Fenerbahçe’nin galibiyeti halinde seri uzayıp İstanbul’a taşınacaktı.

Ancak buna izin vermemekte kararlı olan Halkbank ekibi karşılaşmaya çok iyi bir başlangıç yaptı. Özellikle ilk setin ortasından itibaren oyuna ağırlığını koyan başkent ekibi 25-19’la maçta öne geçti. İkinci sette henüz ilk bölümde dört sayılık avantaj yakalayan Halkbank bu seti de 25-18’le hanesine yazdırıp durumu 2-0’a getirdi. Üçüncü sette de fark Halkbank lehine seyretti. Maça noktayı sezonun oyuncularından, son iki sezonda takımın vazgeçilmezi Nimir koydu. Halkbank karşılaşmayı 25-19’luk üçüncü setle beraber 3-0’la nokta koydu. Böylelikle seride durum 3-0’a geldi ve Halkbank Efeler Ligi 2023-24 sezonunu şampiyon olarak tamamladı.

Hollandalı sporcu Nimir maçı 19 sayıyla tamamlarken Fransız Earvin Ngapeth ve Mirza Lagumdzija 13’er sayı üreterek şampiyonluk yolunda katkı sağladılar. Fenerbahçe’de Emre Savaş ve Drazen Luburic 8’er sayı kaydettiler. Halkbank bu sezon Efeler Ligi’nde toplam 31 maçta yalnızca bir kez kaybetti. Kupa Voley’i de Halkbank müzesine götürmüştü.

Bu sonuçla Halkbank 2017-18 sezonundan sonra ilk defa mutlu sona ulaştı ve şampiyon oldu. Halkbank Efeler Ligi’ndeki son şampiyonluğunu da tıpkı bu sezon olduğu gibi Slobodan Kovac koçluğunda yaşamıştı. Ankara ekibi toplam şampiyonluk sayısını 10’a yükseltirken 12 şampiyonluğu bulunan Eczacıbaşı’na bir adım daha yaklaştı. Son olarak 2018-19’da şampiyon olan Fenerbahçe’nin hasreti beş yıla çıktı. Ziraat Bankası’nın üç sene üst üste şampiyon olma serisini de böylece Halkbank bozmuş oldu. Fenerbahçe ve Halkbank gelecek sezon Türk voleybolunu Şampiyonlar Ligi’nde temsil edecekler.

Eda Erdem böyle istedi! Fenerbahçe öne geçtiEda Erdem böyle istedi! Fenerbahçe öne geçti

Sezon ödüllerine Halkbank damgası

Sezonun en değerli oyuncusu Nimir oldu. En iyi libero Volkan Döne seçilirken pasör Micah Ma’a, pasör çaprazı yine Nimir oldu. Mert Matic en iyi orta olurken Mirza Lagumdzija ise smaçör olarak ödül aldı.

Eczacıbaşı'ndan Fenerbahçe'ye Konferans Ligi iyiliğiEczacıbaşı’ndan Fenerbahçe’ye Konferans Ligi iyiliği

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.