Onuralp: Oyun tarzım NBA’e uygun

NBA ekiplerinden Chicago Bulls'la çift yönlü anlaşma imzalayan ve kariyerine ABD'de devam edecek olan Onuralp Bitim, hedeflerini ve hayallerini anlattı.

Spor 4 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
NBA hayaline ulaşan Onuralp Bitim'den hedefleriyle alakalı açıklamalar geldi.

Onuralp Bitim, son 2 sezondur EuroCup’ta Bursaspor formasıyla yaptıklarıyla dikkat çekti. Onuralp, takımın 2021-22 sezonunda final yolculuğunda ana aktörlerden biriydi. Oyuncu, geçen sezon da ligin en iyi ikinci beşine seçilirken büyük beğeni topladı. Şutör gard pozisyonunda oynayabilen, atletik yeteneklerini skorer yönüyle birleştirme becerisine sahip oyuncu milli takımın vazgeçilmez yıldızlarından biri olmayı başardı. Hal böyle olunca önde gelen birçok takım oyuncuyu kadrosuna katmak için yarışa girdi. Özellikle Fenerbahçe ve Anadolu Efes gibi takımların dışında İspanya’dan Valencia’nın da Onuralp için iddialı olan takımlardan olduğu haberleri çıktı.

Ancak Onuralp ABD hayalinin peşinden gitti ve Chicago Bulls’la yaz boyu idmanlara çıktı. Oyuncu burada kendini gösterdi ve Doğu Konferansı ekibinin çift yönlü kontrat kapmayı başardı. Çift yönlü kontrata sahip oyuncular NBA takımlarının himayesi altındaki Gelişim Ligi takımlarında forma giyip, ihtiyaç olması (sakatlık, ceza vb durumlarda) veya gelişim gösterip yeterli seviyeye gelmeleri (söz konusu durum kısa vadede gerçekleşebiliyor) halinde ana takıma çağrılabiliyorlar.

Udonis Haslem basketbolu resmen bıraktıUdonis Haslem basketbolu resmen bıraktı

Onuralp, bu konrtatla beraber çocukluk hayalinin gerçekleştiğini ancak daha yolun başında olduğunu vurguluyor. Bitim NBA’deki Onuralp öncelikle, oraya en iyi şekilde uyum sağlayıp, orada en iyi şekilde takımına katkı verecek bir Onuralp olarak başlamasını istiyorum. Çalışmalarım da bu yönde olacak. Çünkü orada, çok kaliteli bir takımda çok kaliteli oyuncularla oynayacağım. Ve ben de elimden geldiğince oradaki takıma ve o takımdaki oyunculara nasıl yardım edebilirim, nasıl kendimi gösterebilirim, nasıl başarılı olabilirim bunun yollarını arayacağım” dedi.

Sahada atletizmiyle beraber sergilediği hırslı oyun gösterişli pozisyonların ortaya çıkmasını sağlıyor. Onuralp bu hırsın basketbola olan sevgisinden ve tutkusundan ileri geldiğini söylüyor. Oyuncu benzer unsurları ABD’ye de taşımak istediğini belirtiyor.

Alperen fikrini değiştirdi, milli takıma geliyorAlperen fikrini değiştirdi, milli takıma geliyor

Onuralp Bursa’da aldığı rolün kariyer gelişimindeki rolünden bahsederek, “Bulunduğumuz hem Avrupa kupalarında hem de Türkiye liginde en önemli maçlarda, en önemli rollerde forma giyme şansı yakaladım. Bu beni bir oyuncu olarak çok fazla geliştirdi. Hem oyunum açısından hem de mental olarak beni çok olgunlaştırdı. Zaten bana bu kadar yardım ettiği için, her geçen gün, her geçen maç, bir tık daha fazlasını üstüne koymama yardım ettiği için, bence şu anda burada bulunduğum yerlere, hedeflere böyle ulaşabildim” dedi. Bitim, geçen sezon Bursaspor formasıyla toplamda iki EuroCup sezonunda 37 maça çıktı, bu maçların 34’ünde ilk 5’te yer aldı, 15.4 sayı attı, 4.1 ribaunt aldı ve 2.7 asist yaptı.

Onuralp, atletik özelliklerini skor yeteneğiyle birleştirebildiği tarzının NBA’e uygun olduğunu söyledi. Bitim, EuroLeague tecrübesi edinmeden NBA’e gitmesini “Sonuçta Avrupa’da da NBA’de de farklı teklifler vardı. Menajerimle, ailemle ve kendi içimde, hepimiz düşüncelerimizi, isteklerimizi paylaştık. Ve bu yönde karar vermek istedik. Her türlü teklifi, her türlü olasılığı düşündük. Ama şöyle söyleyebilirim, en çok istediğim karar oldu diyebilirim. Bunda etkili olan şey, ben açıkçası zaten daha önce de Euroleague teklifleri vardı. Özellikle geçen yaz. Euroleague’de oynayıp gitmeyi düşünseydim, bunu geçen sene yapardım. Ama yine dediğim gibi, verdiğimiz kararlar neticesinde ailemle ve menajerimle, beni oyun olarak daha fazla olgunlaşabileceğim, daha fazla kendimi gösterebileceğim ve daha fazla kendimi geliştirebileceğim bir ortamda olmam gerekiyordu. Hedefim her zaman NBA’ydi. Zaten geçen sene Euroleague’i seçmeyip burada birazcık daha kendimi geliştirip, kendimi göstermek istememin nedeni de NBA’ydi. Benim Bursa’da ikinci sene kalmamın tek nedeni NBA’e gidebilmekti. Euroleague takımlarına gitmeme sebebim buydu. Çünkü ben hem NBA’i hedefliyordum hem de oyun tarzımın NBA’de, Avrupa’dan daha uygun olduğunu düşünüyordum. Zaten bence insanların da düşüncesi bu yönde. O yüzden Euroleague’e gitmedim. Çünkü istediğim yer ve bence daha iyi olacağım yer, Amerika’ydı.” diyerek açıkladı.

Onuralp ülkemizi NBA’de temsil edecek.

Amerika’da ülkesini en iyi şekilde temsil etmek istediğini belirten aldığı mesajlar için hayranlarına teşekkür ederken, gelişiminde kilit rolü olan 2 sene geçirdiği Bursaspor camiasına da minnettar olduğunu belirterek sözlerini noktaladı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.