Manisa’da belediye el değiştirdi, ‘top’ kavgası çıktı!

Manisa'da 15 yıllık MHP'li Cengiz Ergün'ün yerine CHP'den Ferdi Zeyrek başkan seçildi. Yeni başkanın ilk icraatı, Ergün'ün yakın arkadaşı Mevlüt Aktan'ın sahibi olduğu Manisa FK'nın belediye tesislerini boşaltmasını istemesi oldu.

Spor 5 Nisan 2024
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Manisa Büyükşehir Belediyesi'ndeki görev değişimin ilk tartışması futbol üzerinden çıktı.

Manisa, Süper Lig’i görmüş bir kent. Vestel sponsorluğunda bir dönem oldukça başarılı sonuçlar alan Ege takımı Arda Turan, Selçuk İnan ve Burak Yılmaz gibi Türk futboluna damga vuracak isimlere genç yaşta forma şansı verdi. 2010’lu yılların ilk diliminde mali sorunları nedeniyle küme düştü. Daha sonra toparlanamadı. Amatör kümeye kadar geriledi.

Manisaspor dibe giderken MHP’li Cengiz Ergün’ün yakın arkadaşı olan Rizeli Mevlüt Aktan, Manisa Belediyespor’un isim haklarını 2021’de aldı. Bu alışverişin kaç TL’ye yapıldığı bilinmiyor. Aktan, takımın ismini Manisa Futbol Kulübü (FK) olarak değiştirdi. Takım, kısa sürede alt liglerde şampiyon olarak TFF 1. Lig’e kadar geldi.Ancak Ege ekibinde işler bu sezon istendiği gibi gitmedi. 28. haftayı 31 puanla 13. sırada kapatan takım, küme düşme bölgesindeki Tuzlaspor’un yalnızca üç puan üzerinde.

Seçim sandığından çıkan sonuç da Manisa FK için iyi olmadı. CHP’li Ferdi Zeyrek, 15 yıl sonra MHP’li Cengiz Ergün’ü geride bırakarak belediye başkanı seçildi. Yeni başkanın ilk işiyse Ergün’e yakınlığıyla bilinen Manisa Kulis Haber, Manisa Olay Gazetesi gibi yerlerin sahibi olan Manisa FK’nın sahibi Mevlüt Aktan oldu. Ferdi Zeyrek, Manisa FK’nın belediyeye ait tesisleri boşaltması için yazı gönderdi.

Manisa FK’nın çıkması için süre verildi

CHP’li Başkan Zeyrek, Manisa FK’nın belediye tesislerini boşaltmasını istedi.

Ajansspor‘a konuşan Zeyrek, futbol kulübünün belediye ile herhangi bir bağı olmadığını belirerek şunları söyledi: “Manisa FK özel bir şahsın şirketidir, belediye ile bağı yoktur. Bu kentin takımı Manisaspor’dur. Tahliye için cuma gününe kadar süre verdim. Bu takımın Manisa halkında da; tribünlere baktığımızda çok büyük bir karşılığı olmadığını görüyoruz. Manisa Futbol Kulübü’nün A takımı ile hiçbir temasımız olamaz. Bir tane delikli kuruş bile Manisa Büyükşehir Belediyesi’nden onlara gitmeyecektir. Manisa Futbol Kulübü’nün sahibine de ilettim. Cuma sabahı itibariyle Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin tesislerinden çıkmalarını istedim. Ben Manisasporluyum. Manisaspor yolda oynasın ben kaldırımda maç izlerim.”

500 TL’ye kiralamışlar

Zeyrek’in verdiği bilgiye göre Manisa FK, belediyenin tesisleri, personelini, araçlarını, benzinini kullanıyor ve bunun karşılığında 500 TL veriyor. Ancak yeni başkan altyapıda oynayan Manisa FK sporcuları için ayrıcalık yapacağını duyurdu: “500 tane gencecik çocuğumuzun emanetleri bende. Bugün Manisa Futbol Kulübü’nde yarın Manisaspor ya da başka bir spor kulübü çatısı altında onlara bakacak olanlar biziz. Ailelerin hiçbir kuşkusu olmasın.”

Aktan: Kimse bizi kafasına göre tesislerden atamaz

Manisa FK Başkanı Mevlüt Aktan karara tepki gösterdi.

Manisa FK Başkanı Mevlüt Aktan, Yeni Asır’a aptığı açıklamada CHP’li Başkan Zeyrek’e tepki gösterdi. Manisa FK’nın kullandığı tesislerde iki yıllık kira sözleşmesi olduğunu ve sezon sonuna altı hafta kaldığını kaydeden Aktan, “Öyle kimse kafasına göre kulübü tesislerden atamaz. Takım şu an ligde oynuyor futbolcuların moralini bozmaya gerek yok. Yeni başkan seçilmiş birinin onca şey varken ilk olarak bunları konuşması yersiz” dedi. Kulübün Türkiye’nin en iyi altyapılarından birine sahip olduğunu iddia eden Aktan, şöyle konuştu: “Her yıl 10 bin çocuğa spor yaptırıyoruz. Manisa halkına buradan sesleniyorum. Burası Manisa’yı temsil etsin, en iyi yerlerde olsun, gençlerimize çocuklarımıza sahip çıkalım.”

Cengiz Ergün: Kulübü bir lira almadan devretmeye hazırız

Eski başkan Cengiz Ergün, CHP’li yeni başkanın 15 yıllık emeği hiçe sayamayacağını söyledi.

MHP’li eski başkan Cengiz Ergün ise Manisa FK tarafında yer aldı. Kulübün tesisleri 2026 yılına kadar kiraladığını söyleyen Ergün, şöyle konuştu: “Manisa FK şu anda bir şirket. Manisaspor’un düştüğü sonuçlara düşmesin diye aldığımız bir tedbirdir şirketleştirmek. Bugüne kadar, buraya kadar şampiyonlukları yaşatarak bu lige taşıdık. Sonuçta bu takım şu anda devam ediyor. Öncelikle 2026 yılının eylül ayına kadar bir kere bu tesisleri kullanmak için anlaşması var. Eğer Manisa FK’nın Manisa’ya mal edilmesini istiyorlarsa tek şartımız da şu; Mevlüt Aktan başkanın fikri, ben de buna katılıyorum. Manisa FK yönetimi, Manisa Büyükşehir Belediyesi, Manisa Organize Sanayi Bölgesi, Ticaret Odası, Esnaf Odası, borsası ne kadar kurum varsa herkese eşit oranda hisselerini vermek suretiyle ama belli bir kurala dayalı, yarın o ona devretme değil, bütün herkesin söz hakkının olduğu şirketi mevcut yapısıyla hepsini 1 TL ücret almadan devretmeye hazır. Ama gönül ister buyursunlar amatör takımdan Manisaspor’u da çıkarsınlar göreyim. 15 senenin emeğini bir anda silemezsiniz.”
Sonuçta halef ve selef başkanların top kavgasının nasıl sonuçlanacağı önümüzdeki günlerde belli olacak.

TFF, açıklama yaptıkça batıyor: 'Süper' rezaletTFF, açıklama yaptıkça batıyor: ‘Süper’ rezalet

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.