Messi mağlubiyetle veda etti, Mohamed’li Nantes lige tutundu… Ligue 1’de perde böyle kapandı

Ligue 1

Spor 4 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Messi, PSG'de son maçına çıktı.

Ligue 1’de heyecan son hafta oynanan ve tümü aynı anda başlayan 10 karşılaşmayla tamamlandı. Hem düşme hattı hem de Avrupa kupaları için sıralamayı yakından ilgilendiren maçlarda PSG, Messi ve Sergio Ramos gibi yıldızlarına evinde veda etti.

Buruk ayrılık

Ligue 1 şampiyonu PSG, evinde Clermont’u ağırladı. PSG oyuncularının formalarının isim kısmında, attan düşerek ağır yaralanan ve yoğun bakımda tedavisi devam eden kaleci Sergio Rico’nun ismi yer aldı. Messi’nin Paris’teki son maçı niteliğindeki karşılaşmada Parisli futbol severler Arjantinli süper yıldızı yine ıslıkladılar. Paris’te son maçına çıkan bir diğer yıldız Sergio Ramos 16. dakikada attığı golle takımını öne geçirdi. Kylian Mbappe 21’de penaltıdan farkı 2’ye çıkardı. Clermont bu gollere 24’te Johan Gastien’le yanıt verdi. 45+1’de beraberlik golü Mehdi Zeffane’nin ayağından geldi. Clermont adına geri dönüşü tamamlayan isim 63. dakikada Grejohn Kyei oldu. Konuk ekip maçı 3-2 kazandı ve 59 puanla ligi 8. sırada bitirdi. PSG ise 85 puanda kaldı.

Böylelikle Lionel Messi, PSG kariyerini 74 maçta 32 gol ve 35 asistle tamamladı.

PSG’de yaprak dökümü devam etti: Ramos da yolcuPSG’de yaprak dökümü devam etti: Ramos da yolcu

Düşme potası son haftada şekillendi

Ligue 1’de büyük heyecan düşme potasında yaşandı. Ligde kalma play-offu oynayacak takım, son hafta belli oldu. Haftaya 17. sırada başlayan Nantes, sahasında Angers’i Ignatius Ganogo’nun golüyle 1-0 yendi. Auxerre ise Lens deplasmanında 3-1 kaybetti. Bu sonuçlarla beraber Nantes, kendini rakibinin 1 puan önüne attı ve ligde kaldı. Auxerre, Ligue 2’den gelecek play-off maçı galibiyle ligde kalma maçı oynayacak. Nantes taraftarı ligde kalmayı garantiledikten sonra sahaya indi.

Avrupa için son biletler

Avrupa kupaları için son biletler sahiplerini buldu. Brest deplasmanında Benjamin Bouriregaud’un golleriyle 2-1 kazanan Rennes, Lille’in küme düşmesi kesinleşen Troyes deplasmanında puan kaybetmesiyle ligi 4. bitirdi. Bu sonuçla Rennes, Avrupa Ligi’ne katılmaya direkt hak kazanırken Lille 5. oldu ve Konferans Ligi vizesine talim etti. Evinde Toulouse’a 2-1 kaybeden Monaco büyük hüsran yaşadı. Takım, ligi 65 puanla 6. bitirdi. Lille 67, Rennes ise 68 puanla ligi tamamladı.

Leipzig üst üste ikinci kez kupanın sahibiLeipzig üst üste ikinci kez kupanın sahibi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.