Leicester mucizesinin mimarlarından biri daha emekli oldu: Danny Drinkwater

Bir dönem ülkemizde Kasımpaşa'yla da anlaşan ve kısa bir dönem İstanbul ekibinde kalan eski Premier Lig yıldızı Danny Drinkwater futbolu bıraktı.

Spor 31 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Danny Drinkwater futbolu bıraktı.

Leicester City 2015-16 sezonunda şampiyon olup tüm futbol dünyasını şoka uğrattığında birçok yeni yıldız Avrupa sahnesine çıktı. Jamie Vardy, N’Golo Kante, Schmeichel ve Riyad Mahrez bu isimlerden yalnızca birkaçıydı. Bu gibi isimlerin arasında takımın orta sahasında görev alan Danny Drinkwater da vardı. Manchester United altyapısında yetişen Drinkwater, Huddersfield, Cardiff City, Watford, Barnsley gibi takımlarda kiralık dönemler geçirdikten sonra 2012 Ocak’ta Leicester tarafından yalnızca 900 bin euro karşılığında alındı. Oyuncu burada 5.5 sene geçirirken 2016’da yazılan tarihin bir parçası oldu. 2016-17 sezonunda çıkışını sürdürdü ve o sezonun sonunda Chelsea tarafından 37.9 milyon euro gibi alındığı fiyatın katbekat üstüne transfer edildi. Ancak burada aradığını bulamadı ve uyum sağlayamadı. Sırasıyla Burnley, Aston Villa, Kasımpaşa ve Reading’e kiralandı.

6 aylık Kasımpaşa macerası İngiltere dışında tek deneyimiydi. İstanbul ekibinde 11 kez forma giyen İngiliz bu karşılaşmalarda skor katkısı veremedi. 1 Temmuz 2022 itibarıyla kulüpsüz kalan 33 yaşındaki İngiliz, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir programda futbolculuk yaşamını sonlandırdığını açıkladı. Drinkwater geride 2 Premier Lig şampiyonluğu (1’i 2009’da Manchester United’la) 1 FIFA Dünya Kulüpler Kupası, 1 FA Cup, 1 Lig Kupası, 1 Community Shield, 1 Championship şampiyonluğu zaferleriyle dolu bir kariyer bıraktı.

Yunus Akgün Leicester'e 'şartlı' transfer olduYunus Akgün Leicester’e ‘şartlı’ transfer oldu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.