Lucas Torreira: Avrupa’daki son kulübüm Galatasaray, sonrasında hayalim Boca

Galatasaray'ın Uruguaylı yıldızı Lucas Torreira ülkesi basınına demeç verdi. Galatasaray'ın Avrupa'da oynadığı son kulüp olduğunu söyleyen Torreira, kariyerini Boca Juniors forması altında noktalamak istediğini belirtti.

Spor 8 Haziran 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı
Galatasaraylı Lucas Torreira geleceği hakkında samimi açıklamalarda bulundu.

Galatasaray’ın Süper Lig’de son iki sezon kazandığı şampiyonluklarda çok önemli katkıları bulunan Lucas Torreira ülkesinde yayın yapan ESPN Uruguay’ın televizyon programına katıldı. Üzerinde Galatasaray tişörtüyle yayına bağlanan yıldız orta saha samimi açıklamalarda bulundu.

Kazandıkları şampiyonluk hakkında konuşan Torreira, “Galatasaray tişörtüm hâlâ üzerimde. Şampiyonuz ama yakında kutlamayı bitireceğim ve antrenman yapacağım. Arkadaşlarımla, kardeşlerimle antrenman yapacağım” dedi.

Kaybettiği annesi hakkında konuştu

Galatasaray’a transfer olmadan önce koronavirüs pandemisinde kaybettiği annesi hakkında da konuşan Torreira, “Çok terapi gördüm. Annemin ölümünden sonra İspanya’dayken terapiye başladığımı hatırlıyorum. Bir anneyi kaybetmenin şoku bazen çok zor oluyor çünkü kimse bunu beklemiyor. Gerçek şu ki, bu sorunun üstesinden nasıl geleceğinizi söyleyen bir el kitabı yok” dedi. Torreira’nın tüm maçlara formasının altında annesinin fotoğrafının olduğu bir tişörtü giyerek çıktığı biliniyor.

‘Biz Fenerbahçe’den üstünüz’

Şampiyonluk için kıyasıya çekiştikleri Fenerbahçe’yle ilgili de söz alan Torreira, programdaki yorumcuların Süper Kupa maçı sorusu üzerine:

“Her şey çok tuhaftı. Türkiye’de her şey biraz medyatik. Fenerbahçe ile aramızda her zaman fark var, biz üstünüz. Sosyal medyada da her zaman çok fazla tartışma oluyor ve bu da hakemlerle ilgili tartışmalara yol açıyor. Süper Kupa’dan önceki hafta Fenerbahçe’nin Trabzonspor ile yaşadığı sorunu hatırlıyor musunuz bilmiyorum. Süper Kupa’dan önceki hafta, federasyon bazı oyunculara ceza verme kararı aldı. Bunun Süper Kupa’da oynamalarını engellediğini sanmıyorum ama biraz dezavantajlı olduklarını düşündüler ya da biz kendi açımızdan böyle gördük. Haftalar boyunca gelip gelmeyeceklerini, U19’larla geleceklerini ya da gidip yedi oyuncuyla maça çıkacaları gibi pek çok seçenekleri vardı. Konferans maçlarını bahane ediyorlardı. Ayrıca İstanbul’dan çok uzakta bir şehirde oynadık ve insanlar için de güzel olurdu çünkü o şehirde bu büyüklükte çok fazla maç oynanmıyordu. Dürüst olmak gerekirse biz de şaşırdık. Çok garipti çünkü onlardan hiç kimse yoktu, sadece bizim taraftarlar vardı. Geldiklerinde normal ısındık. İçeri girdiğimizde sanki bir oyun oynuyorlarmış gibi bir tavırları vardı, baskı yapıyorlardı ve biz biraz şaşırdık. Ve biz üç pasla onlara gol attık (gülerek). İnanılmazdı. Sonra takımın yetkilisi tribünden geldi ve işaretler yaptı, gittiler. Sonrasında biz aramızda oynadık” dedi.

‘Boca’da oynamak için ölüyorum’

Arjantin kulübü Boca Juniors’a olan sevgisinden bahseden Lucas Torreira, “Boca için oynamaya ölüyorum. Riquelme ile çok konuşuyoruz. Ama aynı zamanda gerçeklerimi de anlıyorum ve bu kolay değil. 2018 yılında Madrid’te River Plate’e karşı oynadıkları finali izledim. O günden itibaren içimden başka bir şey geldi. İçimdeki ses o kulübün bir parçası olmam gerektiğini söyledi. Çok düşünüyorum ama aynı zamanda kulübün gerçekliğini, ülkenin gerçekliğini ve benim gerçekliğimi de anlıyorum, bugün Galatasaray’ın bir parçasıyım. Sözleşmemi 2028’e kadar yeniledim ve bu kolay değil, bu bir rüya olsa bile, bir gün uyandığımda haç çıkarıp Arjantin’e gidiyorum. Ancak Galatasaray’ın Avrupa’daki son kulübüm olacağı çok açık ve ben de devamında Boca’ya gelmek istiyorum” dedi.

‘Galatasaray’da çok mutluyum’

Galatasaray’la sözleşmesini 2028’e kadar uzattığını hatırlatan Torreira, “Kendimi takımın önemli bir parçası olarak görüyorum. Takımın her geçen yıl geliştiğine ve Avrupa’da rekabet edebilmek için ilerlemek istediğine inanıyorum. Bunun anahtarlarından biri olacağımı düşünüyorum. Değerimin ne kadar olduğunu bilmiyorum, kaç milyon euro edebileceğimi bilmiyorum ve bu aynı zamanda Boca’nın niyetine de bağlı. Boca’nın niyetinin ne olduğunu, Galatasaray’ın istediği parayı verip vermeyeceklerini bilmiyorum. Bugün Galatasaray’da da çok mutluyum, çok mutluyum, ikinci şampiyonluğumuzu kazandık ve kendimi takımın önemli bir parçası gibi hissediyorum, bu benim için çok önemli, insanlar tarafından sevildiğimi hissediyorum ve bu yıl Şampiyonlar Ligi’ne girmek için tekrar mücadele edeceğiz, bu yüzden çok önemli bir yıl olacağından eminim” dedi.

Galatasaray formasıyla iki Süper Lig bir de Süper Kupa şampiyonluğu yaşayan 28 yaşındaki Torreira, geçtiğimiz sezon çıktığı 47 maçta 1 gol 3 asistlik performans göstermişti.

Galatasaray'ın atom karıncası: Lucas TorreiraGalatasaray’ın atom karıncası: Lucas Torreira

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.