Moldova’da Fener, ikinci yarıda gol oldu yağdı: 0-4!

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi 2. ön eleme turu 2. maçında Moldova ekibi Zimbru’yu deplasmanda 4-0 mağlup etti. Gollerin tamamı ikinci yarıda gelirken Dusan Tadic siftah yaptı, Michy Batshuayi iki gol attı ve İsmail Yüksek perdeyi kapadı.

Spor 2 Ağustos 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Fenerbahçe turu 4 golle aldı.

Fenerbahçe, sezonun ikinci resmi maçı için Moldova’ya gitti. Konferans Ligi 2. ön eleme turu rövanş maçında 5-0’ın dönüşünde rakibi Zimbru’yla karşılaşan Kanarya, büyük avantajını kullanmak istiyordu. İsmail Kartal ilk maçtan daha farklı bir 11 sahaya sürdü. En önde Batshuayi, solda Joshua King ve sağda İrfan Can Kahveci vardı. Forvet arkasında konumlanan Dusan Tadic maça kaptan olarak çıktı. Luan Peres, Alexander Djiku yerine 11’deydi.

Sarı-lacivertliler üretkenlik anlamında ilk maçın aksine istediği gibi başlayamadı. Daha çok ceza alanı dışı ve çevresinden atılan şutlarla etkili olmak isteyen Kanarya’da İrfan Can Kahveci’nin denemeleri yetersiz kalıyordu. Fenerbahçe’de Dusan Tadic, ilk maçın aksine bu maçta değişen pozisyonuna adapte olmakta zorlanıyordu. 33. dakikada sakatlanan Miguel Crespo’nun yerine Mert Hakan Yandaş oyuna dahil oldu. Bu andan itibaren tempo biraz daha yükselse de aranan gol gelmedi ve devre 0-0 bitti.

İkinci yarıdaysa ipler erken koptu. Sarı Kanaryalar hızlı girdiği devrede Dusan Tadic’in 48. dakikadaki golüyle öne geçtiler. Bu gol aynı zamanda Tadic’in Fenerbahçe kariyerindeki ilk golü oldu. 57’de Michy Batshuayi farkı 2’ye çıkarırken, Belçikalı hemen 2 dakika sonra kendisinin 2, takımının 3. golüne imza attı. Bu dakikadan itibaren oyunu rölantiye alan Fenerbahçe’de tura son dakikayı attığı olağanüstü golle İsmail Yüksek koydu. İsmail’in 77. dakikada gelen enfes golü sonrası maç 4-0 sona erdi.

Fenerbahçe bu sonuçla beraber Zimbru’yu 5-0 ve 0-4’lük skorlarla saf dışı bıraktı. Kanarya’nın 3. turdaki rakibi Differdange-Maribor eşleşmesinin galibi olacak. İki takım arasındaki ilk maç 1-1 sona ermişti.

İsmail Kartal: Burası Fenerbahçe, her şey olabilir

Maç sonunda soruları yanıtlayan İsmail Kartal, ufak bir maç değerlendirmesinin ardından “İlk maçta çok şans veremediğim oyunculara daha çok şans verip değerlendirme imkanım oldu. Önümüzdeki dönemde onları da değerlendireceğim elbette. Oyuncularımı tebrik ediyorum. Bu galibiyet, ülke puanımız için çok önemliydi. Rakibimize saygı göstererek, ciddiye alarak hırslı ve konsantre başladık. Ülkemize, Fenerbahçe’mize bu galibiyet hayırlı olsun” dedi.

Kartal Mert Hakan’ın oyuna girdikten sonra sergilediği performans hakkında “Mert Hakan’ın iyi bir sekiz numara olduğunu biliyorum. Crespo’nun yerine Mert Hakan’ı aldık. Rakip takımın üzerine çok gittik. Bright’ı koşularla, Mert’in araya arkaya koşularıyla, İrfan’ın paslarıyla sonuca gittik. Herkesi gördük. Herkesi görmem, taramam lazım. 8-10 gün kaldı ligin başlamasına. Lige en iyi şekilde başlamak istiyoruz” şeklinde konuştu.

Deneyimli teknik direktör transfer gündemiyle alakalı olarak “Transferle ilgili herhangi bir açıklama yapmak istemiyorum. Başkanımız ve yöneticilerimiz, çalışmalarını sürdürüyorlar. Burası Fenerbahçe, zaman içerisinde her şey olabilir” sözlerini söyledi.

İsmail Kartal, oyuncularına direktif veriyor.

“Ülkemizin bu turlarda olmaması gerekiyor”

Oyuna girdikten sonra etkili performansıyla maçın seyrini değiştiren Mert Hakan Yandaş “Ülkemizin bu turlarda olmaması gerekiyor. Geçen sezon da Avrupa’da inanılmaz bir serüvenimiz. Konferans Ligi’nde neden olmasın diye güzel hayallerimiz var, kuruyoruz. Sıralamada ülkemizi yukarı çıkarmamız gerekiyor. Bu turlar, hak ettiğimiz turlar değil ülke olarak. Türkiye’nin adını yukarı çıkarmalıyız. İnşallah iyi olur” dedi. Mert Hakan sezonu sonu hedefini “Bizim ligimiz çok sert ve kaliteli. Daha kat edeceğimiz çok yol var, benim kendi görüşüm. İnşallah bu sezon daha güzel, daha iyi şeyler yaparak hedeflediğimiz şampiyonluğa ulaşabiliriz” diyerek ortaya koydu.

Mert Hakan ortaya koyduğu performans ve İsmail Kartal’la alakalı olarak “Ben dördüncü sezonuma giriyorum Fenerbahçe’de. İyi bir dönemim vardı, İsmail Hocama denk gelmişti. Oyunu, tam sevdiğim oyun. Sivasspor’daki oyunumuza benzer bir oyun. Tabii daha çok topa sahip olarak, daha çok rakip yarı sahada oynanan bir oyun. Sekiz numaraların koşularını daha çok istiyor, bu da benim en sevdiğim şey. Özgür oyun oynamak…” sözlerini dile getirdi.

Mert Hakan sahanın en iyilerinden biriydi.

Dusan Tadic: Rakip defansif bir oyunla sahadaydı

Maçın yıldızlarından biri olan ve Fenerbahçe formasıyla ilk golünü atan Tadic “Çok defansif bir mentalitede sahadaydı rakip. Geride defans yaptılar. İlk golü atmak, kilidi açmak çok önemliydi. Defansif anlamda zorluk yaratabilmek adına topun temposunu hızlandırmalıydık. Bugün bana göre en önemli olan şey, profesyonel şekilde sahada iyi bir varlık gösterdik ve kazandık. Biraz daha birbirimizi hissetmeye ihtiyacımız var. Fiziksel olarak da çok daha iyi bir noktaya çıkacağımızdan hiç şüphemiz yok.” diyerek maç değerlendirmesinde bulundu.

Süper Lig'in gol kralı Enner, Brezilya'da zorlanıyorSüper Lig’in gol kralı Enner, Brezilya’da zorlanıyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.