Leipzig gol yağdırdı, final vizesini aldı

Almanya Kupası’nda ilk final vizesi Freiburg’da verildi. Ligde Şampiyonlar Ligi potası için savaş veren iki takım Freiburg ve Leipzig’i karşı karşıya getiren mücadeleden galip çıkan taraf farklı skorla konuk ekip oldu.

Spor 3 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Konuk Leipzig, Freiburg'u ilk yarıda nakavt etti.

Almanya Kupası’nda tek maçlı eleminasyon sistemiyle oynanan yarı final mücadelesinde Freiburg, Leipzig’i ağırladı. Maçta perde 13. dakikada açıldı. İspanyol Dani Olmo yaptığı kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi. Bu golden 2 dakika sonra Christophe Nkunku’nun yaptığı nefis sahte koşu Benjamin Henrichs’e alan açtı. Henrichs şansı değerlendirdi ve fark 2’ye yükseldi. Leipzig’in Macar yıldızı Dominik Szoboszlai 37’de farkı 3’e çıkardı. 45+1’de yıldız oyuncu Christophe Nkunku sahneye çıktı ve adeta Freiburg’un direncini tamamen kıran golü atarak skoru 4-0 yaptı.

Londra derbisinde Arsenal, Chelsea'ye acımadıLondra derbisinde Arsenal, Chelsea’ye acımadı

İkinci yarı, Leipzig’in Josko Gvardiol’u kırmızı karta kaybettiği devre oldu. Hırvat savunmacı 58’de oyundan atıldı. Freiburg, 75’te Michael Gregoritsch ile farkı 3’e indirdi. Ancak maça son notkayı 90+7. dakikada penaltıdan Szoboszlai koydu. Leipzig 5-1’lik sonuçla finale yükseldi. Leipzig’in finaldeki rakibi bu akşam 21.45’te oynanacak Stuttgart-Eintracht Frankfurt maçının galibi olacak.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.