İsmail Kartal’dan Gaziantep deplasmanında sürpriz seçimler

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Gaziantep FK için seçtiği 22 kişilik kadroya yeni transfer İtalyan stoper Bonucci'nin yanı sıra ilk yarıda sözleşmesi dondurulan Lincoln Henrique ve ayrılığı gündemde olan Ryan Kent'i aldı.

Spor 14 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Fenerbahçe ile bir idmana çıkan İtalyan stoper Bonucci, Antep'e götürüldü.

Fenerbahçe, Süper Lig’in 20. haftasında deplasmanda Gaziantep FK ile karşılaşacak. Kalyon Stadı’nda oynanacak ve saat 19.00’da başlayacak müsabakayı hakem Tugay Kaan Numanoğlu yönetecek. Karşılaşma beIN Sports 1 kanalından canlı verilecek. Ligde son iki maçında İstanbulspor’u 5-1, Konyaspor’u ise 7-1 ile geçen sarı-lacivertliler, Gaziantep FK engelini de geçerek zirvede avantajını korumayı hedefliyor.

Teknik direktör İsmail Kartal’ın ekibi, 50 puanla takipçisi Galatasaray’ın iki puan önünde lider durumda bulunuyor. 19 lig maçında 16 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 yenilgi yaşayan Fenerbahçe, rakip fileleri 56 kez havalandırırken kalesinde ise 16 gol gördü.

Yeni yabancı kuralı Fenerbahçe'yi vurduYeni yabancı kuralı Fenerbahçe’yi vurdu

İsmail Kartal’dan Bonucci ve Lincoln hamlesi

Fenerbahçe’nin Gaziantep kamp kadrosu da belli oldu. Yeni transfer 36 yaşındaki Leonardo Bonucci ile ligin ilk yarısında sakatlığı nedeniyle lisansı dondurulan Lincoln Henrique kadroda kendine yer bulan isimler oldu. Ayrılması gündemde olan Ryan Kent de İsmail Kartal’ın bir başka sürpriz seçimi oldu. 22 kişilik kadroda şu isimler yer alıyor: Dominik Livakovic, İrfan Can Eğribayat, Furkan Akyüz, Mert Müldür, Leonardo Bonucci, Jayden Oosterwolde, Ferdi Kadıoğlu, Serdar Aziz, Lincoln Henrique, Fred Rodrigues, İsmail Yüksek, Bartuğ Elmaz, Sebastian Szymanski, Mert Hakan Yandaş, İrfan Can Kahveci, Cengiz Ünder, Joshua King, Emre Mor, Ryan Kent, Dusan Tadic, Edin Dzeko, Michy Batshuayi.

Fenerbahçe’de yedi isim yok

Fenerbahçe’de beş oyuncu, Gaziantep FK mücadelesinde forma giyemeyecek. Sakatlığı bulunan Miguel Crespo’nun yanı sıra bireysel çalışmalarını sürdüren Rodrigo Becao ve Miha Zajc, zorlu mücadelede takımlarını yalnız bırakacak. Bu isimlerin yanı sıra Afrika Uluslar Kupası nedeniyle Gana Milli Takımı’nın kadrosunda yer alan Alexander Djiku ve Nijerya Milli Takımı’nda bulunan Bright Osayi-Samuel de kadroda yer alamayacak. Transfer görüşmelerinde bulunan Umut Nayir ve Samet Akaydın da Antep’e götürülmedi.

Semih Kılıçsoy parlıyor, Fernando Santos üç puanla 'Merhaba' diyorSemih Kılıçsoy parlıyor, Fernando Santos üç puanla ‘Merhaba’ diyor

Oosterwolde sarı kart sınırında

Kanarya’da Jayden Oosterwolde de kart sınırında bulunuyor. Hollandalı oyuncu, kart görmesi durumunda Samsunspor maçında forma giyemeyecek.

Gaziantep FK dört maçtır kaybetmiyor

Ligde 19 maçta altı galibiyet, üç beraberlik ve 10 mağlubiyet yaşayan Gaziantep ekibi, 21 puan topladı. Bu karşılaşmalarda 22 gol attı, kalesinde ise 29 gole engel olamadı.Ligde son olarak 15. hafta evinde Trazonspor’a 3-1 yenilen Gaziantep temsilcisi, devam eden haftalarda bir galibiyet, üç beraberlik aldı. Ligde inişli-çıkışlı bir grafik çizen Güneydoğu temsilcisi, son oynadığı yedi karşılaşmadan ise sadece bir galibiyet aldı. Süper Lig’in önceki sezonlarında iç sahada rakiplerine geçit vermeyen Gaziantep FK, bu sezon taraftarı önünde sadece üç maçtan galip ayrıldı. Ligin 6. haftasında İstanbulspor’u 2-0, 9. haftada Bitexen Antalyaspor’u 1-0 ve 11. haftada ise Çaykur Rizespor’u 2-0 mağlup eden kırmızı-siyahlı ekip, galip geldiği maçlarda kalesinde gol görmemesi dikkati çekti.

Çamurda dansın galibi RizesporÇamurda dansın galibi Rizespor

Gol umudu Dragus olacak

Gaziantep FK’nin Rumen santrforu Denis Dragus, ligde yedi gol atmayı başardı. Takımın en skorer oyuncusu olan ve bir de asisti bulunan Dragus, teknik direktör Sumudica’nın gol yollarında en çok güvendiği isimlerin başında geliyor. Gaziantep FK, Dragus’un gol attığı 6 farklı karşılaşmadan sadece Trabzonspor’a karşı yenildi.

İki oyuncu yok, dört oyuncu sarı kart sınırında

Gaziantep FK’de Afrika Uluslar Kupası nedeniyle milli takımlarda bulunan Bikel ve Gradel karşılaşmada forma giyemeyecek. Ayrıca takımda üçer sarı kartı bulunan Ogün Özçiçek, Mustafa Eskihellaç, Dragus ve Markovic, bu karşılaşmada sarı kart görmeleri halinde ligin 21. haftasında deplasmanda oynanacak Sivasspor karşılaşmasında takımlarını yalnız bırakacak. Kırmızı-siyahlı ekipte kart cezalı ve sakat oyuncu bulunmuyor.

Ankaragücü üç puan hasretini Kasımpaşa maçında bitirdiAnkaragücü üç puan hasretini Kasımpaşa maçında bitirdi

Fenerbahçe’nin üstünlüğü var

Gaziantep FK ile Fenerbahçe, ligde 10. kez karşılaşacak.İki takımın bugüne dek ligde karşı karşıya geldiği dokuz maçta Fenerbahçe’nin büyük üstünlüğü bulunuyor. Sarı-lacivertliler, rakibini yedi kez mağlup ederken, Gaziantep FK iki müsabakayı kazanabildi. Söz konusu randevularda henüz beraberlik sesi ise çıkmadı. Fenerbahçe’nin 23 golüne, Gaziantep FK 11 golle yanıt verdi. Gaziantep FK’nin Fenerbahçe ile sahasında oynadığı karşılaşmalarda galibiyet ve gol sayılarında eşitlik bulunuyor. İki ekibin Gaziantep’te oynadığı 4 karşılaşmada taraflar sahadan ikişer kez galibiyetle ayrılırken, yedişer kez gol sevinci yaşandı. İki ekip arasında bu sezon ligde oynanan karşılaşmayı Fenerbahçe kazandı. Ligin açılış maçında Gaziantep FK’yi konuk eden sarı-lacivertliler, sahadan 2-1 galip ayrılmıştı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.