Levent Yaz istifa gerekçesini açıkladı, gözler Erden Timur’a çevrildi

Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Levent Yaz, görevinden istifa etti. Yaz, istifa gerekçesini açıkladıktan sonra gözler Erden Timur’a çevrildi. Bunun da sebebi Yaz’ın açıklamalarında çeşitli mesajlar barındırması.

Spor 24 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Erden Timur'a Levent Yaz'dan mesaj.

Levent Yaz, geçtiğimiz süreçte Galatasaray yönetimindeki görevinden istifa etti. Muhasip üye olarak görev alan Yaz, istifa nedenini Sportcell’de katıldığı bir programda anlattı.

Yaz, Haziran 2022’de başladığı görevi hakkında konuşarak “Bu görevler içinde, zamanla bende rahatsızlık yaratan ve sonunda beni istifa kararı almak zorunda bırakan konular yönetim kurulu muhasip üyeliğimle ilgili olanlardır. Tüzüğümüzün 86.4 maddesine göre muhasip üye kulübün bütçesinin uygulanmasından sorumludur. Bu sorumluluk, Galatasaray Spor Kulübünün bağlı şirketlerinin tümünü kapsamaktadır” dedi.

Dursun Özbek doğruladı: Galatasaray'ın forma tedarikçisi değişiyorDursun Özbek doğruladı: Galatasaray’ın forma tedarikçisi değişiyor

Yaz yetki ve sorumluluk kavramlarının birbirinden ayrılmayacağını vurgularken “Tüzüğümüzün yüklediği bu sorumluluğa koşut olarak, tüm bağlı şirketlerin mali bilgilerine erişim yetkisine sahip olmam bir gereklilikti. Bu bağlamda, bazı şirketlerimizin Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kuruluna bütçesini sunmaktan ve önemli konularda açıklamalar yapmaktan imtina etmeleri istifa kararı almamda etkin olmuştur” dedi.

Kopenhag'ın ayıbı: Kaleci Grabara, Galatasaray seyircisine hakaret ettiKopenhag’ın ayıbı: Kaleci Grabara, Galatasaray seyircisine hakaret etti

“Galatasaray bir kişinin değildir”

Eski yönetim kurulu üyesi “Gözlem ve deneyimlerim doğrultusunda paylaşmak isterim ki: “Galatasaray bir kişi, grup ya da oluşuma değil, Galatasaraylılara aittir. Yönetimler, Galatasaraylılar adına emanetçi olduklarını unutmamalıdır ve bu durumu içselleştirmelidir. İhtirasların, yöneticilik vasfının önüne geçmesine engel olunmalıdır.” Yaz’ın bu açıklamaları Başkanvekili Erden Timur’a gönderme yaptığı şeklinde yorumlandı.

Yaz ayrıca yönetimde duayen eksikliğinin de olduğunu belirtti. Yaz yeni yönetimdeki barış ortamının olumlu etkilerini kabul ederken “Yöneticilerin sınırları dikkate almama isteğini de körüklemiştir. Doğru, yapıcı ve iyi niyetli eleştiriler, yönetenleri Galatasaray’a katkı verirken daha dikkatli olmaya sevk eder. Eleştirel akıl Galatasaray’ımızın en önemli özelliğidir. Bu özelliğin yitirilmesi Galatasaray’a zarar verir” dedi. Başkan Dursun Özbek’in bu noktada çeşitli düzenlemelere gideceğini düşündüğünü belirten Yaz, tüm görevlerinden istifa ettiğini de tekrar vurguladı.

Kopenhag maçına dış basından ilgi: 'Galatasaray etkileyici geri dönüş yaptı'Kopenhag maçına dış basından ilgi: ‘Galatasaray etkileyici geri dönüş yaptı’

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.