İsmi PSG ile anılan Arteta: Arsenal’da çok mutluyum

Premier Lig ekiplerinden Arsenal’ın İspanyol menajeri Mikel Arteta, Arsenal’da çok mutlu olduğunu ve başaracağı şeyler olduğunu belirterek PSG iddialarına yanıt verdi.

Spor 26 Haziran 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Arteta, PSG iddialarına karşılık Arsenal'da mutlu olduğunu belirtti.

Mikel Arteta, Arsenal’da yaptıklarıyla geçtiğimiz sezon büyük takdir topladı. Hem yeni kadroyla hem de genç sayılabilecek bir nüveyle uzun süre liderlik koltuğunu koruyan Topçular, bilhassa William Saliba’nın da sakatlığıyla yolun sonunda tökezlemiş ve şampiyonluğu Manchester City’ye kaptırmıştı.

Bu performansın ardından en çok övülen isimlerden Arteta’nın ismi de farklı dedikodulara karıştı. Christophe Galtier ile yollarını ayıran Fransız dev PSG’nin Mikel’e teklif yaptığı konuşuldu. İspanyol iddialara, “Tek söyleyebileceğim Arsenal’da mutlu olduğum. Kulüp sahipleri tarafından takdir edildiğimi ve sevildiğimi hissediyorum. Bu kulüp için yapacağım çok şey var. Gerçekten çok mutluyum ama inanın bana Arsenal’in menajeri olduğum için inanılmaz derecede minnettarım” diyerek yanıt verdi.

Bukayo Saka'nın bu hareketine şapka çıkarılır! Depremzedeler...Bukayo Saka’nın bu hareketine şapka çıkarılır! Depremzedeler…

“Yeteneğin bedeli var”

Arteta, transfer çalışmaları hakkında da konuştu. Genç menajer, takımın bütçesiyle alakalı olarak “Kadroyu geçen yaz yenilemiştik. Artık uzun vadede sürdürülebilir ve kazanan bir takım oluşturmak için takım sahipleriyle konuşuyoruz. Önemli oyunculara ihtiyacımız var ve bu tarz oyuncularla anlaşmak için piyasada aktif olacağız” dedi. Mikel, ismi Arsenal ile anılan ancak son birkaç günde Manchester City’nin de transfer yarışına dahil olduğu Declan Rice’la ilgili konuşmazken, resmi açıklamanın beklendiği yeni transfer Kai Havertz’le alakalı olarak “Çok yetenekli ve yönlü aynı zamanda sadece 24 yaşında. Yeteneğin bir bedeli var. Şampiyonlar Ligi’nde de dahil olmak üzere şimdiden çok şey gösterdi” dedi.

Adidas, hatalı Arsenal formalarını toplatıyorAdidas, hatalı Arsenal formalarını toplatıyor

“Arsenal ruhunu kaybetmişti”

Arteta, City’de çalıştığı dönemde Arsenal’la karşılaştıklarında takımın ruhunu kaybettiğini gördüğünü söyledi. Mikel, futbolculuk döneminde 5 sene boyunca formasını terlettiği takıma menajer olarak döndü. Genç menajer “Bizim açıkça bir kimliğimiz var. Bu da birlik ve enerjiden ileri geliyor. En büyüğü bu” diyerek durumu açıkladı. Geçtiğimiz sezon Arsenal, özellikle iç saha maçlarında taraftarıyla bütünleşerek Emirates öncesi kulübün evi olan Highbury’nin ruhunun yeniden canlandığını anımsatmıştı.

“Pep bir dahi”

Marca’nın “En iyisi Pep mi?” sorusuna yanıt veren Arteta, bir saniye bile duraklamadı: “Şüphesiz. Her şeyde en iyisi o. Yönetme, oyuncu grubunu ikna etme, herkesi bir araya getirme, en iyi performansı alma, maç sırasında karar verme… Pep bir dahi.”

'Bosna elması' artık Kadıköy’de parlayacak: Edin Dzeko‘Bosna elması’ artık Kadıköy’de parlayacak: Edin Dzeko

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.