İzmir’de finalin adı Vakıfbank – Fenerbahçe

Kupa Voley heyecanın yarı final safhası geride kaldı. Vakıfbank, Aydın Büyükşehir Belediye engelini üç sette aşarken büyük heyecana sahne olan Fenerbahçe - THY karşılaşmasında kazananı karar seti belirledi. Finalin adı Vakıfbank – Fenerbahçe oldu.

Spor 30 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Kupa Voley'de finalin adı Vakıfbank - Fenerbahçe Opet

İzmir’deki Atatürk Voleybol Salonu, günün ilk maçında Vakıfbank – Aydın Büyükşehir Belediyesi mücadelesine ev sahipliği yaptı. İlk set çekişmeli geçerken Vakıfbank dirençli rakibine fırsat tanımadı ve 26-24 ile 1-0 öne geçti. İkinci sette üstünlüğünü artıran Vakıf, 25-20 ile durumu 2-0 yaptı. Üçüncü setle beraber direnci iyi kırılan rakibine baskın gelen İstanbul ekibi seti 25-16 kazanarak maçı 3-0’la noktaladı ve rakibini beklemeye başladı. Vakıfbank’ta Paola Egonu ürettiği 19 sayıyla ön plana çıkan isim oldu.

Ebrar Karakurt takımının sponsorunu kızdırdı! Maç sonrası kavgaEbrar Karakurt takımının sponsorunu kızdırdı! Maç sonrası kavga

THY başladı, uzattı, Fenerbahçe bitirdi

Yarı finalde ikinci maç çok daha büyük çekişmeye sahne oldu. Ligin normal sezonunu ilk 4 sırada bitiren iki takımdan Fenerbahçe ve THY kozlarını paylaştı. THY, ilk sette 25-22 ile rakibine üstün geldi. Fenerbahçe 20-25 ile setlerde durumu eşitledi. Son derece büyük çekişmeye sahne olan üçüncü seti de 24-26 kazanan sarı-lacivertliler 2-1 öne geçti. Ancak THY pes etmedi ve dördüncü seti 25-21 kazanarak maçı son sete taşıdı. Son sette rakibine üstünlük kurmayı başaran Fenerbahçe, toplam 2 saat 6 dakika süren maçı 15-10’luk 5. set skoruyla 3-2 kazandı ve Vakıfbank’ın rakibi oldu. Fenerbahçe’de Arina Fedorovtseva 27 sayıyla yıldızlaşırken Melissa Vargas 21 ve Ana Cristina 18 sayı üretti.

Kupa Voley’de final maçı bugün saat 16.00’da İzmir Atatürk Voleybol Salonu’nda oynanacak.

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.