Nilüfer’in Porto Rikolu voleybolcusu Pilar Marie Victoria Lopez evinde ölü bulundu

Sultanlar Ligi’nde mücadele eden Bursa temsilcisi Nilüfer Belediyespor’un Porto Rikolu oyuncusu Pilar Marie Victoria Lopez evinde ölü bulundu.

Spor 29 Ağustos 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı
Nilüfer'de acı olay.

Bursa’nın yerel kaynaklarından Norm Haber’in aktardığı bilgiye göre Porto Rikolu sporcu takım idmanına katılmadı. Bunun üzerine kulüp yetkilileri sporcunun evinde gitti ve Pilar Marie Victoria Lopez’in cansız bedeniyle karşılaştılar.

Savcılık olayla ilgili soruşturma başlatırken 28 yaşındaki sporcunun kesin ölüm nedeni adli tıp incelemesiyle belirlenecek. Nilüfer Belediyespor Başkanı Muharrem Or olayla ilgili Norm Haber’e yaptığı açıklamada oyuncularının kaybından büyük üzüntü duyduklarını belirterek ayrıntıların savcılık incelemesinin ardından ortaya çıkacağını ve daha sonra kulüp olarak bir açıklama yapacaklarını söyledi.

Transfer öncesi sağlık kontrolünden geçirilen oyuncularında hiçbir rahatsızlık tespit edilmediğini söyleyen Kulüp Müdürü Kenan Daştan, “Kendisini üç hafta önce transfer ettik. Pilar Marie Victoria Lopez takımımızdaki üç yabancı oyundan biri. Kendilerine Beşevler Mahallesi’nde apartmandan daireler tuttuk. Bugün yapılan idmana kendisi katılmadı. Merak ettik. Kendisini telefon ile defalarca aradık. Ama ulaşamadık. Arkadaşlarımız evine gidince çilingir ile kilitli olan kapıyı açtığımızda oyunumuzu yatağında ölmüş olarak bulduk. Polise haber verdik. Görevliler, herhangi bir şüpheli durumun olmadığını söylediler” dedi.

Eda Erdem, voleybolu ne zaman bırakacağını açıkladıEda Erdem, voleybolu ne zaman bırakacağını açıkladı

Genç sporcunun ölümünde şüpheli bir duruma rastlanmazken, kapısının zorlanmadığı, evde de bir dağınıklık olmadığı öğrenildi. Öte yandan Lopez’in uykusuzluk sorunu nedeniyle ilaç kullandığı belirtildi. Pilar Marie Victoria Lopez’in cenazesi, savcılık incelemesinin ardından, kesin ölüm nedenin tespiti için Bursa Adli Tıp Kurumu’na kaldırılacak. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

1995 doğumlu Pilar Marie Victoria Lopez geçen sezon Fransa’nın Beziers Volley takımından Nilüfer Belediyespor’a katılmıştı. Lopez, Porto Riko Milli Takımı’nda da forma giyiyordu.

Sporda pazar gündemi: Türkiye İşitme Engelliler Erkek Milli Voleybol Takımı dünya şampiyonu olduSporda pazar gündemi: Türkiye İşitme Engelliler Erkek Milli Voleybol Takımı dünya şampiyonu oldu

Pilar’ın kariyeri

28 yaşındaki Porto Rikolu smaçör voleybol kariyerine 2013-2014 sezonunda Texas Üniversitesi’nde başladı. 2015-2016 sezonunda Arkansas Üniversitesi ile yoluna devam eden Victoria 2017-2018 sezonunda P2P Givova Baronissi ile İtalya’ya transfer oldu. 2018-2019 sezonunda Beziers Volley ile Fransa Ligi’nde mücadele etmeye başlayan 1.82 boyundaki voleybolcu ardından Fransa’da Volley-Ball Club Chamalieres, Porto Riko’da Criollas de Caguas formaları giydi. 2023-2024 sezonunda Beziers Volley’e geri döndü. Victoria son olarak Bursa ekibi Nilüfer’e transfer olmuştu.

Pilar Mare Victoria kulüp kariyerinde iki NCAA Şampiyonası üçüncülüğü, Porto Riko Ligi ikinciliği, iki NCAA – Big 12 Konferansı şampiyonluğu ve Fransa Süper Kupası ikinciliği elde etmişti. Porto Riko Milli Takımı’nda da forma giyen smaçör takımıyla NORCECA Şampiyonası ikinciliği, Pan Amerikan Oyunları ikinciliği ve üçüncülüğü ve iki FIVB Challanger Kupası üçüncülüğü kazanmıştı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.