İrfan Can’ın düşmeyen formu tam zamanında zirveyi gördü

Fenerbahçe, Beşiktaş'ı 2-1 mağlup ederek şampiyonluk yarışında Galatasaray'ı dört puan geriden takip etmeyi sürdürdü. Form durumu yüksek isimlerden İrfan Can Kahveci başkan Ali Koç'a verdiği sözü tutmak için bu maçta da şık bir gole imza attı.

Spor 28 Nisan 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı
Fenerbahçe'de esen İrfan Can Kahveci fırtınası Beşiktaş'ı da çarptı.

Edin Dzeko, Dusan Tadic, Mert Hakan Yandaş ve İrfan Can Kahveci Trabzonspor deplasmanı sonrası takım kaptanları olarak yönetimle görüştüler. Maç sonrası yaşanan olaylar sıcaklığını korurken kaptanlar bu olayların kendilerini birbirlerine daha da kenetlediğini anlattılar. Bir nevi şampiyonluk sözü verdiler.

O sözü tutma yolunda Sivas’ta tökezleyen Fenerbahçe’nin hata payı kalmadı. Galatasaray zorlu Adana Demirspor deplasmanında üç puanla ayrılınca Fenerbahçe’nin Beşiktaş karşısında tek seçeneği galibiyetti. O galibiyet 2-1’lik skorla geldi. 24. dakikada El Musrati’nin kırmızı kart gördüğü maçta 30. dakikadaki Michy Batshuayi golüyle öne geçen Fenerbahçe bir türlü farkı artıramadı. Ta ki 69. dakikada İrfan Can Kahveci sahne alana kadar. Bu sezon en kritik anlarda attığı gollerle takımına destek olan İrfan farkı ikiye çıkardı. 81. dakikada Cenk Tosun’un golü gelse de Beşiktaş geri dönüş yapamadı. Fenerbahçe 10 kişi rakibine karşı sahadan üç puanla ayrılıp şampiyonluk yarışında takibini sürdürdü.

Fenerbahçe’den derbi mesajı: Takibe takipFenerbahçe’den derbi mesajı: Takibe takip

2020-21 sezonunun ortasında Başakşehir’den transfer edildikten sonra bekleneni veremeyen İrfan Can başarısız dönemlerde eleştiri oklarının hedefi haline geliyordu. Kritik maçlarda gördüğü kırmızı kartlar veya sergilediği etkisiz performanslar dikkat çekiyordu. Ancak 28 yaşındaki Kahveci 2023-24 sezonuyla beraber bambaşka bir oyuncuya dönüştü. İrfan Beşiktaş maçında attığı golle 45. maçında 18. golünü kaydetti. Bu sezon 12 de asisti bulunan Kahveci 30 gol katkısına erişti. İrfan Can’ın ligde 12 golü var. Bu 12 golün dördü tek farkla kazanılan maçlarda geldi, yani direkt olarak galibiyete etki etti. iki gol de Fenerbahçe’nin berabere bitirdiği karşılaşmalarda geldi. İrfan Can yalnızca takımının farka gittiği anlarda değil kritik anlarda da sahneye çıktı.

Nisan ayında da birçok kritik anda İrfan Can Kahveci’nin etkisi vardı. Oyuncu Konferans Ligi çeyrek final eşleşmesinde iki maçta da ağları sarstı. Önce deplasmanda sonrada dahil olduğu maçta skorun 3-2’ye gelmesini sağladı. Ardından iç sahada 11. dakikada Oly ağlarına gönderdiği golle takımına umut verdi. Her ne kadar tur geçilememiş olsa da, o yaptıklarıyla turun oyuncularından biriydi. İrfan ligde de kritik gollerini sürdürdü. Sivasspor deplasmanında sahanın en iyilerinden olan oyuncu 81. dakikada İsmail Yüksek’in pasına gelişine vurdu ve topu ağlara gönderdi. Bu gol her ne kadar üç puanı getirmemiş olsa da olası Sivasspor golünde bir puandan dahi olacak Fenerbahçe’yi yarışta tuttu.

Fenerbahçe'de Uğur Dündar'ın yerine Şekip Mosturoğlu geldiFenerbahçe’de Uğur Dündar’ın yerine Şekip Mosturoğlu geldi

Aynı İrfan Can Beşiktaş maçında da etkili bir oyun ortaya koydu. 69. dakikada Sebastian Szymanski’den pası alan solak futbolcu güçlü ayağına çektiği topu kaleci Mert Günok’un sağından köşeye göndermesini bildi. İrfan Can Kahveci böylece ligde 12. golünü kaydetti. Oyuncu iki buçuk sezondur yapamadığını bu sezon yapıyor. Fenerbahçe şampiyon olur mu bilinmez ancak İrfan Can Kahveci’nin tüm ligde sezonun oyuncularından biri olduğu açık. Derbi maçta kaydettiği golle de bunu net şekilde kanıtladı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.