Millilerin Polonya provasında futbol artı, sonuç eksi

Türkiye, Euro 2024 öncesi son hazırlık maçında Polonya'ya son dakikada yediği golle 2-1 yenildi. Birçok pozisyondan yararlanamayan millilerin tek golü Barış Alper Yılmaz'dan geldi.

Spor 10 Haziran 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı
Milli takım son hazırlık maçında Polonya'ya konuk oldu.

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda F Grubu’nda Portekiz, Çekya ve Gürcistan’la mücadele edecek ay-yıldızlı takım, son hazırlık maçında Polonya deplasmanına çıktı. Karşılaşma saat 21.45’te başladı.

Türkiye karşılaşmaya Mert Günok, Kaan Ayhan, Samet Akaydin, Abdülkerim Bardakcı, Mert Müldür, Salih Özcan, Hakan, Orkun, İrfan Can, Kerem Aktürkoğlu, Semih Kılıçsoy 11’yle başladı. Polonya ise Szczesny, Bednarek, Dawidowicz, Kiwior, Frankowski, Slisz, Zielinski, Piotrowski, Zalewski, Swiderski, Lewandowski 11’yle sahaya çıktı.

Karşılaşmaya önde baskı yapıp top kaparak başlayan millilerde Kerem Aktürkoğlu 8. dakika biterken çaprazdan denedi ancak top farklı şekilde auta gitti. 12. dakikada Jan Bednarek, Robert Lewandowski’ye uzun bir pas attı. Lewa, yanındaki Swiderski’ye topu gönderdi, Swiderski kaleci Mert’i mağlup eden şutuyla skoru 1-0 yaptı.

16. dakikada Frankowski ortayı yaptı, Hakan Çalhanoğlu arka direkte kritik bir müdahale yaparak topu kornere gönderdi. 19. dakikada golün sahibi Swiderski sakatlığı nedeniyle kenara gelirken geçen sezonu Başakşehir’de geçiren Piatek yeşil sahaya dahil oldu. 21. dakikada milliler önce Kerem Aktürkoğlu ile gole yaklaştı. Yetenekli ismin çaprazdan vuruşunda Szczesny başarılı oldu. Atağın devamında ceza alanı dışından İrfan Can’ın şutu auta çıktı. 25. dakikada bu kez Hakan ceza alanı içinde sağ çaprazdan kaleyi düşündü fakat top yine dışarı gitti. 33. dakikada bu kez Lewandowski sakatlığı nedeniyle kenara geldi ve Urbanski oyuna dahil oldu. 37. dakikada Orkun Kökçü’nün sağ çaprazdan çektiği şut Szczesny’nin sağından dışarı çıktı. İlk yarı 1-0 bitti.

Millilerde ikinci yarı başında İrfan Can ve Semih Kılıçsoy’un yerine Barış Alper Yılmaz ve Arda Güler oyuna girdi. Polonya’da Dawidowicz, Zielinski ve Piotrowski yerine Moder, Salamon ve Fenerbahçeli Szymanski dahil oldu. Salamon, 47. dakikada Barış Alper’in yüzüne yaptığı müdahale sonrası sarı kart gördü. 51. dakikada bu kez Barış Alper girdiği ikili mücadele sonrası sarı kart gördü. 55. dakika başında Türkiye yine rakip yarı alanda etkili oldu, Arda Güler’in ara pasında Barış Alper karşı karşıya kaldı, net pozisyondan yararlanamadı. Kullanılan kornerde ceza alanı içindeki karambolde top Orkun’un önünde kaldı o da topu Szczesny’nin üstüne gönderdi.

60. dakikada önde baskı sonrası topu kapan Mert Müldür ceza alanından şutunda savunmayı geçemedi. Korner öncesi Kaan Ayhan ve Salih Özcan oyundan çıkarken Merih Demiral ve Okay Yokuşlu oyuna dahil oldu. 63’te Arda, Barış’la ver kaç yaptı, ceza yayından şutunu Szczesny kurtardı. 68’de Szymanski’nin savunma arkasına iyi pasında Urbanski topla buluştu. Mert Günok enfes kurtarış yaptı. Bu an belki de maçın kırılma anı oldu. 69’da Arda Güler, 70’te Orkun Szczesny’yi geçemedi belki ancak Barış Alper, Kenan’ın pasını aldıktan sonra ceza alanı önünde döndü, vurdu, 77. dakikada skora denge getirdi.

