Menajer öğütme makinesi Watford! Eski Beşiktaşlı gitti

İngiltere Championship ekiplerinden Watford, bir dönem Beşiktaş'ı da çalıştıran Valerien Ismael'le yollarını ayırdı. Kulüp 2020'den bu yana dokuzuncu kez menajerinin görevine son verdi.

Spor 10 Mart 2024
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Watford'da Valerien Ismael dönemi sona erdi.

İngiltere futbolunda bir Türk ekolü adeta… Watford son dört sezonda dokuzuncu kez menajeriyle yollarını ayırdı. 2022-23 sezonuna Beşiktaş’la başlayan Valerien Ismael’in görevine Coventry yenilgisinden sonra son verildi. Son dört maçında üç mağlubiyet ve bir beraberlik alan takım 45 puanla 13. sıraya geriledi.

Bu sezon 37 maçta 11 galibiyet, 12 beraberlik, 14 mağlubiyet alan Watford’ın ligin bitimine 11 hafta kala Premier Lig’e dönüş hayalleri mucizelere kaldı. Fransız teknik direktör takımının başında çıktığı 41 maçta 1.20 puan ortalaması ele etti. Bu puan ortalaması kulübün beklentilerini karşılamadı ve yollar ayrıldı.

Fenerbahçe'nin 103 gollü takımı yetim kaldıFenerbahçe’nin 103 gollü takımı yetim kaldı

Antalyalı Wright sonunu getirdi

Watford dün Coventry City’ye evinde 2-1 yenilirken goller Antalyaspor’un eski futbolcusu Haji Wright’tan geldi. İngiliz kulübü yenilginin ardından Valerien Ismael’in sözleşmesinin feshedildiğini duyurdu. Duyuruda Valerien Ismael’in yerine teknik direktörlük görevine geçici olarak Watford U18 takımının çalıştırıcısı Tom Cleverley’nin getirildi.

Beşiktaş dönemi de erken bitti

Ismael Beşiktaş’ın başına 2021-22 sezonu sonunda geldi. 2022-23 sezonu hazırlık sürecinde takımla beraber olan hoca üçlü savunma sistemini benimseyen bir teknik direktör olarak dikkat çekiyordu. Ancak Ismael savunma hattını istediği gibi şekillendirememesi nedeniyle sezonun ilk karşılaşmasıyla beraber dörtlü savunmaya geçti. Bu değişiklik istikrarlı sonuçları getirmedi ve 10. hafta itibariyle yollar ayrıldı, Şenol Güneş Beşiktaş’a döndü. Ismael yönetiminde toplam 18 maça çıkan siyah-beyazlılar ortalama 1.72 puan elde etmişti.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.