Leipzig üst üste ikinci kez kupanın sahibi

Almanya Kupası final maçında Leipzig, Eintracht Frankfurt’u 2-0 yendi ve üst üste ikinci kez kupanın sahibi oldu.

Spor 4 Haziran 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Almanya Kupası'nda şampiyon Leipzig.

Almanya’da ikinci yerel kupa sahibini buldu. Ligde Bayern Münih’in şampiyon olması üzerine Almanya Kupası’nın kazananını belirlemek üzere Leipzig ve Eintracht Frankfurt karşı karşıya geldiler.

Maçın ilk yarısı genel anlamda düşük tempoda oynandı. Toplam 6 şutun atıldığı ilk 45 dakikada yalnızca bir şut kaleyi buldu. Genel olarak Leipzig’in topa sahip olduğu karşılaşmada ikinci yarı da aynı şekilde düşük tempoyla başladı. Ancak iki takım da kaleyi daha fazla yokluyordu. 71. dakikada eşitlik bozuldu. Leipzig’de Christopher Nkunku, ceza alanı içinde şutunu attı, top savunmadan sekti, kaleciyi yanılttı ve ağlara gitti.

Stuttgart, Bundesliga’da kalma aşkına avantajı kaptıStuttgart, Bundesliga’da kalma aşkına avantajı kaptı

Leipzig’i rahatlatan golse 85. dakikada Macar yıldız Dominik Szobozslai’den geldi. İkinci golde de asisti yapan Nkunku maça imzasını attı. Karşılaşma 2-0 bitti. Leipzig, iki sene üst üste Almanya Kupası şampiyonu oldu. Takım, tarihinde ikinci kez kupayı müzesine götürdü. Tarihinde 5 kupası bulunan Frankfurt ise sahadan hüsranla ayrıldı.

Premier Lig yıldızlarının yolu kutu gibi eve düşecek: Kenilworth RoadPremier Lig yıldızlarının yolu kutu gibi eve düşecek: Kenilworth Road

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.