LaLiga’da sezonun futbolcusu Jude Bellingham

LaLiga'da şampiyon Real Madrid'in İngiliz yıldızı Jude Bellingham sezonun futbolcusu seçildi. Bellingham 2023 yazında Borussia Dortmund'dan transfer edilmişti.

Spor 29 Mayıs 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Jude Bellingham, LaLiga'da yılın futbolcusu seçildi.

Carlo Ancelotti’nin yeni prensi Jude Bellingham İspanyol futboluna damga vurdu. Borussia Dortmund’dan Real Madrid’e orta saha olarak transfer olan ancak forvet bölgesinde eksiği olan ekibin skor yükünü de çeken Bellingham, şampiyon olarak bitirilen LaLiga sezonu sonrası ligin en iyi oyuncusu seçildi.

20 yaşındaki futbolcu 19 gol attığı sezonda takımının en yakın rakibine 10 puan fark yaparak sonuca gitmesinde başrolü üstlendi. Bellingham takım arkadaşı Vinicius Jr, Antoine Griezmann (Atletico Madrid), Artem Dovbyk (Girona) ve Robert Lewandowski (Barcelona) gibi isimleri geride bırakarak bu ödüle layık görüldü. Oylamada taraftarlar, takım kaptanları ve medya mensupları söz sahibi oldular. Oyuncu 2023 yazında Real Madrid’e 103 milyon euro karşılığında transfer olmuştu. Bu transfer öncesinde Bundesliga’da da yılın futbolcusu seçilmişti. Borussia Dortmund şampiyonluğu son hafta Bayern Münih’e kaptırmadan önce bu kez de Alman futboluna damga vurmuştu.

Real Madrid'i finale Joselu'nun taşıyacağını kim tahmin edebilirdi?Real Madrid’i finale Joselu’nun taşıyacağını kim tahmin edebilirdi?

Takımıyla beraber cumartesi oynayacakları Şampiyonlar Ligi finaline hazırlanırken salı günkü ödül törenine katılamadı. İngiliz “Bu ödülü takım arkadaşlarıma, teknik ekibe ve en önemlisi de dünyanın en iyi kulübünün taraftarlarına adamak istiyorum. Bu takım için her oynadığımda büyük bir zevk duyuyorum. Hala Madrid” diye konuştu.

29 yaşındaki futbolcu kendi adına son derece duygusal bir maça çıkacak. 1 Haziran Cumartesi akşamı 22.00’de Real Madrid ve Borussia Dortmund, Şampiyonlar Ligi finalinde kozlarını paylaşacak. Bellingham eski takımına karşı mücadele edecek. Daha önce milli formayı 29 kez terleten 20 yaşındaki futbolcu bu kritik mücadele sonrası 2024 Avrupa Şampiyonası öncesi milli takım kampına katılacak. İngiltere şampiyonadaki ilk maçında Gelsenkirchen’de 16 Haziran’da Sırbistan’a karşı çıkacak.

Arda Güler sahada, Real Madrid şampiyon!Arda Güler sahada, Real Madrid şampiyon!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.