Michy Batshuayi hâlâ şampiyonluğa inanıyor

Fenerbahçe'nin sezon başında Chelsea'den transfer ettiği Belçikalı Michy Batshuayi, "Umarım bu yıl birden fazla kupayı kazanır ve taraftarlarımızla beraber kutlarız" dedi.

Spor 28 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Batshuayi, Fenerbahçe TV'nin sorularını yanıtladı.

Fenerbahçe, eylül ayında Belçikalı Michy Batshuayi’yi transfer ettiğinde taraftarlar onun Beşiktaş performansı nedeniyle mutlu değildi. Ama o gerek attığı goller gerekse takıma uyumuyla düşünceleri değiştirmeyi başardı. Sevilla maçında sakatlanıp 9 maç kaçırması belki Fenerbahçe’nin şampiyonluğuna mal oldu. Belçikalı futbolcu, Fenerbahçe TV’de yayımlanan ‘Günün Röportajı’ programında yaptığı açıklamada halen şampiyonluğa inandığını söyledi. Batshuayi şöyle konuştu: “Umarım bu yıl birden fazla kupayı kazanır ve taraftarlarımızla beraber kutlarız. Takımla ilgili iyi duygular taşıyorum. Özellikle son oynadığımız maçta iyi bir Fenerbahçe izlettik. Fenerbahçe’nin güçlü yanlarını gösterebildiğimizi düşünüyorum. Umuyorum bu şekilde sonuna kadar mücadelemizi sürdüreceğiz.”

Fenerbahçe'yi rahatlatan haber: Arda Güler imzayı attıFenerbahçe’yi rahatlatan haber: Arda Güler imzayı attı

Sevilla maçında yaşadığı sakatlıktan ve 9 maçı kaçırmasından dolayı üzgün olduğunu belirten Batshuayi, “Bu süreç içerisinde hem psikolojik olarak hem de fiziksel anlamda yeniden takımıma güçlü bir şekilde katkı sağlayabilmek için iyi hazırlandığımı düşünüyorum” dedi.
Belçikalı futbolcu, şampiyonluğa inandıkları, mücadelelerini sürdüreceklerini belirtirken bunun Galatasaray’ın aldığı sonuçlara bağlı olduğunu söyledi. Michy Batshuayi, sezon içerisinde hatalar yaptıklarını, kazanmaları gereken maçlarda çok fazla puan kaybettiklerini vurguladı ve “Oynanacak maçlar var. Neler olacak göreceğiz” diye konuştu.

Hani o beğenmediğiniz Batshuayi var ya! Fenerbahçe'yi finale taşıdıHani o beğenmediğiniz Batshuayi var ya! Fenerbahçe’yi finale taşıdı

Takıma yardımcı olmak istediğini, bunun birinci hedefi olduğunu belirten Batshuayi şunları söyledi: “Asist yaptığım zaman kendimi fazlasıyla mutlu hissediyorum. Asistlerim biraz daha az. Asist yaptığımda çok mutlu hissediyorum. Açıkçası önemli olan kim gol atıyorsa atsın, herkesin o sevinci paylaşması. Ben bunu hissediyorum. Ben gol attığımda onlar benim adıma çok büyük sevinç duyuyorlar. Onlar gol attığında ben aynı şekilde bu mutluluğu paylaşıyorum. Bu noktada aynı duygulara sahibiz ve birbirimize karşı çok büyük saygı var.”
Batshuayi, 18 golle kariyerindeki 23 gollü sezona yakın olduğunun hatırlatılması ve “Böyle bir hedefin de var mı?” sorusu üzerine, “O şekilde bir düşünce içerisinde değilim. Şu an oynayacağımız sadece üç maç var. Üç maçı da kazanmak durumundayız. Bizim için en önemli şey bu” dedi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.