Panathinaikos kazandı, Ergin Ataman Bartzokas’ı hedef aldı: Kıskanma

Yunanistan Basketbol Ligi final serisi üçüncü maçında Panathinaikos sahasında Olympiakos'u 83-76 mağlup etti ve seriyi dördüncü maça taşıdı. PAO koçu Ergin Ataman maç sonrası açıklamasında şampiyon olacaklarını belirtti.

Spor 11 Haziran 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı
PAO kazandı, Ataman Bartzokas'ı hedef aldı.

EuroLeague şampiyonu Panathinaikos yerel lig finallerine o kadar iyi başlayamadı. PAO ilk iki maçta ezeli rakibi Olympiakos’a yenildi. İki maçın sonunda da gerilim yükseldi. Türk koç Ergin Ataman iki maçı da tamamlayamadı ve oyundan ihraç edildi.

Serinin üçüncü maçı OAKA’da oynandı. PAO kendi adına ölüm kalım maçını son çeyrekteki iyi oyunuyla kazandı. Kendrick Nunn 21 sayı atarken Matthias Lessort 17 sayı buldu ve galibiyette önemli rol aldılar. Oly’de Nikola Milutinov’un 17 sayısı yeterli olmadı.

Ataman maç sonu basın toplantısında iddialı konuştu. Deneyimli koç “Bu final serisi. 20 sayı farkla kazanamazsınız. Olympiakos geri döndü, biz de ikinci maçta bunu yaptık. Bu sefer her şey açıktı. Biz EuroLeague şampiyonuyuz. Maccabi’ye karşı 2-1’e geri düştük ve sonra onları deplasmanda yendik ve beşinci maçı kazandık. Aynı şeyi yapacağız ve şampiyonluğu kazanacağız” dedi.

Maçın ardından Oly cephesi bir basın açıklaması yayınladı ve “Yazıklar olsun, çarşamba görüşürüz” dedi. Yalnızca dört kelimeden oluşan açıklama karşı tarafa mesaj içeriyordu. Öyle ki ilk maçın ardından Ergin Ataman hakem yönetiminden memnun kalmamış, soyunma odası koridorlarında hakemlere “Futbolda neden yabancı hakem uygulaması olduğunu anlıyorum, belki basketbolda da ihtiyaç vardır” demişti. Yunanistan Futbol Ligi’nde büyük maçlar için yabancı hakem uygulaması yapılıyordu ve Ataman da buna gönderme yapmıştı.

Anadolu Efes pes etmedi! Fenerbahçe son saniyede yenildiAnadolu Efes pes etmedi! Fenerbahçe son saniyede yenildi

Ataman, Bartzokası hedef aldı: Kıskançlık yapma

Ataman’ın bu açıklamalarına Oly koçu Giorgos Bartzokas karşı çıkmış ve eleştiride bulunmuştu. Deneyimli isim meslektaşına üçüncü maç sonrası yanıt verdi ve “İlk başta Bartzokas’ın benden bahsettiğini duydum. Lütfen dostum, benim hakkımda konuşmayı kes. Ben işimi yapıyorum, sen de kendi işini yap. Eğer senin işin hakkımda konuşmaksa, tamam. Ben yine de kendi işimi yapıyorum. Kıskançlık yapma. Gelecekte Olympiakos’la Euroleague şampiyonluğu kazanabilirsin ki takımının taraftarlarının en büyük arzusu da bu. Bir önceki maçta basın toplantısında yine benim cezamdan, Sloukas’a müdahalemden vs. bahsetti. Bu benim işim, hakemler beni gönderdi, ama siz de işinizi yapın. Basın toplantısında adımı anmayın, isterseniz takımınızla ilgili yorum yapın” dedi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.