Osman Aşkın Bak: Liglere uzun ara verileceğini zannetmiyorum

Hakem Halil Mutlu Meler'i ziyaret eden Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak liglere uzun bir ara verilmesini beklemediğini dile getirdi.

Spor 12 Aralık 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Gençlik ve Spor Bakanı'ndan ligin devamına ilişkin açıklama.

Süper Lig’in 15. haftasında Ankaragücü ve Rizespor 1-1 berabere kaldı. Maçın bitiş düdüğü sonrası Ankaragücü Başkanı Faruk Koca sahaya daldı, Halil Umut Meler’e yumruk attı. Meler’in elmacık kemiğinde kırık meydana geldi. Koca tutuklandı. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi liglere süresiz ara verildiğini duyurdu.

Olayın ardından Meler’i hastanede ziyaret eden Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak “Kıymetli hakemimiz Halil Umut Meler’i ziyaret ettik. Bu yaşadığımız olay hepimizi derinden üzdü. Olayı şiddetle kınıyoruz. İçişleri ve Adalet bakanlarımızla görüştük. Olay mahkemeye intikal etti. Adli olarak devam ediyor. Yeniden birlik ve beraberlik için spordaki hakem baskısını da azaltacak şekilde herkese görev düşüyor. Spordaki tüm ögelerin kendine düşen sorumlu olması gerekiyor. Herkesi sağduyuya çağırıyoruz. Buna ihtiyacımız var. Halil Umut Meler kardeşimizle konuştuk. Ben de eski hakemim. Onu çok iyi anlıyorum. Tüm camiayı üzdü olay. Bunları spor camialarında görmek istemiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız konuyu yakınen takip ediyor. Hakem kardeşimizi aradı. Futbolun değerli üyelerine büyük görev düşüyor. Seyircimize de görev düşüyor. Bu olayı milat olarak görelim. Seyircisinden teknik direktörüne, sporcusuna, bizlere görev düşüyor. Hepimiz çaba harcamalıyız. Türk sporunun değerini artırmak için çabalamalıyız. EURO 2032’yi organize edeceğiz. Bu olayın altından birlikte kalkacağız” dedi.

Meler’e yumruk tüm dünyanın manşetlerinde: Anneciğim Türkler!Meler’e yumruk tüm dünyanın manşetlerinde: Anneciğim Türkler!

Bakan Bak Meler’in hakemliğe devam edip etmeyeceğine yönelik soruya “Onu kendisine sorarız” diye yanıt verdi. Bak liglere uzun süre ara verilip verilmeyeceğiyle alakalı soruyaysa “Zannetmiyorum” dedi. Faruk Koca’nın bir daha stadyumlara girip giremeyeceği konusundaki soruya da Bak “6222’deki düzenlemeler, koşullar, UEFA ve TFF kriterleriyle bir karar verilir. Değerlendirilir” dedi.

Eserinle gurur duy TFF! O yumruk size atıldıEserinle gurur duy TFF! O yumruk size atıldı

Yumrukçu Faruk Koca kimdir? Fair Play ödüllü, AK Parti kurucusuYumrukçu Faruk Koca kimdir? Fair Play ödüllü, AK Parti kurucusu

 

 

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.