Kupada sarı lacivert gece

Türkiye Kupası çeyrek finallerinde açılış maçını Fenerbahçe, Ankaragücü deplasmanında yapacak. Sarı lacivertliler Fred, İrfan Can Kahveci ve Çağlar Söyüncü'yü başkente götürmedi.

Spor 27 Şubat 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Fenerbahçe hazırlıklarını tamamlayarak Ankara'ya gitti.

Türkiye Kupası çeyrek final turu Ankaragücü-Fenerbahçe müsabakasıyla başlıyor. Tek maç eleme usulüne göre oynanacak karşılaşmalar sonucunda rakiplerini saf dışı bırakacak ekipler adını yarı finale yazdıracak. Karşılaşmayı kazanan yarı finalde Beşiktaş- Konyaspor eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak. Eryaman Stadı’nda 20.45’te başlayacak karşılaşma A Spor’dan canlı yayınlanacak. Mücadelede orta hakem olarak Bahattin Şimşek görev yapacak.

Ankaragücü’nde kalede Ertaç Özbir olacak

Kayserispor yenilgisinden sonra göreve devam etme kararı alan teknik direktör Emre Belözoğlu yönetiminde kupada Fenerbahçe’yi eleyerek çıkış yapmak isteyen Ankaragücü sırasıyla Malatya Arguvanspor, İskenderunspor, Çaykur Rizespor ve Anagold 24Erzincanspor’u eleyerek çeyrek finale yükseldi. Başkent temsilcisi geçen yıl yarı final oynadığı Türkiye Kupası’nda 1971-1972 ve 1980-1981 sezonlarında şampiyonluğa ulaştı. İki takım arasında bu sezon Süper Lig’de oynanan iki karşılaşmayı da Fenerbahçe kazandı. Ayrıca iki takım arasındaki son altı resmi maç Fenerbahçe’nin galibiyetiyle sonuçlandı. Ankara’nın sarı lacivertli takımında kaleci Bahadır Han Güngördü Kayserispor maçında sakatlandı. Bu yüzden Fenerbahçe’ye karşı Ankaragücü kalesini Ertaç Özbir koruyacak.

Fenerbahçe'den sakatlık açıklaması: İrfan Can iki hafta yok!Fenerbahçe’den sakatlık açıklaması: İrfan Can iki hafta yok!

Fenerbahçe’de üç eksik, Osayi Samuel geri döndü

Fenerbahçe son şampiyon apoleti ile başladığı kupa macerasına beşinci turda başladı. Adanaspor’u evinde 6-0 yenen Fenerbahçe deplasmanda son 16 turunda Gaziantep FK’yı 2-0 mağlup etti. İstanbul’un sarı lacivertli takımında Avrupa maçları dışında forma giyemeyen Ryan Kent dışında Fred, İrfan Can Kahveci ve Çağlar Söyüncü Ankara’ya götürülmedi. Afrika Kupası’ndan sakat dönen Bright Osayi Samuel Ankara’ya gidecek kamp kadrosunda yer aldı. Uzun zaman sonra ilk kez Kasımpaşa maçının kadrosunda yer alıp süre bulamayan Becao da İsmail Kartal’ın görev vermesiyle Ankaragücü maçında forma giyebilecek.

Renktaşlar Türkiye Kupası’nda 14 yıl sonra rakip olacak

Fenerbahçe ile Ankaragücü 2010 yılından sonra ilk kez kupada birbirleriyle karşılaşacak. Bugüne dek 16 kez kupada eşleşen iki sarı-lacivertli ekibin karşılaşmalarında Fenerbahçe sekiz, Ankaragücü yedi galibiyet alırken bir maç beraberlikle sona erdi. Eleme maçlarında dokuz kez eşleşen iki takımın karşılaşmalarında Fenerbahçe beş, Ankaragücü dört kez tur atladı. Fenerbahçe ile Ankaragücü arasındaki son eleme usulü maç 23 Ocak 2005’te oynanmış ve Fenerbahçe 3-2’lik galibiyetle üçüncü tura geçmişti.

Belçika'daki Türk yöneticiden Fenerbahçe'ye uyarıBelçika’daki Türk yöneticiden Fenerbahçe’ye uyarı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.