İddia: Kadir Sağlam sezonu kapadı

Fenerbahçe-Pendikspor maçındaki yönetimiyle her iki takımın da tepkisini çeken hakem Kadir Sağlam'ın MHK tarafından sezon sonuna kadar dinlendirileceği iddia edildi.

Spor 12 Mart 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Fenerbahçe-Pendikspor maçının tartışılan hakemi sezonu kapatıyor.

Türk futbolunun en çok tartışılanı olan hakemler Fenerbahçe-Pendikspor maçından sonra da gündemdeydi. Kadir Sağlam’ın yönettiği karşılaşmada oyunun sürekli durması, ardından karşılaşma sonunda çıkan kırmızı kartlar tartışma konusu oldu. İlk yarının sonuna 11 dakika ilave edilirken devre 58 dakika 51 saniyede bitti. Devre sonunda topun oyunda kalma süresi yalnızca 23 dakika 15 saniyeydi. Maç bittiğinde karşılaşma toplamda 114 dakika oynanmıştı. Ancak top sadece ama sadece 47 dakika oyunda kalmıştı.

Bunun haricinde Pendikspor Wellinton’un ikinci sarıdan kırmızı kart görmesi sonrası 10 kişi kaldı. 83. dakikada rakip ceza alanı çizgisi üzerinde yapılan müdahaleyle yerde kalan İrfan Can Kahveci penaltı bekledi. Hareketin içeride olduğuna hükmeden VAR pozisyonun penaltı olması konusunda Kadir Sağlam’ı uyardı. Penaltıdan Michy Batshuayi’nin golü sonrası Fenerbahçe öne geçerken Pendikli Lusamba 90+1. dakikada kırmızı kart görerek takımını 9 kişi bıraktı. Fenerbahçe bu andan sonra bulduğu gollerle farka giderken hakem Sağlam’ın yönetimi eleştiri topladı. Karşılaşma sonunda hem Fenerbahçe hem de Pendikspor cephesinden sitem dolu açıklamalar geldi.

Hem Fenerbahçe hem Pendikspor hakeme isyan ettiHem Fenerbahçe hem Pendikspor hakeme isyan etti

Bu tartışılan yönetimin ardından gelen haberlere göre Sağlam MHK tarafından cezalandırılacak. Sports Digitale’de yer alan habere göre gözlemci Süleyman Abay Kadir Sağlam’ın yönetimine ‘çok kötü’ yani dip puan verdi. FIFA kokartlı hakeme sezon sonuna dek görev verilmeyecek ve hakem dinlendirilecek.

'O la la' olay oldu! Fenerbahçe- Pendikspor maçının spikeri açıklama yaptı‘O la la’ olay oldu! Fenerbahçe- Pendikspor maçının spikeri açıklama yaptı

Fenerbahçe Pendik virajından son 10 dakikada döndü, yarışa 'Devam' dediFenerbahçe Pendik virajından son 10 dakikada döndü, yarışa ‘Devam’ dedi

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.