Kadına şiddet sahaya indi!

Kadınlar 2. Lig B Grup'ta Bornova Hitab Spor - Konyaaltı Gençlikspor maçından sonra arbede çıktı. Kadın futbolcular yaralandı, polis biber gazı sıkarak olayları dağıttı.

Spor 26 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Konyaaltı Gençlikspor futbolcular darp raporu aldı.

Şiddet kadın futboluna sıçradı. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2. Lig B Grubu’nda liderlik mücadelesi veren Konyaaltı Gençlikspor ile Bornova Hitab Spor, Bornova İlçe Stadı’nda karşılaştı. Maçı İzmir temsilcisi 3-0 kazandı. Karşılama bittikten sonra Bornova taraftarı kutlama yapmak için sahaya indi. Sahaya inen taraftarlarla Konyaaltı Gençlikspor futbolcuları arasında arbede çıktı. Polis biber gazı kullandı. Futbolculardan Selen Didüz baygınlık geçirdi. Konyaaltı Gençlikspor’dan 2 futbolcusu darp raporu aldı. Konyaaltı Gençlikspor’un teknik heyeti ve futbolcularını taşıyan takım otobüsü, polis eşliğinde stattan ayrıldı. Bazı taraftarlar otobüse taş ve yumurta attı.

Konyaaltı Gençlikspor maçın tekrarlanmasını istiyor.

Kulüp başkanı Ali Deniz ile futbolcular Özge Kayabaşı, Gülseren Avcı, Sude Apaydın, darp edildikleri gerekçesiyle taraftarlardan şikayetçi oldu. Futbolculardan Sude Apaydın, saldırıyla ilgili olarak “Erkek taraftarın bize gözünü kırpmadan yumruk atması, kolumuzu, boğazımızı çizmesi, hakaret etmesi üzdü. Bizim kadın olduğumuzu da unuttular. Benim için çok üzücüydü” dedi. Konyaaltı Gençlikspor yetkilileri, federasyondan maçın tekrar edilip tarafsız sahada farklı hakemlerle oynanmasını talep etti.

Real Madrid'in yıldızı Vinicius Junior, La Liga'ya savaş açtı: Irkçıların ligiReal Madrid’in yıldızı Vinicius Junior, La Liga’ya savaş açtı: Irkçıların ligi

Bornova Hitab Spor Başkanı Beşyıldız: Rakip saldırdı

Bornova Hitab Spor Başkanı Hakan Beşyıldız ise karşılaşmanın ardından tebrik edilmeyi beklerken, kendisine hakaret edildiğini söyledi. Beşyıldız, “İlk saldırıyı rakip gerçekleştirdi. Ortalık bir anda karıştı. Biz aynı tabloyu konuk olduğumuz Antalya’da da yaşadık. Futbolun çirkinleştirilmemesi gerektiğini düşünenlerdeniz. Maalesef, çamur at izi kalsın bilinciyle hareket eden bir rakibimiz var. Art niyetli rakibimizin şampiyonluğumuza bu şekilde gölge düşürmesini asla kabul etmiyoruz. Yavuz hırsız, ev sahibini bastırırmış. Antalya’da da kendi evimizde de saldıran, küfür eden, taşkınlık çıkaran maalesef Konyaaltı Gençlikspor camiasıdır” dedi. Yaralanan taraftar ve oyuncuları olduğunu iddia eden Beşyıldız şunları söyledi: “Biz maçlarımızı sezon başından beri canlı yayınlatıyoruz. O görüntülerin hepsi elimizde mevcut. Hakkımızı hukuk yoluyla arayacağız.”

Uslu duran taraftar parayı kapacak!Uslu duran taraftar parayı kapacak!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.