Leipzig, Dortmund’a çalıştı… Bayern Münih’e darbe

Bayern Münih kendi sahasında Leipzig'e 3-1 yenilerek zirve yarışında son derece önemli bir karşılaşmayı kaybetti. Dortmund son iki maçını kazanırsa 10 yıllık şampiyonluk serisini bitirecek. Hertha Berlin ise ligin bitimine iki hafta kala Bundesliga'ya veda etti.

Spor 21 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Bundesliga’da sahasında Leipzig’e 3-1 yenilen Bayern Münih, bitime 2 hafta kala şampiyonluk yolunda ağır yara aldı. 25. dakikada Gnabry ile öne geçen Bayern Münih, 65’te Laimer, 76’da Nkunku ve 85’te Szoboszlai’nin gollerine engel olamadı. Nkuku ve Szoboszlai’nin golleri penaltıdan geldi.

Manchester City koltuğunda otururken şampiyon oldu!Manchester City koltuğunda otururken şampiyon oldu!

Bu sonuçla birlikte Bayern Münih, 68 puanda kaldı. Borussia Dortmund, bugün Augsburg’u yenmesi halinde son maçlar öncesi liderliğe yükselecek. Son hafta maçlarında ise Borussia Dortmund, sahasında Mainz 05 ile karşılaşacak. Bayern Münih ise Köln deplasmanında ligi noktalayacak.

Burak Yılmaz’ın ayağı uğurlu geldi: Lille Marsilya’yı geçtiBurak Yılmaz’ın ayağı uğurlu geldi: Lille Marsilya’yı geçti

Hertha Berlin küme düştü

Günün diğer maçında Hertha Berlin, sahasında Bochum ile 1-1 berabere kaldı. Hertha Berlin, 63. dakikada Lucas Tousart ile öne geçti. Bochum bu gole 90+4’te Keven Schlotterbeck ile karşılık verdi. Bu sonucun ardından Hertha Berlin, puanını 26 yaptı ve bitime bir hafta kala Bundesliga’dan düşmesi kesinleşti. Bochum ise 32 puana yükseldi. Ligin son haftasında Hertha Berlin, Wolfsburg deplasmanına gidecek. Bochum, sahasında Bayer Leverkusen ile karşılaşacak.

Eski Trabzonsporlu attı, Real Sociedad Barcelona’yı yendiEski Trabzonsporlu attı, Real Sociedad Barcelona’yı yendi

Bundesliga’da dün alınan sonuçlar şöyle…

Schalke – Eintracht Frankfurt 2-2

Werder Bremen – Köln 1-1

Hoffenheim – Union Berlin 4-2

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.