Messi’nin formaları da rekor kırmaya hazırlanıyor: 10 milyon dolar!

Lionel Messi'nin 2022 Dünya Kupası maçlarında giydiği formalar New York'ta bir müzayedede açık artırma yoluyla satışa sunulacak. Formaların her birinin 10 milyon dolardan alıcı bulması bekleniyor.

Spor 21 Kasım 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Messi formasıyla rekor kırmaya hazırlanıyor.

Lionel Messi önderliğinde Arjantin, geçen sene bu zamanlar başlayan Dünya Kupası’nda şampiyonluğa uzandı. Messi bununla beraber alınmadık kupa bırakmadı ve tarihin en iyi futbolcusu tartışmasında sevenlerinin eline son derece güçlü bir argüman verdi.

Messi’nin tarih yazdığı formalar bir müzayedede alıcı bulacak. Sotheby New York’ta satışa çıkacak formaların rekor kırması bekleniyor. Satışlar sonrası gelirlerin bir kısmı hayır kurumlarına bağışlanacak. Inter Miami forması giyen futbolcunun final maçının ilk yarısında, yarı finalde, çeyrek finalde, son 16 turunda ve üç grup maçının ikisinde giydiği toplam 6 forma satışa sunulacak. Spor ürünleri koleksiyon parçası olarak değerlendirilen formaların rekor bedelle satılması öngörülüyor. Şu anki rekor basketbol efsanesi Michael Jordan’ın 1998 NBA Finalleri birinci maçında giydiği formada. Bu formada yine Sotheby New York’ta 8.1 milyon sterline alıcı buldu.

Mbappe: Altın Top’u Messi’nin alması gerekiyorduMbappe: Altın Top’u Messi’nin alması gerekiyordu

Spor ürünlerindeki rekoru başka bir alanla kıyaslamak gerekirse, müzikte Nirvana grubunun vokalisti Kurt Cobain’in ölümünden aylar önce 1993 senesinde MTV Unplugged’da kullandığı gitarı 2020 senesinde 4.2 milyon sterline satıldı. Sotheby’nin başındaki Brahm Wachter “2022 Dünya Kupası spor tarihindeki en büyük organizasyonlardan biri oldu. Messi’nin oradaki yolculuğu tarihin en iyisi statüsüne doğru büyük bir adım niteliği taşıdı. Altı formanın satışı açık artırma tarihinde özel bir yere sahip olacak. Sotheby bu eşsiz koleksiyon parçalarını halka sunduğu için gurur duyuyor” dedi.

Daha önce satılan en pahalı Messi ürünü 2017’de Santiago Bernabeu’da oynanan El Clasico maçında son dakika golü attığı an üzerinde olan formaydı ve bu forma 360 bin sterline alıcı bulmuştu. Daha önceki en pahalı futbol formasıysa Diego Maradona’nın meşhur “Tanrı’nın eli” golüne imza attığı 1986 Dünya Kupası’ndaki İngiltere maçında giydiği formaydı. Bu forma 7.1 milyon sterline alıcı buldu.

Altın Top Messi'ye, teselli ödülü Haaland'aAltın Top Messi’ye, teselli ödülü Haaland’a

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.