Nuri Şahin artık Borussia Dortmund’un teknik direktörü

Şampiyonlar Ligi finalini Real Madrid'e 2-0 yenilerek kaybeden Borussia Dortmund, teknik direktörlük görevine Türk teknik direktör Nuri Şahin'i getirdi.

Spor 13 Haziran 2024
Bu haber 2 hafta önce yayınlandı
Nuri Şahin, uzun yıllar futbolcu olarak hizmet ettiği Dortmund'da teknik direktörlük yapacak.

Borussia Dortmund geçen sezon Almanya Bundesliga’da şampiyonluk yarışının bir hayli uzağında kaldı. Ancak takım Edin Terzic yönetiminde Şampiyonlar Ligi finali görmeyi başardı. Sezon ortasında Terzic’in görevinin son yılı olduğu konuşulurken final yürüyüşü kafaları karıştırdı. Hırvat teknik direktörün yoluna Ruhr ekibinde devam edeceği söyleniyordu.

Ancak sezonun bitmesinin ardından işler değişti. Matts Hummels başta olmak üzere bazı futbolcularla iletişim sorunu yaşadığı haberleri de çıkan Terzic sezon bitiminde istifa kararı aldı. Bu haberi ilk Sky Almanya duyurdu. Bild ve Sky daha sonra Borussia Dortmund’un teknik direktörlük koltuğu için ligin ikinci yarısında Terzic’in yardımcılığını yapan Nuri Şahin’i göreve getirmeyi düşündüğünü yazdı. Bu haberlerden yaklaşık yarım saat sonra Terzic Dortmund resmi hesabından kulübe veda etti.

Nuri Şahin teknik direktörlük kariyerine Türkiye’de başlamış ve Antalyaspor’u çalıştırmıştı. Antalyaspor’dan 2023-24 sezonunun ortasında ayrılan Şahin “Hayallerimi gerçekleştirmek için” diyerek Almanya’nın yolunu tutmuş ve futbolculuk kariyerinde başarıdan başarıya koştuğu Borussia Dortmund’un yedek kulübesine geçmişti. Şahin’in ismi Terzic sonrası için anılıyordu.

Resmi açıklama geldi

Şahin ismi 14 Haziran öğleden sonra resmen Borussia Dortmund’un yeni teknik direktörü olarak açıklandı. Şahin’le 2027’ye kadar sözleşme imzalandığı duyuruldu. Borussia Dortmund Sportif Direktörü Sebastian Kehl “Nuri Şahin geçen sezon takımımızın UEFA Şampiyonlar Ligi’nde finale yükselmesine yardımcı oldu. Oyuncu ve yardımcı antrenör olarak edindiği deneyimlerden BVB’nin nasıl çalıştığını ve özellikle de başarının nasıl geldiğini biliyor. Doğal otoritesi ve uzmanlığı sayesinde takımımıza çok iyi erişebiliyor ve birlikte ne üzerinde çalışmamız gerektiğini biliyor. Nuri’ye güvenimiz ve desteğimiz tam!” açıklamasını yaptı.

Borussia Dortmund Spor Genel Müdürü Lars Ricken ise “Nuri Şahin gibi genç neslin bir temsilcisine teknik direktörlük görevini devredebildiğimiz için çok mutluyuz. Kendisini son birkaç yıldır antrenörlük kariyerine hazırladı ve yeni görevini büyük bir özveriyle yerine getirecek ve takımımızı geliştirmeye devam edecektir. Eski takım arkadaşları olarak, güven ve hırs ruhu içinde birlikte çalışacağız. Nuri hem oyuncu hem de yardımcı antrenör olarak kulübü, personeli ve Dortmund DNA’sını iyi biliyor. Nuri’nin bizim için doğru teknik direktör olduğuna inanıyoruz” dedi.

 

Şahin Ekim 2021 ve Aralık 2023 tarihleri arasında Antalyaspor’da çıktığı 92 maçta 1.49 puan ortalaması yakaladı. Daha sonra Dortmund ekibi genç teknik direktör için 500 bin euro bonservis ödedi. Şahin futbolculuk döneminde Dortmund’la bir Bundesliga, bir Almanya Kupası ve iki Almanya Süper Kupası kazanma başarısı göstermişti. Nuri Şahin’in ismi geçen sezonu teknik direktör anlamında olumsuz açıdan rekor kırarak bitiren Beşiktaş’la anılmış, ancak taraflar anlaşmamıştı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.