Konya’dan gol sesi çıkmadı, Sivasspor’la puanlar paylaşıldı

Konyaspor ve Sivasspor arasından oynanan maç başladığı gibi 0-0 sona erdi. Konuk ekipte kaleci Ali Şaşal Vural'ın kurtarışları maça damga vurdu. 34 yaşındaki file bekçisi bir puanın mimarı oldu.

Spor 21 Eylül 2024
Konyaspor ve Sivasspor 0-0 berabere kaldı.

Süper Lig’in altıncı hafta maçında şimdiye kadar yedişer puan toplayan iki ekipten Konyaspor ve Sivasspor karşı karşıya geldi. Konya Büyükşehir Stadı’nda oynanan maça Sivasspor’un yeni transferi Garry Rodrigues ilk 11’de başladı.

Maçın ilk yarısı oldukça kısır bir mücadeleye sahne oldu. Karşılaşmadaki ilk tehlike 19’uncu dakikada ev sahibi ekipten gelse de Pedrinho’nun sağ kanattan yaptığı ortaya kafayı vuran Adil Demirbağ’ın şutunda top kaleci Ali Şaşal Vural’da kaldı. Bu pozisyonun hemen bir dakika sonrasında Sivasspor tehlike yarattı. Pritchard’ın pasında ceza sahasında topla buluşan Emrah Başsan’ın şutunda kaleci Slowik meşin yuvarlağı kontrol etti. Karşılaşmada yarım saatlik dilim geride kalmışken konuk ekip korneri paslaşarak kullandı. Charisis’in şutunda top Konyaspor kalecisi Slowik’te kaldı. Konya’da ilk yarıdan gol sesi çıkmadı.

İkinci 45 dakikaya Konyaspor iki değişiklik birden yaparak çıktı. Hamidou Keyta ve Oğulcan Ülgün maça dahil olurken Danijel Alekic’le birlikte Ufuk Akyol karşılaşmanın kalanı için yedek kulübesine geldi. Devrenin ilk tehlikesi maçtaki bir saatlik dilim geride kalmak üzereyken gerçekleşse de Oğulcan’ın arka direğe çevirdiği topu kaleye gönderen Ndao, Sivasspor file bekçisini geçemedi. 75’te maçtaki en net fırsatlardan biri yaşandı. Ev sahibi ekip hücumunda sağdan gelen orta sonucu arka direğe seken topu kontrol eden Yusuf sol ayağıyla şutunu çekti ancak kaleci Ali Şaşal bir kez daha gole izin vermedi. Dakikalar 88’i gösterirken günün başarılı ismi Ali Şaşal bir kez daha Yusuf’la karşı karşıya geldi fakat yine şahane bir kurtarışa imza atarak Konyaspor’un gol sevinci yaşamasını önledi. 90+2’de Konyasporlu Pedrinho duran toptan şansını denedi ancak Ali Şaşal bu pozisyonda da soluna yatarak kalesini gole kapattı. Kalan kısa sürede başka pozisyon olmadı. Konyaspor ve Sivasspor 0-0 berabere kaldı.

Bu sonuçla iki takımın da puanı sekize yükseldi. Konyaspor gelecek hafta Trabzon’a konuk olacak, Sivasspor ise Başakşehir’i ağırlayacak.

Sakaryaspor Başkanı Gökhan İn tokat görüntüsünden sonra kentten kaçmışSakaryaspor Başkanı Gökhan İn tokat görüntüsünden sonra kentten kaçmış

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.