‘Kurtarıcı Michy’ tur umutlarını İstanbul’a taşıdı

Galatasaray'ın Fenerbahçe'den kadrosuna kattığı Michy Batshuayi bir kez daha sonradan girdiği maçta yeni takımı adına gol katkısı sağladı. Belçikalı golcünün beş dakika içinde attığı iki gol Cim-bom'un Şampiyonlar ligi umutlarını İstanbul'a taşıdı.

Spor 22 Ağustos 2024
Bu haber 4 hafta önce yayınlandı
Batshuayi Galatasaray'ı bir kez daha ipten aldı.

Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi play-off turu ilk maçında deplasmanda Young Boys’la karşılaştığı mücadele sarı-kırmızılılar için oldukça kötü başladı. Monteiro’nun erken golüyle öne geçen İsviçre temsilcisi devrenin sonlarına doğru aynı ismin ayağından bir kez daha fileleri sarsarak soyunma odasına iki farklı önde gitti. Geri düşen Galatasaray’da teknik heyet ikinci yarıya Ziyech eklemesiyle çıkıp oyun üstünlüğünü ele geçirdi. Cim-bom’un oyununun tabelaya etki etmesini sağlayan isim ise maça girdikten saniyeler sonra topu filelerle buluşturan Michy Batshuayi oldu.

66’ncı dakikada oyuna giren Batshuayi, Ziyech’in kullandığı kornerde Torreira’nın arkaya aşırdığı topu tamamlayarak meşin yuvarlaka ilk dokunuşunda takımı adına farkı bire indiren hamleyi yaptı. Bu golün beş dakika sonrasında sol ayağıyla ceza sahası dışından yaptığı vuruşla bir gol daha bulan Belçikalı santrfor yeni takımıyla bir kez daha oyuna girdikten sonra gidişatı doğrudan takımı lehine çevirmeyi başardı.

Geride kalan sezon Fenerbahçe’de Edin Dzeko’nun yedeği olan Batshuayi sonradan girdiği maçlarda sarı-lacivertli taraftarlara defalarca gol sevinci yaşatmıştı. Özellikle ligin son dönemecindeki Kasımpaşa, Pendikspor ve Trabzonspor maçlarında sahaya dahil olur olmaz gol sevinci yaşayan Belçikalı oyuncu takımının şampiyonluk umutlarını korumasına katkı sağlamıştı. İstanbul Boğazı’nda yaka değiştirmesi sonrası yeni takımı Galatasaray’a adaptasyon süreci yaşamadan hızlı ve etkili bir giriş yapan Batshuayi aynı mesaisini çubuklu formanın ardından parçalı forma altında da sürdürmeye devam etti.

Batshuayi sarı-kırmızılı formayı terlettiği ikisi Süper Lig ve biri Şampiyonlar Ligi play-off’u olmak üzere üç maçta toplam 51 dakika sahada kalıp üç kez gol sevinci yaşadı. Sahada kaldığı her 17 dakikada bir doğrudan gol katkısı sağlayan Belçikalı, takımının Süper Lig açılış maçındaki Hatayspor karşılaşmasında üç puanı getiren isim olmasının yanı sıra Avrupa sahnesindeki Young Boys deplasmanında da iki farklı yenik durumu beraberliğe getirerek Devler Ligi umutlarının Seyrantepe’ye taşınmasına katkı sağladı. Süper Lig’in gol kralı Mauro Icardi’nin yedeği olarak bonservissiz şekilde Samadıra’dan Florya’ya dahil olan Batshuayi’nin Arjantinli golcünün ardında oturması bekleniyordu ancak Belçikalının yeni takımına çok hızlı adapte olması sonrası Galatasaray teknik heyeti ve taraftarları arasında çift forvetli dizilişe geçme opsiyonu tartışılmaya başlandı.

Young Boys’un 3-2’lik galibiyetiyle sonuçlanan play-off turu ilk maçının ardından Galatasaray’ın Devler Ligi biletini alabilmesi için 27 Ağustos Salı akşamı saat 22:00’de RAMS Park’ta oynanacak rövanş karşılaşmasında en az iki farklı galip gelmesi gerekiyor. Düşler sahnesine gidebilmek için gollü galibiyetin şart olduğu maça Okan Buruk ve teknik heyetinin Batshuayi’yi ilk 11’de sahaya sürüp sürmeyeceği merak ediliyor.

Bu işin İstanbul'u var: Galatasaray Devler Ligi'ne Batsman ile tutunduBu işin İstanbul’u var: Galatasaray Devler Ligi’ne Batsman ile tutundu

Tecrübe ‘Gençliğe’ takıldı…Tecrübe ‘Gençliğe’ takıldı…

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.