Hull yerel basını yazdı: Acun Ilıcalı’nın Fenerbahçe’deki rolü takımı nasıl etkileyecek?

İngiliz yerel basını Fenerbahçe'de yeniden başkanlığa seçilen Ali Koç'un yönetim kurulunda bulunan Hull City'nin sahibi Acun Ilıcalı'yla ilgili yazdı ve Ilıcalı'nın Fenerbahçe'deki yeni rolünün Hull City'yi nasıl etkileyeceğini masaya yatırdı.

Spor 10 Haziran 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Acun Ilıcalı Hull basınına konuştu, endişelerin üstüne perde çekti.

Fenerbahçe’de yeni dönem yönetim kurulunda görev alacak olan ünlü medya patronu, İngiltere Championship takımlarından Hull City’nin de sahibi Acun Ilıcalı İngiltere medyasında da gündemde. Hull City’nin temsil ettiği Kingston upon Hull kentindeki günlük yerel gazete Hull Daily Mail da bu konuda yazdı. İşte Hull basınında Acun Ilıcalı’nın üstleneceği görevlerin yeni dönemde yaratacağı etkileri kaleme alan o yazı:

Hull City’nin sahibi Acun Ilıcalı Türk devi Fenerbahçe’deki yeni rolünün ‘Tigers’ın Premier Lig’e yükselme hedefi üzerinde herhangi bir olumsuz etki yaratmayacağı konusunda taraftarları rahatlatmak için harekete geçti.

Bazı taraftarlar Ilıcalı’nın Fenerbahçe’nin başkan yardımcısı olmasının Hull City’deki işleri etkileyebileceği konusunda endişelerini dile getirmişti, ancak Ilıcalı rolünün buna engel olmayacağını, aksine iddialı Championship kulübüne fayda sağlayabileceğini söyledi.

Geçen hafta 55’inci yaşını kutlayan ünlü medya patronu Jose Mourinho’nun imza atmasında önemli bir rol oynadı. Hafta sonu boyunca Fenerbahçe için çalışma sürdürmesinin ardından geçen salı günü Hull City’nin yeni teknik direktörü Tim Walter’ı tanıtmak için Doğu Yorkshire’a geri döndü.

Çocukluğundan beri koyu Fenerbahçe taraftarı olan Ilıcalı başkan Ali Koç’un yakın müttefiki olduğunu ve düzenli olarak maçlara katıldığını belirterek taraftarların iki kulüp arasındaki bağlantıdan gurur duyması gerektiğini söyledi.

“Hull City taraftarı Fenerbahçe’yi en başından beri desteklediğimi biliyor. Bu benim çocukluk takımım. Bu arada bazı Hull City taraftarları Fenerbahçe maçlarına geliyor. Son beş yılda başkan Sayın Ali Koç’a çok yakınım ve bana bir sonraki dönem ve başkanlık seçimleri için ihtiyacı olduğunu söylediğinde ne zaman Fenerbahçe’nin bir ihtiyacı olursa orada olacağımı söyledim. İlk operasyonumuz Sayın Mourinho oldu. Anlaşmayı tamamlamak üç gün sürdü” diyen Ilıcalı sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sayın Mourinho ilk hedefimizdi ve onu kulübe getirdiğimiz için mutluyum. Zaten hayatımda Fenerbahçe vardı ve birçok maça gittim, her zaman da kulübün içindeydim. Bu yüzden yeni dönemde yönetimde görevli olman çok da fazla fark yaratmayacak. Şimdi 30 milyon taraftarı olan, bir Türk devi olan ve UEFA Konferans Ligi’nde çeyrek finale ulaşan, neredeyse finale çıkan bir kulüpte karar vericilerden olacağım ve bunun taraftarlarımızın gurur duyması gereken bir şey olduğunu düşünüyorum. Bu Hull City için bir şey değiştirmeyecek. Hull City tutkum değişmeyecek.”

Fenerbahçe’de kongre günü: Oy verme işlemi sürüyorFenerbahçe’de kongre günü: Oy verme işlemi sürüyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.