Barcelona’nın başı dertte: Kolluk kuvvetlerinden Hakemler Teknik Komitesi ofislerinde arama

İspanya'da 'Negreira olayı' olarak bilinen ve Barcelona Kulübünün bir şirketle anlaşıp hakemler hakkında bilgi almaya çalıştığı iddialarıyla açılan soruşturma kapsamında polis ve jandarma, komitenin ofislerinde arama yaptı.

Spor 29 Eylül 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Barcelona'nın Negreira olayında yeni sayfa.

İspanya’da geçtiğimiz aylarda uzun süre gündemi meşgul eden Negreira olayı yeniden gündemde. Polis ve jandarma, Barcelona’nın bir şirketle anlaşarak hakemler hakkında bilgi almaya çalıştığı iddialarıyla açılan soruşturma kapsamında Hakemler Teknik Komitesi’nin ofislerinde arama yaptı.

İspanyol basınındaki haberlere göre soruşturmaya delil oluşturabilecek belgelerin arandığı çalışmalar sonucu tutuklanma kararının alınmaması bekleniyor. Öte yandan adli kaynaklara dayandırılarak yapılan habere göre de Barcelona Kulübünün “hakem satın aldığı iddialarına ilişkin hiçbir delile rastlamadığı ancak Barcelona Kulübü hakkında rüşvet verme suçundan dava açılması için yasal süreç başlattığı” belirtildi. En kötü olasılık ele alındığında Barcelona’nın alacağı en ağır cezayla küme düşmesi bile mümkün olabilir. 

İspanya’da Maliye, eski Hakem Teknik Kurulu Başkan Yardımcısı Jose Maria Enriquez Negreira’nın sahibi olduğu DASNIL 95 SL adlı şirketi vergi kaçırma iddiasıyla soruştururken, Barcelona’nın bu şirkete 2001-2018 yılları arasında toplamda 7,3 milyon avro ödediği ortaya çıkmıştı.

Negreira’nın oğlundan Barcelona'yı zora sokacak itirafNegreira’nın oğlundan Barcelona’yı zora sokacak itiraf

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.