Panathinaikos, PAOK’a yenildi, Fatih Terim yabancı hakeme isyan etti

Yunanistan Ligi şampiyonluk grubu maçında Fatih Terim'in ekibi Panathinaikos, PAOK'a 3-2 mağlup oldu. Terim, maçın ardından Danimarkalı hakem Mikel Ridder'i eleştirdi.

Spor 1 Nisan 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
PAO'dan kritik mağlubiyet, Terim'den isyan.

Yunanistan Ligi’nde şampiyonluk yarışı kıyasıya devam ediyor. Şampiyonluk grubunun iki iddialı ekibi PAOK ve Panathinaikos, Atina’da karşı karşıya geldiler. Fatih Terim yönetimindeki PAO maçın ev sahibiydi. Karşılaşmayı Danimarka Federasyonu’ndan Mikkel Ridder yönetiyordu.

Çekişmeli maçın gol perdesi ikinci dakikada konuk ekip tarafından açıldı. Kiril Despedov takımını öne geçirdi. 29. dakikada Bernard skoru eşitlerken bu gole yanıt 37. dakikada Thomas’tan geldi PAOK ilk yarıyı 2-1 önde kapattı. PAO ikinci yarıda çok daha atak oynayan taraftı. Takım beraberlik fırsatlarını bir türlü değerlendiremedi. 88. dakikada maçın kırılma anlarından biri yaşandı. Sebastian Palacios yaptığı faulle kırmızı kart gördü ve PAOK penaltı kazandı. Stefan Schwab vuruşta hata yapmadı fark ikiye çıktı.

PAO maçın sonunda pes etmedi ve üçüncü duraklama dakikasında Bernard kendisinin ve takımının ikinci golünü attı. Ancak bu gol yeterli olmadı. Razvan Lucescu yönetimindeki PAOK zorlu deplasmanda rakibini mağlup etti. Bu sonuçla PAOK puanını 63’e yükselterek ikinci sıradaki yerini korudu. PAO 59 puanla üçüncü sırada kaldı. Olympiakos’u 1-0 yenen AEK ligde 65 puanla liderliğini sürdürdü.

‘Dört dakika utanç verici’

Terim maçın ardından “Danimarka’nın en kötü hakemi buraya geldi. Yunan futbolu böyle kötü hakemleri hak etmiyor. Her şey bir tarafa, bu maça sadece dört dakika ilave sürmek utanç verici. Rakibimizi tebrik ediyorum. Asla mazeret üretmiyorum ama böyle yabancı hakem gelecekse hiç gelmesin” dedi.

Bazen bir oy tüm kaderi değiştirir... Sporun unutulmaz seçimleriBazen bir oy tüm kaderi değiştirir… Sporun unutulmaz seçimleri

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.