Kilise saldırısının futbola yan etkisi: Üç transfer iptal

Sarıyer Santa Maria Kilisesi’ne yapılan saldırıdan sonra Beşiktaş'ın son aşamaya getirdiği Barcelonalı Oriol Romeu transferi iptal oldu. Ankaragücü'nün anlaştığı iki Fransız oyuncu da Türkiye'ye gelmekten vazgeçti.

Spor 9 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Oriol Romeu'nun eşi kilise saldırısından sonra Türkiye'ye gelmekten vazgeçti.

İstanbul’daki Sarıyer Santa Maria Kilisesi’nde 28 Ocak’ta IŞİD tarafından yapılan saldırıda bir kişi hayatını kaybetti. 10Haber, olayın planlayıcısının saldırıdan 47 gün önce IŞİD davasından tahliye edildiğihi yazmıştı. (Haberi linkte) Avrupa basınında saldırı büyük gazetelerin ön sayfalarında yer buldu. Fransız, İtalyan ve İspanyol gazeteleri, Türkiye’de öldürülen Katolik rahipleri hatırlatarak geniş analiz ve yorumlar yayınladı.

2 Şubat’ta ise anaokulunda öğretmenlik yapan İngiliz Katie Erorbay, kendisini taciz eden taksi şoförü Mustafa Gülter tarafından sokakta vurularak öldürüldü. Tacizci daha sonra kendini vurdu ve yaralanarak hastaneye kaldırıldı. (Haberi linkte) Dış basın bu habere de yer verdi. Aynı kilise saldırısı gibi İngiliz ana öğretmenin vurulması da Türkiye’de birkaç gün konuşulduktan sonra unutuldu.

Emre Belözoğlu, Türkiye’ye futbolcu getirmenin zor olduğunu söyledi.

Emre Belözoğlu açıkladı: İki transfer gerçekleşmedi

Bi iki cinayetin etkisi spor dünyasında görüldü. Önce Ankaragücü Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, Fransa’dan yapacakları iki transferin son günlerde yaşananlar yüzünden gerçekleşmediğini söyledi. Belözoğlu, “Fransa’da iki oyuncuyla anlaştık. Fransa’daki en büyük gazeteler kilisede öldürülen bir insanın devamlı haberini yapıyor. Bir İngilizce öğretmeninin öldürüldüğüne dair haberler var. Ne yazık ki dezenformasyonla Türkiye aleyhine haberler yapıyorlar. Oyuncuların eşleri de etkileniyor. Türkiye ve Ankara’nın ne kadar güvenli bir yer olduğunu bilseler burayı tercih ederler. Fransa’daki iki oyuncuyla net anlaştık ama olumsuzluklardan dolayı eşleri gelmek istemedi. Saygı duyuyorum ama burayı bilseler seve seve gelirler” dedi.

Hasan Arat: Oriol Romeu’nun eşi Türkiye’yi istemedi

Beşiktaş’ın Barcelona ile anlaştığı 32 yaşındaki ön liberosu Oriol Romeu transferi de kilise saldırısına takıldı. Vole YouTube kanalının yorumcusu Ali Ece, Beşiktaş Başkanı Hasan Arat ile yaptığı görüşmeden sonra transferin iptalini şöyle anlattı: “Arat, Barcelona Başkanı Laporta’ya ‘Bana arkadaşın olarak bir iyilik yap ve Romeu’yu bize ver’ demiş. Fernando Santos da ‘Tam bizlik oyuncu’ demiş. Tamamen anlaşma sağlanmış. Ertesi gün oyuncunun eşi Türkiye ile ilgili haberlere bakarken kilise saldırısı haberini görüp transferden vazgeçmiş.”

Koç Grubu'ndan Beşiktaş'a bir sponsorluk dahaKoç Grubu’ndan Beşiktaş’a bir sponsorluk daha

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.