İngiliz toprağında Toprak’ın krallığı sürüyor

Superbike'ta Türkiye'yi temsil eden Toprak Razgatlıoğlu İngiltere'de düzenlenen hafta sonunun cumartesi gününde üst üste rekorlar kırarak rahat bir galibiyet elde etmişti. Toprak pazar günkü Superpole ve ikinci yarıştan da zaferle ayrıldı.

Spor 14 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Toprak zaferlere doymuyor.

Superbike’ın İngiltere mesaisinde bir önceki gün düzenlenen sıralama turlarına rekorlarıyla damga vuran, yarışı da rahat kazanıp damalı bayrağı geçen Toprak Razgatlıoğlu’nun Donington’daki şovu pazar günü de sürdü.

Superpole yarışına ilk cepten başlayan milli sporcu startta Ducati pilotu Nicolo Bulega’ya geçildi. Devamında rakibine inanılmaz bir atak yapan Toprak yeniden liderliği eline aldı.

Yarışın kalan kısmında rahat bir sürüş gerçekleştiren BMW pilotu Toprak her geçen tur farkı biraz daha açmayı başardı ve damalı bayrağı ilk sırada gördü. Toprak böylelikle Superbike’ta üst üste altıncı kez yarış kazandı. Superpole yarışında Bulega ikinci, efsane isim Jonathan Rea ise üçüncü oldu.

İkinci yarışta arka arkaya yedinci zafer

Superpole’de elde ettiği zaferin ardından Toprak Razgatlıoğlu Donington’da hafta sonunun son etkinliği olan ikinci yarış için bir kez daha pist çıktı. Pole’den başladığı yarışta ilk virajı lider dönen milli sporcu Bulega’nın ataklarına karşın ilk sıradaki yerini korudu.

Yarışın devamında rahat bir görüntü çizen Toprak aradaki farkı açmayı başardı ve finişe ilk sırada gelerek Donington Park’taki dokuzuncu zaferini elde etti. İtalya’da düzenlenen bir önceki yarışta hafta sonunu üç galibiyetle kapatan Toprak aynı başarıyı İngiltere’de de elde ederek arka arkaya yedinci zaferini hanesine yazdırdı.

Ducati pilotu Bulega yarışı ikinci sırada tamamlarken Alex Lowes podyumu tamamlayan isim oldu. Toprak bu zaferle İngiltere’den puanını 241’e yükseltip şampiyona lideri olarak ayrıldı. Takipteki isimlerden Bulega’nın 200, Bautiasta’nın ise 186 puanı var. Superbike’ta heyecan 20-21 Temmuz tarihlerinde Çekya’daki Most pistinde düzenlenecek etkinliklerle sürecek.

Toprak Razgatlıoğlu İngiltere'de şovla başladıToprak Razgatlıoğlu İngiltere’de şovla başladı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.