Konya’da Icardi şov yapıyor, Galatasaray şampiyonluğa uçuyor

Konyaspor'u deplasmanda 3-0 yenen Galatasaray, Süper Lig tarihinde 100 puanı geçen ilk takım unvanını aldı ve şampiyonluğunu ilan etti. Ağları iki kez sarsan Arjantinli Mauro Icardi gol kralı oldu.

Spor 26 Mayıs 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Icardi'nin yıldızlaştığı maçta Galatasaray, Konyaspor'u mağlup ederek şampiyon oldu.

Süper Lig’in son hafta maçında şampiyonluk için sahaya çıkan Galatasaray, kümede kalma savaşı veren Konyaspor’a konuk oldu. Beraberlik halinde iki takımın da istediklerine ulaşacakları karşılaşmaya sarı-kırmızılılar çok hızlı başladı.

Dokuzuncu dakikada kullanılan kornerde Galatasaray Abdülkerim Bardakcı’yla gole yaklaştı ancak top direkten döndü.

14’te Kaan Ayhan’ın sağ kanattan yaptığı ortaya Kerem Aktürkoğlu kafayı vursa da kaleci gole izin vermedi. 22’de Barış Alper Yılmaz rakip ceza sahası içinde Hadebe’nin temasıyla yerde kalıp penaltı bekledi ancak hakem devam dedi. Galatasaray bu iştahlı oyununun meyvesini 29’da aldı. Köhn’ün soldan yaptığı ortaya kafayı vuran Mauro Icardi takımını öne geçirdi.

Atılan konfetiler sebebiyle sık sık duran ilk yarının sonuna oynanmayan süre olarak sekiz dakika işaret edildi. 50’de Mertens’in kullandığı kornerde Davinson Sanchez gole çok yaklaşsa da top yandan auta gitti. Konya’da soyunma odasına 1-0 Galatasaray üstünlüğüyle gidildi.

Devre arası Barış Alper paylaşımı

Sarı-kırmızılı takımın sosyal medya hesaplarından maçın devre arasında bir paylaşım yapıldı. 22’nci dakikada Barış Alper’in sakatlık geçirip penaltı beklediği pozisyon esnasında aldığı darbenin ayağında bıraktığı yarayı gösteren bir paylaşım yapan Galatasaray, “Hakemin ve VAR’ın penaltı vermediği pozisyonda Barış’ın bileği bu hale geldi ” dedi.

İkinci yarıya çıkarken Konyaspor düşüyordu

Konyaspor’un kümede kalma yolundaki rakiplerinden Ankaragücü ve Hatayspor oynadıkları maçlarda ilk yarıları üstün tamamlamıştı. Canlı puan durumuna göre küme düşen taraf olan Konyaspor’da ikinci yarıya hırslı bir başlangıç yapıldı. Guilherme’nin soldan kullandığı serbest vuruşa Cikalleshi kafayı vursa da top üstten auta çıkınca beraberlik fırsatı kaçtı.

Icardi’den Drogba golü

Konyaspor baskıyı artırdığı anda sahneye yine Icardi çıktı. Arjantinli yıldız Torreira’nın sağ kanatta sıfıra inip yerden çevirdiği topa topuğuyla vurdu ve bu şahane golle farkı ikiye yükseltti. Bu golün hemen ardından Mertens’in pasıyla yay içinde topla buluşan Berkan Kutlu sol ayağıyla yerden yaptığı vuruşta bir gol daha bularak farkı üçe yükseltti ve takımına Karagümrük maçında olduğu gibi şampiyonluğu müjdeledi.

Mücadelenin kalanında Konyaspor oyuna sonradan dahil olan Louka Prip’le bir gol bulup skoru 3-1’e getirdi. Trabzonspor’un Ankaragücü karşısında öne geçtiği haberinin gelmesinin ardından karşılaşmanın kalanı iki takım için de formaliteye dönüştü. Maçı 3-1 kazanan Galatasaray şampiyon olurken diğer maçlarda istediği sonucu alan Konyaspor da kümede kaldı.

100'ü geçen Galatasaray Süper Lig'de 24. kez şampiyon!100’ü geçen Galatasaray Süper Lig’de 24. kez şampiyon!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.