Murat Sancak’tan çete iddiası: Cüneyt Çakır yönetiyor

Adana Demirspor'un eski başkanı Murat Sancak'ın Türk futbolu hakkındaki iddiaları sürüyor. Sancak sosyal medya hesabından FIFA kokartlı eski hakem Cüneyt Çakır hakkında çeşitli iddialarda bulundu.

Spor 7 Nisan 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Murat Sancak TFF ve MHK hakkında yine verdi veriştirdi.

Türk futbolunun olay isimlerinden Murat Sancak geçen haftalarda Adana Demirspor başkanlığından istifa etti. Ancak Sancak’ın gündemi sarsan açıklamaları bitmedi. Eski başkan son günlerde kişisel sosyal medya hesabından Türkiye Futbol Federasyonu ve kurullarını hedef alan açıklamalar yapıyor. Bu açıklamalara dün yenisi eklendi.

Sancak bu kez Türk futboluna damga vuran isimlerden Cüneyt Çakır’a ve onun MHK üstündeki etkisine dair iddialarda bulundu. Bunların başlıca dikkat çekeni an itibariyle Gürcistan’daki hakem heyetinin başında olan Çakır’ın hala Türk futboluna etkisine dairdi.

Murat Sancak'tan salvo: Ben bu oyunu bozarım!Murat Sancak’tan salvo: Ben bu oyunu bozarım!

Sarvan vurgusu

Sancak açıklamalarına MHK’de isimler değişse de yapının 25 senedir değişmediğini vurgulayarak başladı. Sancak “Şu anki MHK başkanı Ahmet İbanoğlu daha önce gözlemci ve temsilciler kurulu üyesiydi. Hakem yapılanmasından hiç eksik olmayan Oğuz Sarvan’ın emrindeki isimlerden biri. Oğuz Sarvan kim? Hakemlerin hangi maça çıkacağını, kimlerin klasman düşürülüp kimlerin yükseltileceğini, kimlerin FIFA kokartı takacağını arka planda dizayn eden, kendi amaçlarına aykırı kişileri ise çeşitli oyunlarla hakemlikten uzaklaştıran aktif bir TFF çalışanı. Bilinçli olarak MHK üyesi olmayıp pasif görevde gözüken ama RİVA’dan hiç eksik olmayan gizli başkan. Riva’da İbanoğlu dahil herkes kendisine Oğuz BAŞKAN der. Ege grubunda yer alan Alper Ulusoy, Hakan Ceylan, Tolga Özkalfa, Emre Eyisoy, Ünsal Çimen Abdülkadir Bitigen (Kayseri) gibi ekip üyeleriyle birlikte Cüneyt Çakırla işbirliği içerisinde hakemleri ve gözlemcileri dizayn ederek TFF deki saltanatlarını sürdürmek için her şeyi yapabilecek cesaretteler” dedi.

‘Çakır kendini kamufle ediyordu’

Sancak Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’un da açıklamalarında “İzmir çetesi” adını verip vurguladığı hakem grubu hakkında da konuştu. Eski başkan “Cüneyt Çakır hakemliği döneminde İzmir’de yaşamasına rağmen kendini kamufle etmek için hakem lisansını İstanbul’da gösteren, şu anda Gürcistan’da olmasına rağmen elini Türk hakemliğinden çekmeyen bir isim. Hakemlik yeteneği olmayan Abdulkadir Bitegen’e UEFA’da maçlar alan ve onu parlatan ÇAKIR’ın BİTİGEN’le ortak bir özelliği var. Bu iki isim arasındaki ilişki öyle ileri boyutlara taşınmış ki Gürcistan MHK başkanı ÇAKIR TFF yi de aşarak Abdulkadir BİTİGEN’e para kazansın diye yabancı bir ülkede hazırlık maçı bile ayarlayabiliyor. Peki ÇAKIR ve BİTİGEN’in ortak özelliği sizce ne? Ben demiyorum bakın Rıdvan Dilmen ne anlatmış; Ekte 1” dedi.

İşte Sancak’ın paylaştığı demeç.

FETÖ vurgusu

Sancak açıklamalarına “BİTİGEN ve ÇAKIR’ın babaları aynı gerekçelerle TFF’den uzaklaştırılmış. Bu kadar hassasiyet gerektiren bir iş yapıp bu yapıya bulaşmış kimsenin gözünün yaşına bakılmazken bu isimlerin dokunulmazlıkları nereden geliyor? 8 martta bir gün dahi beklenemeyecek denen bu isimlerin şu anki durumlarına bakıldığında sistemi ele geçirdikleri çok net ortaya çıkıyor. O dönem içeride kalan hakemlerin bugün nerede olduklarına bakalım herkes gerekeni anlar. Durumu iyi olanlar ise demek ki bu ekibe katıldılar” diyerek devam etti.

‘Basın ayağında kimler yok ki…’

Sancak bu ekibin sadece hakemlerden ibaret olmadığını “Ekibin üyeleri sadece hakemlerden oluşmuyor, aynı zamanda basından da önemli bağlantıları var. Basın ayağında kimler yok ki. Çocuğuna burs bağlatarak gazetede hakem odasını yazan, yayıncı kuruluşta lige ayar veren üçlüye kadar hakem eskisi olup kulüpçülük yapan, hatta iddia yorumculuğu yapanlara kadar çok derin ilişkiler var. Bu ilişkilerle maçlarda yaşanan pozisyonları medyada aklayan veya doğru olan kararları hakemine göre karalayan ve programın gündemini belirleyen bir ekip bunlar. Pozisyonları takıma ve hakeme göre ekrana getirerek istedikleri gibi MHK yı yönlendirebiliyorlar. Kendi cenahlarından olmayan hakemi ekranlarda paramparça edip kendilerinde olan hakemlerin hatalarını görüntüye getirmiyorlar” diyerek anlattı. Sancak, Bitigen’in yüzüne küfredildiği maçta yayıncı kuruluştaki Trio programında yorum yapan ve TGRT’de yorum yapan eski hakemlerin görüşleriyle Kadir Sağlam’ın hata yaptığı anlardaki görüşleri arasındaki farklılıkları örnek olarak gösterdi. Sancak sözlerini kurulları istifaya çağırarak noktaladı.

TFF, açıklama yaptıkça batıyor: 'Süper' rezaletTFF, açıklama yaptıkça batıyor: ‘Süper’ rezalet

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.