Nuri Şahin’e uyarı: Terzic virüsünün tehdidi altında

Sezona iyi başlayan Nuri Şahin'in başında olduğu Dortmund'da Stuttgart deplasmanında alınan 5-1'lik ağır yenilgi rüzgarı değiştirdi. Alman basını Türk teknik direktör için ağır ifadeler kullandı.

Spor 24 Eylül 2024
Nuri Şahin sezonun ilk yenilgisini Stuttgart deplasmanında yaşadı.

Almanya’da geçen sezon ligi beşinci tamamlayan ama Şampiyonlar Ligi’nde final oynayan Borussia Dortmund’da teknik direktör Edin Terzic’in yerine Nuri Şahin getirildi. Türk hoca yönetiminde sarı siyahlılar sezona iyi bir başlangıç yaptı. Önce Almanya Kupası’nda Phönix Lübeck 4-1 ile geçildi ardından Bundesliga’da 2-0’lik Eintracht Frankfurt galibiyeti geldi. Werder Bremen deplasmanında alınan 0-0’lık beraberlik biraz moralleri de bozsa da Heidenheim’a maçı 4-2 kazanıldı ve Şampiyonlar Ligi’nde Clup Brugges deplasmanından 3-0’lık zaferle döndü.

Nuri Şahin’in Dortmund’daki havası Bundesliga’nın dördüncü haftasında bozuldu. Stuttgart deplasmanında Nuri Şahin’in öğrencileri dağıldı ve sahadan 5-1’lik yenilgiyle ayrıldı. Almanya’da lider Bayern Münih’in beş puan gerisinde kalan Borussia Dortmund ve Nuri Şahin ile ilgili Alman basını çok sert eleştirilerde bulundu. Bunlardan bazıları şöyle…

Bild: Borussia Dortmund’un ünlü defansı birden bire jöle gibi oldu. Terzic virüsünün tehdidi altındaki yeni teknik direktör Nuri Şahin için büyük kayıp. Nuri Şahin kadro karmaşasına bir son vermeli. Eğer Dortmund performansında istikrar yakalayamazsa tüm üst düzey turnuvalarda kupalar rakiplere gidecek.

Erling Haaland'dan rakibine tepki çeken sözler: Aptal palyaçoErling Haaland’dan rakibine tepki çeken sözler: Aptal palyaço

Kicker: Son düdüğün hemen ardından Nuri Şahin yardımcılarını etrafına topladı ve Stuttgart karşısında alınan net mağlubiyetin ardından yapılan ilk konuşma yüksek sesli oldu. İlk beş maçta alınan dört galibiyet ve bir beraberliğin ardından yeni sezonun ilk yenilgisinin böyle olması daha da ağır. Stuttgart’taki maç bir ders niteliğindeydi. Stuttgart geçen sezon Sebastian Hoeness yönetiminde birçok rakibini parçalama şekliyle Nuri Şahin’in rol modellerden biriydi. Ama Dortmund hem oyun hem teknik kadro olarak yetersizdi. Orta saha oyuncusu Waldemar Anton’un da itiraf ettiği gibi taktik, keskinlik, uyanıklık, paslaşma, kontratak eksikliği vardı.

Sport.DE: Tıpkı İngiliz profesyonel boksör Daniel Dubois’nın favori vatandaşı Anthony Joshua’yı ilk rauntta sert bir vuruşla sürpriz şekilde iplerin arasından yere indirmesi gibi, Stuttgart da daha önce yenilmeyen Borussia Dortmund’u sadece birkaç dakika içinde yere serdi ve sonra da vurmaya devam etti. Maçtan sonra Dortmund futbolcuları yorum yapmadan doğruca kendilerini bekleyen takım otobüsüne yürüdü.

Avrupa'dan futbol: Arsenal son saniyede yıkıldı, Nuri Şahin'e soğuk duş, Milano derbisinde kazanan renk kırmızıAvrupa’dan futbol: Arsenal son saniyede yıkıldı, Nuri Şahin’e soğuk duş, Milano derbisinde kazanan renk kırmızı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.