79. dakikada Szczesny savunma arkasına atılan top için kalesini terk etti. Barış Alper’i atlattı ancak Kerem’e yakalandı. Kerem çok uzaktan kaleyi denedi, üst direğe çarpan top dışarı çıktı. Millilerde 71’de Hakan yerine Kenan Yıldız oyuna girerken 83’te Kerem-Cenk Tosun değişikliği gerçekleşti. 87. dakikada bu kez Urbanski savunma arkasına attı, Piatek karşı karşıya pozisyonda Mert’i geçemedi. 90. dakikada Zalewski soldan aldığı topla hareketlendi, ceza alanına girerken yerden şutunu attı, topu Mert’in sağından ağlara gönderdi ve Polonya 2-1 öne geçti. Karşılaşma bu golle beraber Polonya’nın 2-1’lik üstünlüğüyle sona erdi.

Montella’dan hakem isyanı

A Milli Takım teknik direktörü Vincenzo Montella maç sonu açıklamasında “Genele baktığınızda çok iyi oynadığımızı söyleyebilirim. Tabii ki eleştireceğimiz yerler var. Şunu da eklemek lazım, hazırlık maçı diye hakemler hata yapmaya devam ederse, zarar verirler. İkinci golde, rakibimiz tacı 15 metre önden alıyor. Hakemler hata yapabilir ama durdurup düzeltilmesi gerekiyor. İkinci golü öyle attılar. Bu ilk defa olmuyor. Bunları geliştirmeleri gerekiyor çünkü sonrasında bizim takımımız zarar görüyor. Turnuvada böyle şeylerin olmamasını diliyorum” dedi.

Montella açıklamalarına “Bugün riske girmek istediğimiz bazı defansif oyuncularımız vardı. Ofansif olarak çok büyük bir zenginliğimiz vardı. İrfan, Kerem, Semih, Hakan, bu tarz böyle zenginliğimiz var. Bunları saymakla bitmez. En iyileri sahadaydı ama ofansif olarak daha net olmalı ve golleri atmalıyız. Defansif olarak herhangi bir endişem yok çünkü hepsi geri gelecek. Bir takımı yapılandırırken zamana ihtiyacınız olur. Ama böyle bir maçtan sonra endişe etmemeliyiz. Böyle bir rakibe karşı iki katını üretiyorsunuz o yüzden endişe etmemeliyiz” dedi.

Montella endişeli olmadığını vurguladı.

‘Endişeli değilim’

İtalyan hoca Arda Güler hakkında “Arda oynadı zaten. Çok iyi bir maç oynadı. Topa sahipken yeteneklerini biliyoruz zaten. Biraz topa sahip olmadığımızda dönemlerdeki aksiyonları geliştirmeliyiz ama genel olarak iyiydi.” derken haksız bir yenilgi aldıklarını vurguladı. Montella turnuva için endişe etmediğini “Neden endişe duymuyorum çünkü takımımız son 20 metreye çok iyi bir şekilde giriyor. Bu akşam sahadaki bütün oyuncularımız arasında en çok gol atan isimler vardı. Takımımız, son 20 metreye geliyor sadece biraz daha netlik kazanmalıyız. Endişeye kapılmıyorum çünkü üretken bir takımız” sözleriyle belirtti. Montella yaklaşan turnuva hakkındaysa “Hoca olarak da EURO’larda boy göstermek hayalimdi. Motivasyonumuz son derece yüksek. Futbolcularımızın da hayali büyük. Bunun için de elimizden gelen her şeyi yapacağız” dedi.

Sonradan girerek etkili olan Kenan Yıldız “Kolay bir maç değildi. Rakibimiz de fena bir rakip değildi. Kazanmak istiyorduk ama biliyorsunuz futbolda kaybetmek de var. Biz bir takımız ve elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız.” yorumlarını yaptı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.