Mete Vardar konuştu: Büyük bir değer kaybı var

Beşiktaş Asbaşkanı Mete Vardar takımının Konyaspor'u 2-0 yendiği maçın ardından konuştu. Vardar yayın ihalesi için "Beş sene önce ile bugün arasında büyük bir değer kaybı var" dedi.

Spor 20 Şubat 2024
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Mete Vardan, basın mensuplarının gündeme dair sorularını yanıtladı.

Beşiktaş Asbaşkanı Mete Vardar gündemle ilgili soruları yanıtladı. Yayın ihalesi sürecinde Beşiktaş’ın tutumuna dair açıklama yapan Vardar “Bu konuyla ilgili görüşmeler devam ediyor. Başkanımız Hasan Arat Beşiktaş’ın menfaati için her şeyi görüşüyor, en doğru kararı alacağımızı düşünüyorum. Yayın ihalesinde beş sene öncesine göre büyük bir değer kaybı var. Türk futbolunun bu değeri hem maddi hem manevi olarak alması için çalışıyoruz” dedi.

Mete Vardar TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’yle yapılan konuşmaya dair de kamuoyunu bilgilendirdi: “Beşiktaş’ın hakları ya da diğer kulüplerin hakları değil, Türkiye’de futbolda güven eksikliği var. Bu durum her kulüp tarafından ifade ediliyor. Türkiye’de üç büyük gibi bir algı var. İki büyük kulübün şampiyonluğa oynadığı senede, bu algı yıkılsın diye Beşiktaş biraz daha geride diye, en kolay hakem hatalarının yaşandığı sene gibi hissediyoruz. Sahadaki görüntü böyle. Bu sene hakem hatalarına Beşiktaş maçlarında çok sık karşılaştık.”

Hedefimiz Türkiye Kupası ve Süper Lig’de üçüncülük

Beşiktaş’ın mevcut sezonu hakkında da söz eden Vardar “Beşiktaş her geçen gün daha iyi olacak. Yeni transferlerimiz çok değerli isimler. Beşiktaş’a hem oyun gücü hem kalite olarak çok şey katacaktır, Türk futboluna da katkı sağlayacaktır. Her geçen gün futbol kalitemizin yukarıya çıkacağını düşünüyorum. Güzel bir maç oldu. Üzülerek söylüyoruz ki şampiyonluk hedefinden uzak kaldık. İki hedefimiz var; Türkiye Kupası’nı kazanmak ve Süper Ligi üçüncü sırada tamamlamak istiyoruz” dedi.

Taraftarından ricada bulundu

Karşılaşmada oyuna dahil olan Aboubakar, Ghezzal ve Salih Uçan’a tribünlerden tepki gösterilmesine de değinen Vardar “Taraftarlara küçük bir ricam olacak. Biz de taraftarız onlar gibi. Beşiktaş forması giyen oyunculara bu anlamda tepki vermek yerine desteği sağlamaları, lig sonuna kadar bunu sürdürmeleri en büyük arzumuz. Beşiktaş taraftarı doğru zamanda doğru reaksiyonu gösterir” diye konuştu.

Taraftarların tepki gösterdiği Aboubakar, Ghezzal ve Salih Uçan’ın yanı sıra sezon sonunda sözleşmesi sona erecek Cenk Tosun’un takımdaki gelecekleriyle ilgili soruyu Mete Vardar “Futbol yapımızı profesyonelce yönetiyoruz. Futbol bilgisi tartışılmayacak iki kişi olan Feyyaz Uçar ve Samet Aybaba, oyuncularla görüşmelerini yapıyor. Salih Uçan da Cenk Tosun da çok değerli. Karşılıklı konuşuluyor. En doğru karar hem futbolcular hem de kulüp için verilecektir” diye yanıtladı.

Bumble Türk Cristiano Ronaldo'yu yaktıBumble Türk Cristiano Ronaldo’yu yaktı

Emirhan Delibaş konusundan kaçındı

Sosyal medyada flört uygulaması kullandığı iddialarıyla son günlerde gündeme gelen Emirhan Delibaş’la yolların ayrılmasına dair gelen soruyu “Semih Kılıçsoy çok değerli bir isim ve bugünkü maçın ardından ‘Dünyanın en önemli kulübünde oynuyorum, hiçbir yere gitmeyi düşünmüyorum’ dedi. Bu konuyla ilgili olarak da sadece bunu söyleyeceğim” diye cevaplayan Vardar Pendikspor ile oynanan karşılaşmanın ardından süre alamayan savunma oyuncusu Tayyip Talha Sanuç’un kadroda olmaması için de “Teknik konularla ilgili futbolu yöneten isimler ve hocamız var, benim cevap vermem doğru olmaz. Buna bir cevap verirsem Necip’e saygısızlık yapmış olmaz mıyım? Necip üç haftadır kötü mü oynuyor? Bence çok iyi oynuyor. Bence bunu konuşmak daha iyi olur” dedi.

Emirhan Delibaş'ın babası Murat Delibaş: Şok geçirdikEmirhan Delibaş’ın babası Murat Delibaş: Şok geçirdik

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.