Futbolda ‘ağır’ karar: Kilosu olan yandı

CAS fazla kilolarından kurtulmadığı gerekçesiyle sözleşmesini tek taraflı feshettiği Joris Gnagnon'a karşı verdiği hukuk mücadelesinde Sevilla'yı haklı buldu.

Spor 19 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
CAS'tan kulüpler için iyi, disiplinsiz futbolcular için kötü haber.

Spor Tahkim Mahkemesi CAS futbolda emsal teşkil edecek kritik bir karar verdi. İspanya LaLiga ekiplerinden Sevilla 2021 yılında fazla kiloları nedeniyle Joris Gnagnon’un sözleşmesini tek taraflı olarak feshetmişti. Futbolcu hakkını aramak için İsviçre’ye başvurdu, ancak CAS Sevilla’yı haklı buldu ve kulüp davayı temyiz imkanı olmaksızın kazandı.

FIFA aynı oyuncunun dört milyon euro’luk tazminat talebini Eylül 2022’de reddetmişti. Diario de Sevilla’nın haberine göre mahkeme oyuncular için belirlenen kilo sınırlarının makul olduğunu düşünerek Endülüs kulübünün fesih kararını haklı bulmuştu. Kulüp fesih kararını almadan önce oyuncu hakkında dört disiplin dosyası açmış ve tıbbi, beslenme hizmetleriyle tüm çabaları koordine ederek oyuncuya yardımcı olmaya çalışmış. Mahkeme kulübü haklı bulurken bu gibi kriterleri de dikkate almış.

İngiliz basınından iddia: Ndombele kilo vermezse gönderilecekİngiliz basınından iddia: Ndombele kilo vermezse gönderilecek

Sevilla savunma oyuncusunu Eylül 2021’de kadrodan çıkarırken mahkeme disiplinsiz tavırların ‘işten çıkarılma için haklı neden’ oluşturduğunu belirtmişti. Gnagnon an itibariyle kulüpsüz. Sporcu Sevilla’dan ayrıldıktan sonra Fransız ekip Saint Eteienne’le sözleşme imzalamıştı. Ancak kulübün antrenörü Pascal Dupraz’a göre oyuncunun 20 kilo fazlası vardı.

2020’de bonservisi için Rennes kulübüne 15 milyon euro ödenen futbolcu için alınan karar Avrupa futbolunda emsal teşkil edecek gibi görünüyor.

Sevilla’da Quique Sanchez Flores dönemiSevilla’da Quique Sanchez Flores dönemi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.