Hem Banza, hem Şenol Güneş, hem Trabzospor siftah yaptı

Şenol Güneş yönetimindeki Trabzonspor bu sezon Süper Lig'de ilk galibiyetini Konyaspor'u 3-2 yenerek aldı. Simon Banza bordo mavili takım için ilk gollerini atarken Konyaspor'da Umut Nayir penaltı kaçırdı.

Spor 29 Eylül 2024
Trabzonspor'da Banza açılışı yaptı ilk defa üç puan geldi.

Sezona istediği başlangıcı yapamayan, Abdullah Avcı ile yolların ayrılmasının ardından Şenol Güneş’le sezona devam eden Trabzonspor ligdeki ilk zaferi için evinde Konyaspor’u konuk etti.

16. dakikada Trabzonspor golü buldu. Bardhi’nin soldan kullandığı serbest atışta savunmanın uzaklaştırmak istediği top ceza yayı üzerindeki Visca’da kaldı. Bu futbolcu gelişine sert vuruşla meşin yuvarlağı kaleci Slowik’in sağından filelere gönderdi, Trabzon öne geçti. 24. dakikada konuk takım beraberliği sağladı. Bazoer’in ceza alanı için sağ tarafından pasında arka direkte uygun durumda Adil Demirbağ topu filelerle buluşturdu, maça beraberlik geldi.

37’de Trabzonspor’da sakatlık geçiren Ozan Tufan’ın yerine Muhammed Cham oyuna girdi. 45. dakikada Trabzonspor Video Yardımcı Hakem uygulamasıyla penaltı kazandı. Sol taraftan Nwakame’nin ortasına Banza’nın kafa vuruşunda savunmada Kramer yükseldiği topa elle müdahale etti. Pozisyonu izleyen Halil Umut Meler penaltı kararı verdi. 45+4. dakikada Banza kullandığı penaltı atışında topu ters köşeye yatan kaleci Slowik’in yanından filelere yolladı: 2-1 Trabzonspor ilk yarıyı 2-1 önde kapadı.

54. dakikada Malheiro’nun kafa ile Konyaspor ceza sahasına doğru gönderdiği topa hareketlenen Banza sağ çaprazdan topun dibine girdi ve meşin yuvarlağı kaleci Slowik’in üzerinden ağlara gönderdi. Trabzonspor 3-1 öne geçti. Çekişmeli mücadelenin 76. dakikasında Trabzonspor ceza sahasında Denswil topsuz alanda rakibine faul yaptı ve hakem Konyaspor lehine penaltı kararı verdi. Denswil bu hareketi nedeniyle sarı kart gördü. Konyaspor’da penaltı atışını kullanan Umut Nayir’in vuruşunda top yan direğe çarptı ve dışarı gitti. 90’da Trabzonspor ceza sahasına soldan yapılan ortada topa buluşan Keita’nın vuruşunda top ağlara gitti ve Konyaspor farkı bire indirdi.

Bu dakikadan sonra başka gol olmadı, Trabzonspor sahadan 3-2 galip ayrıldı. Karadeniz ekibi böylelikle Süper Lig’de ilk galibiyetine uzandı. Daha önceki beş maçında beş beraberlik alan ekip puanını sekize yükseltti. Konya ekibi üç maç sonra yenilerek sekiz puanda kaldı.

'Karam derbisi'nde kazanan Arda Turan ve Eyüpspor‘Karam derbisi’nde kazanan Arda Turan ve Eyüpspor

Ertuğrul Doğan: MHK artık adaletin gereğini yapmalı

Karşılaşmanın ardından Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan söz aldı. Doğan, yaptığı yazılı açıklamada son haftalarda yaşanan hakem hatalarının camianın sabrını taşırdığını belirterek, “Karşılaşmanın hakemi Halil Umut Meler bütün takdir haklarını rakipten yana kullanarak Trabzonspor’un emeğini hiçe saydı. Sadece kötü bir performans değil, tam anlamıyla adaletsizlik. Bu böyle devam edemez. Merkez Hakem Kurulu artık adaletin gereğini yapmalı” dedi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.