Erdoğan’ın Servet Yardımcı ile soyunma odasına gittiğini duyan Büyükekşi koşa koşa aşağı inip fotoğraf karesine girmeyi başarmış

TFF Başkanlığı için 'büyük çaba harcayan' Mehmet Büyükekşi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Servet Yardımcı ile milli takım soyunma odasına girdiğini öğrendi. Koştura koştura oraya giderek kadraja girdi. Şenez Erzik skandalıysa AA yöneticisini işinden etti.

9 Temmuz 2024
Cumhurbaşkanı Erdoğan, soyunma odasına Servet Yardımcı ile geldi. Mehmet Büyükekşi, kadraja sonra girdi.

Türkiye’nin Euro 2024 macerası çeyrek finalde Hollanda’ya karşı alınan 2-1’lik yenilgiyle bitti. Şampiyonadan önce seçime gitme çağrılarını reddeden Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi turnuva sırasında delegeler ve basın mensuplarının da bulunduğu yüzlerce kişiyi Almanya’da ağırladı. Başkan kalabilmek için kulis yaptı.

Büyükekşi’ye yöneltilen en büyük eleştirilerden biri Merih Demiral hakkında UEFA soruşturması sürerken onun için kulis yapmak yerine günü birlik Türkiye’ye dönmesiydi.

AA’dan yapılan Şenes Erzik paylaşımı bir çalışanın işine mal oldu.

Anadolu Ajansı Sosyal Medya Direktörü işinden oldu

Merih Demiral’ın cezası açıklandıktan sonra Şenes Erzik’i tanıyanlar için inanılmaz bir olay gerçekleşti. Anadolu Ajansı’nın (AA) sosyal medya hesabından yapılan paylaşıma göre TFF Onursal Başkanı “Ben UEFA’da görevli, yetkili veya sorumlu olsaydım bu soruşturmanın başlatılmasına dahi izin vermezdim. Soruşturma ve verilen ceza sürecinde UEFA Yönetim Kurulu Üyesi Servet Yardımcı nasıl bir tutum içinde olmuştur da bu skandal kararın çıkmasına engel olamamıştır” demişti. Bu sözlerin Mehmet Büyükekşi’nin iletişim ekibi tarafından AA’ya servis edildiği iddia edildi.

TFF seçimlerinde başkanlık adaylığı açıklayan Servet Yardımcı önce Şenes Erzik’e ulaştı. Onun ‘Böyle bir açıklama yapmadım. Sözlerim çarpıtılmış’ demesi üzerine AA’ya haber soruldu. İç soruşturma başlatan AA sosyal medya mesajını sildi. TFF kanadı açıklamayla ilgilerinin olmadığını belirterek topu üstünden attı. Sonuçta AA Sosyal Medya Direktörü görevden alındı. Yerine vekaleten Yusuf Özhan atandı. Kısacası kaynağı belli olmayan ve Servet Yardımcı’yı hedef alan sözler bir AA çalışanının işine mal oldu.

İddia: Büyükekşi, Bilal Erdoğan’dan destek istedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Berlin Olimpiyat Stadı’ndaki Hollanda maçını eşi Emine Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan ile seyretti. Türkiye Samet Akaydin’in golüyle öne geçerken Mehmet Büyükekşi ilginç bir harekette bulundu. Bilal Erdoğan’a sarılarak kutlama yaptı. Bu hareketin anlamı büyüktü. Futbol kulislerindeki iddiaya göre Mehmet Büyükekşi TFF Başkanı olarak kalmak için Bilal Erdoğan’a yanaşmıştı.

Büyükekşi, Erdoğan’ı duyunca koştura koştura geldi

2-1 kaybedilen karşılaşmadan sonra maçı Cumhurbaşkanı Erdoğan teknik direktör Vincenzo Montella ve futbolcuları kutlamak için soyunma odasına indi. Erdoğan’ın yanında TFF Başkanlığı için adaylığını açıklayan UEFA İcra Kurulu üyesi Servet Yardımcı da vardı. Erdoğan tek tek futbolcuları kutlarken Büyükekşi’ye haber uçtu. TFF Başkanı tribünlerden koştura koştura soyunma odasına gitti. Erdoğan, Montella ile konuşurken Mehmet Büyükekşi fotoğraf kadrajına girmeyi başardı. TFF’nin resmi hesabından yapılan paylaşımda da Recep Tayyip Erdoğan ve Mehmet Büyükekşi’nin fotoğrafı kullanıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Almanya dönüşünde uçakta futbolla ilgili açıklamalar yaptı.

Erdoğan TFF seçiminde kimi destekliyor?

Cumhurbaşkanı Erdoğan Almanya dönüşü uçakta şu açıklamayı yaptı: “Önemli olan iki husus var. Bir tepeden tırnağa federasyonun yapısı, iki teknik kadroların kalıcılığı. Dikkat edin Batı’ya veya dünyadaki işleyişe… Çorap söküğü gibi bir taraftan ör bir taraftan sökülsün, böyle bir şey yok. Yani oturtacaksan bir yapıyı, kalıcılığı, çok önemli. Şimdi bu kalıcılığı yakalayabilmek için de şu anda güzel bir tırmanış, genç bir ekip var. Bu genç ekiple, diğer taraftan da yönetim kadrolarını kalıcı kılmak suretiyle atılacak adımlarla ben netice alınabileceğine inanıyorum. Yoksa durmadan değiştir, tekrar getir. Bugüne kadar öyle olmadı mı? Hep değişti. Teknik kadrolar öyle değişti. Federasyon da aynı şeyleri yaşadı. Öyle olmaz. Yani, Batı’da veya dünyada başarıyı yakalayanlar hep o kalıcı kadrolarla yakaladı. Onunla neticeye ulaştılar.”

Erdoğan 'top'a girdi: TFF'ye 'Yabancıyı azalt' Fenerbahçe'ye 'Ferdi'yi sat'Erdoğan ‘top’a girdi: TFF’ye ‘Yabancıyı azalt’ Fenerbahçe’ye ‘Ferdi’yi sat’

Konuşma Erdoğan’ın Büyükekşi’ye desteği olarak nitelense de bu gerçeği yansıtmıyor. Erdoğan’ın yakın çevresine özellikle geçen yıl yaşanan skandallardan sonra TFF seçimlerine karışmayacağını söylediği belirtiliyor.

Erdoğan’ın telefonunda Maçkolik uygulamasının yüklü olduğunu bilecek kadar yakını olan İstanbulspor Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu’nun geçmişte yaptığı açıklama da bunu doğruluyor: “5-6 takımın ilk 11’ini bize çok iyi saydığını bildiğimiz bir Cumhurbaşkanı var. Daha ne kadar futbol dibe vurabilir ki? Onun ismini kullanarak çok yanlış şeyler ifade eden insanlar var. Bu işin bu duruma düşmesini kendisi asla istemez.”

Milli heyecanın bitmesinden sonra futbolda gözler 18 Temmuz’daki seçimli TFF Genel Kurulu’na döndü. TFF seçimleri uzun süre sonra tek adaylı olmayacak. Almanya’da yaşananlar rekabetin sert geçeceğini gösteriyor. Bakalım bu güç mücadelesinden galip çıkan kim olacak?

Türkiye'nin kare ası! Avrupa onları konuşuyorTürkiye’nin kare ası! Avrupa onları konuşuyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.