La Liga’da kördüğüm heyecan fırtınasıyla çözüldü

İspanya'da Real Madrid ve Atletico Madrid ikincilik, 3 takım Avrupa bileti, 6 takım kümede kalmak için sahaya çıktı. İki seansa yapılan maçlar sonucu tüm sorular yanıt buldu.

Spor 5 Haziran 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Benzema Real Madrid'e golle veda ederken eski Beşiktaşlı Cyla Larin'in takımı Valladolid küme düştü.

La Liga’da Barcelona’nın haftalar önce şampiyonluğunu ilan etmesinden sonra gözler küme düşme ve Avrupa’ya katılma mücadelesine çevrildi. Son haftaya girilirken düşme hattında 4 takımın 41, bir takım 40 bir takım 39 puandaydı. Maçlar oynandıkça takımların sıralamasının değiştiği La Li Liga’ye veda edense Brezilyalı Ronaldo’nun sahibi olduğu eski Beşiktaşlı Cyle Larin’in forma giydiği Valladolid oldu.

Messi mağlubiyetle veda etti, Mohamed’li Nantes lige tutundu… Ligue 1’de perde böyle kapandıMessi mağlubiyetle veda etti, Mohamed’li Nantes lige tutundu… Ligue 1’de perde böyle kapandı

Haftaya 39 puanla başlayan Real Valladolid, 41 puanlı Getafe’yi konuk etti. Ev sahibi maça kazandığı anda diğer maçların sonucuna bakmadan kümede kalacaktı. Getafe’nin en golcüsü milli futbolcu Enes Ünal sakatlanarak sezonu kapamıştı. Maç boyu rakip kaleyi abluka aytına alan Valladolid, bir türlü istediği golü bulamadı. Maç başladığı gibi 0-0 sona ererken ev sahibi takım gözünü diğer satdyumlara çevirdi. Ama oradan istenen haberler gelmeyince Brezilyalı dünya yıldızı Ronaldo’nun takımı Valladolid La Liga’ya veda etti.

Almeira’yı 88’deki penaltı kurtardı

40 puanlı Almeira haftalar önce lige veda eden Espanyol deplasmanındaydı. Valladolid ile aynı puana sahip olmaları durumunda küme düşen takım onlar olacaktı. 10. dakikada El Bilal Toure ile öne geçince rahat bir karşılaşma geçireceklerini sandılar. Ancak küme düşen Espanyol harika bir direnç ortaya koydu. 13’te Javi Puado, 49’da Pierre Gabriel ev sahibini öne geçirdi. Bu skor Almeira’nın lige vedası anlamına geliyordu. Adrian Embarba 58’de Almeria’ya beraberliği getirdi. Ancak Espanyol 73’te Luca Coleosho ile tekrar öne geçti. Tribündeki Almeira taraftarı tırnaklarını yerken La Liga’nin kaderini değiştiren karar 87’de geldi. VAR’dan gelen müdahaleyle hakem penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Adrian Embarba maçın skorunu ilan etti: 3-3. Karşılaşmanın bitmesiyle konuk takım taraftarları mutluluk gözyaşı döktü. Küme düşme bölgesindeki diğer takımlar ise maçlarında hata yapmadı. Celta Vigo, şampiyonluğu haftalar önce kazanan Barcelona’yı 2-1 yendi. Valencia, Real Betis; Cadiz de küme düşen Elche deplasmanında kendilerini ligde tutan puanı 1-1’lik skorla aldı.

Madrid’de en kötü peri masalı bitti: Hazard ayrıldıMadrid’de en kötü peri masalı bitti: Hazard ayrıldı

Sarı denizaltılar Real Madrid’i ikinci yaptı

Zirvede ise başka bir heyecan vardı. Atletico Madrid burada eline gelen fırsatı değerlendiremedi ve üçüncü sırada kaldı. ‘Sarı denizaltılar’ olarak bilinen Villarreal, 9’da Nicolas Jackson ile öne geçse de Madrid ekibi Angel Correa’nın 18 ve 56’da gollerine engel olamadı. Bu skor Atletico Madrid’i ikinci yapıyordu. 90+1’de Villareal Jorge Paskual ile eşitliği yakaladı. Böylece Diego Simeone’nin elinden ikincilik fırsatı uçtu.

Benzema, taraftarına attığı penaltı golüyle veda etti.

Benzema veda maçında ağları salladı

Real Madrid ise sahasında oynadığı maçta Athletic Bilbao ile 1-1 berabere kaldı. 14 sezondun takımda bulunan kaptan Karim Benzema ise taraftarına golle veda etti. Athletic Bilbao 49’da Oihan Sancet ile öne geçerken Karim Benzema 72’de kazanılan penaltıyı gole çevirdi. 74. dakikada Benzema oyundan alınarak yerini Luka Modric’e bıraktı. Santiago Bernabeu Stadı’ndaki Real Madridli taraftarlarca uzun süre alkışlanan Benzema’yı takım arkadaşları ve teknik direktör Carlo Ancelotti de kutladı. Marco Asensio da son kez Real Madrid formasıyla oynadı.

Real’de şok ayrılık: Benzema’ya vedaReal’de şok ayrılık: Benzema’ya veda

Lewandowsky’yi geçemedi

Benzema, 14 sezonda 25 kupa kazandırdığı Real Madrid’de bu sezon toplam 19 gol atarken, gol krallığı yarışında Robert Lewandowski’nin (23 gol, Barcelona) ardından ikinci oldu.

Napoli kupayı, Roma Avrupa Ligi biletini aldı! Küme düşme pazara kaldıNapoli kupayı, Roma Avrupa Ligi biletini aldı! Küme düşme pazara kaldı

Osasuna Avrupa biletini aldı

İspanya’da ayrı bir yarışta Avrupa Konferans Ligi için vardı. Villarreal ve Real Betis son hafta öncesi 5 ve 6. sıraya alarak Avrupa Ligi’ne katılma hakkı kazandı. 7. sıra için 3 aday vardı. Osasuna, bu konudaki rakibi Girona’yı 2-1 yenerek 17 yıl sonra Avrupa’ya çıkma sırasını aldı. Real Madrid deplasmanından aldığı 1 puan ise Athletic Bilbao’ya yetmedi. Günün diğer maçlarında Mallorca, Rayo Vallecano’yu 3-0; Real Sociedad da Sevilla’yı 2-1 yendi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.