İddia: Kulüpler Birliği TFF’nin istifası için toplanıyor

Ajansspor’un haberine göre Kulüpler Birliği bu cuma acil koduyla toplanacak ve toplantıda TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ve olağanüstü seçim olacak.

Spor 20 Aralık 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Kulüpler Birliği TFF'nin istifası için toplanacak.

Türk futbolu son 10 günlük süreçte adeta dibi gördü. Geçen pazartesi günü eski Ankaragücü başkanı Faruk Koca Ankaragücü – Rizespor maçı sonrası sahaya girdi ve hakem Halil Umut Meler’e yumruk attı. Bu olayın ardından liglere ara verildi.

Süper Lig mesaisi dün oynanan karşılaşmalarla yeniden başladı. Akşam seansında İstanbulspor, Trabzonspor’u konuk etti. 68. dakikada Trabzonspor Paul Onuachu’nun golüyle 2-1 öne geçti. Gol öncesi Batista Mendy’nin kendi ceza alanında İstanbulsporlu Loshaj’a faul yapıp yapmadığı üzerine VAR incelemesi yapıldı. Yaklaşık 2 dakikalık inceleme sonrası VAR hakemi Serkan Tokat orta hakem Ali Şansalan’ı ekrana çağırmadı ve golü verdi. Santra yapıldı. Santradan hemen sonra yedek kulübesine inen İstanbulspor Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu takımı sahadan çekme kararı aldı.

Dış basın İstanbulspor - Trabzonspor maçını böyle yazdı: Türkiye'de daha fazla kaos!Dış basın İstanbulspor – Trabzonspor maçını böyle yazdı: Türkiye’de daha fazla kaos!

Geçen pazartesi yaşananların üstüne bu durum Türk futbolunun dibe çöküşü olarak yorumlandı. Yaşananların ardından Ajansspor’un haberine göre Kulüpler Birliği acil koduyla cuma günü Maslak’taki ofisinde toplanma kararı aldı. Habere göre toplantıya Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak da katılacak. Toplantının ana konusu TFF Başkanlığı için olağanüstü seçim olacak ve aday olma ihtimali bulunan isimler masaya yatırılacak.

Son olarak Ali Koç Ankaragücü – Rizespor maçından sonraki Kulüpler Birliği toplantısı çıkışında basına yaptığı açıklamada “TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin istifası kesinlikle konuşulmadı. Az sayıda federasyondan memnun olan kulüpler var. Belli bir sayıda hiç memnun olmayan kulüpler var. Destek olalım ama bu kadrolarla, bu yaklaşımla, bu yönetim anlayışıyla bu sorunlara çözüm sağlayamayız diyen kulüplerimiz var” demişti.

Türk futbolunda olaysız gün yok... Hakem kararına kızan İstanbulspor Başkanı takımını sahadan çekti, maç yarım kaldıTürk futbolunda olaysız gün yok… Hakem kararına kızan İstanbulspor Başkanı takımını sahadan çekti, maç yarım kaldı

Ecmel Faik Sarıalioğlu ve İstanbulspor Ali Koç’un vurguladığı “Hiç memnun olmayan kulüpler”den biri olarak dikkat çekiyordu. Öyle ki Sarıalioğlu son toplantıda Büyükekşi’nin istifasını istemişti. İstanbulspor Asbaşkanı Ömer Saral da dünkü sahadan çekilme kararının ardından yaptığı ilk açıklamada “İstanbulspor ligin başından beri haksızlığa uğruyor. Bugün artık yeter dedik ve alacağımız tüm cezaları göze aldık. Başkanımız da bu haksızlıklara dayanamadı. Bu insanlara artık bir dur demeli. Kendisi yeter diyor ama biz ona yeter diyoruz” demişti.

Halil Umut Meler: Saldırıyı Emre Belözoğlu provoke ettiHalil Umut Meler: Saldırıyı Emre Belözoğlu provoke etti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.