Osasuna Avrupa kupalarından men edilebilir: Şike, zimmete para geçirme…

UEFA, LaLiga’yı 7. sırada bitirerek Konferans Ligi’ne katılma hakkı elden eden Osasuna’yı Avrupa kupalarından menedebilir.

Spor 24 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Osasuna'ya men şoku.

UEFA’dan Konferans Ligi’ne katılmaya hak kazanan Osasuna’ya şok ceza geldi. Eski yöneticileri zimmete para geçirme, belgede sahtecilik ve şike gibi suçlamalarla karşı karşıya olan LaLiga ekibi, UEFA tarafından Avrupa kupalarından menedilebilir.

2013-14 sezonunun son iki maçında ligde kalmak için şike yaptığı tespit edilen Osasuna için UEFA, kanıtlanmış suçtan kaynaklı olarak men cezasına başvurabilir. UEFA, müfettişlerinin hazırladığı ve tavsiye niteliği taşıyan rapor doğrultusunda Osasuna’nın gelecek sezon katılmaya hak kazandığı Konferans Ligi’ne katılım hakkının elinden alınmasının istendiğini duyurdu.

Rafa Benitez kulübeye döndüRafa Benitez kulübeye döndü

Konu hakkında bilgilendirilen Osasuna ise UEFA nihai bir karara varmadan Temyiz Mahkemesine başvuru yapma hakkını kullanacak. İspanyol ekip “sahada adil şekilde kazanılan Avrupa kupasına katılma hakkının elinden alınmaması gerektiğini” savunarak hakkını tutmaya çalışacak.

2013-14 sezonunda yaşananların ardından Nisan 2014’te yargılanan 11 sanıktan 9’u hapis ve para cezaları almıştı. Söz konusu karar, İspanya futbolunda şike suçlamasına verilen ilk ceza olarak tarihe geçmişti.

LaLiga’da fikstür açıklandıLaLiga’da fikstür açıklandı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.